Prarodiče jako sebestředná generace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
444
2.3.15 12:40
@brumdinka píše:
no to teda nemá!!! opravdu bazírujete na uplnejch nesmyslech…chudáci děti ani bonbon nedostanou :roll:

Já bych nebyla proti troše sladkostí jednou za čas, ale teď se dostáváme k míře a když tchýně určí, že bonbon ano, tak pak už dítě láduje bonbony podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Kdo potom určí tu míru sladkostí, tchýně? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 12:43
@Katy 7 píše:
Jenže ty třeba na to přistoupíš. Ale je spousta babiček, které tohohle nejsou schopné. :? Prostě si jedou podle svého.

A o tomhle je celá diskuze. :mrgreen: Babička většinou nechce ustoupit a jede si podle svého.

• Citovat
  • Upravit
25123
2.3.15 12:43

@evale a proč ne, jako ona je snad nesvéprávná :roll: bože můj. po kilech to snad jíst nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80237
2.3.15 12:44
@Katy 7 píše:
Jenže ty třeba na to přistoupíš. Ale je spousta babiček, které tohohle nejsou schopné. :? Prostě si jedou podle svého.

zkuste je zásobit něčím, co děti milují a mohou. U nás je to sušené ovoce, ale nesmí být plné chemie. Takže sušíme doma co jde a tím nastavujeme případně ty medvídky. Anebo doma dělanou ovocnou přesnídávkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
2.3.15 12:44
@brumdinka píše:
no to teda nemá!!! opravdu bazírujete na uplnejch nesmyslech…chudáci děti ani bonbon nedostanou :roll:

To je jako bych dceři řekla. Chudák dítě, ani rohlík nedostane :roll: A podotýkám, že dcera nejí nic s lepkem kvůli svému rozhodnutí, nemá žádnou alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.3.15 12:45

@Katy 7a cos tim jako chtěla říct…to je uplně mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 12:47
@brumdinka píše:
@Katy 7a cos tim jako chtěla říct…to je uplně mimo…

Tak to hovoří za vše..

• Citovat
  • Upravit
10185
2.3.15 12:47
@evale píše:
Já bych nebyla proti troše sladkostí jednou za čas, ale teď se dostáváme k míře a když tchýně určí, že bonbon ano, tak pak už dítě láduje bonbony podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Kdo potom určí tu míru sladkostí, tchýně? :zed:

Mzi - zásadně nedávat dítěti žádnou sladkost a - ládovat dítě sladkostmi horem dolem - je poměrně široká škála dalších možností. Já nejsem zastáncem ani jednoho extrému, už jsem sama babička, jako dítě jsem sladkosti měla ráda, moje dcery rovněž a i moje tříletá vnučka je miluje. Bonbónek, dobrá čokoláda nebi sušenka prostě k dětství patří. My dodržujeme (i dcera) takovou zlatou střední cestu a máme po téhle stránce všichni klid. Absolutní zákaz sladkostí (pokud není nutný ze zdravotních důvodů) osobně považuju za zbytečný zdroj konfilktů a hlavně o ochuzení dítěte o něco příjemného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 12:52

@Katy 7
To je rozdíl, protože ty to budeš respektovat a vnouče tím nebudeš cpát. A nebudeš oponovat a budeš to brát s respektem a tak to má být.
Většinou mámy respektují a problém mají tchyně..

• Citovat
  • Upravit
5598
2.3.15 12:53
@inkakřivák píše:
zkuste je zásobit něčím, co děti milují a mohou. U nás je to sušené ovoce, ale nesmí být plné chemie. Takže sušíme doma co jde a tím nastavujeme případně ty medvídky. Anebo doma dělanou ovocnou přesnídávkou.

Jste evidentně super babička. Takhle by to mělo být. :palec: Já si nestěžuji ani na tchýni, ani na babičku.
Ale třeba moje švagrová si s mojí mamkou fakt užila. Její syn měl alergii na čokoládu a vyrazil se mu vždy exém po celém těle. Kolikrát ho měl, až do krve a stejně ho moje mamka pořád něčím, co mělo čokoládu cpala. Přesně s větou, že chudáček ani tu čokoládu nedostane :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.3.15 12:55
@Denisa56 píše:
Mzi - zásadně nedávat dítěti žádnou sladkost a - ládovat dítě sladkostmi horem dolem - je poměrně široká škála dalších možností. Já nejsem zastáncem ani jednoho extrému, už jsem sama babička, jako dítě jsem sladkosti měla ráda, moje dcery rovněž a i moje tříletá vnučka je miluje. Bonbónek, dobrá čokoláda nebi sušenka prostě k dětství patří. My dodržujeme (i dcera) takovou zlatou střední cestu a máme po téhle stránce všichni klid. Absolutní zákaz sladkostí (pokud není nutný ze zdravotních důvodů) osobně považuju za zbytečný zdroj konfilktů a hlavně o ochuzení dítěte o něco příjemného.

přesně…ale tady to jsou samé extrémistky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.3.15 12:56

@Katy 7 tak zas a znova x-krát jsem psala, že alergier je uplně něco jiného!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
2.3.15 12:57
@brumdinka píše:
@evale a proč ne, jako ona je snad nesvéprávná :roll: bože můj. po kilech to snad jíst nebude :mrgreen:

No každý je tady ovlivněn tím co zažil a u nás to bylo tak že jedna tatranka na svačinu dopoledne, druhá odpoledne, k večeři párek a mezitím se vždycky ještě něco jen tak na chuť uzoblo. Takže tchýně nesvěprávná neni, dokonce je to vysokoškolačka, ale s některýma lidma není domluva, víme? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
2.3.15 12:59
@brumdinka píše:
@Katy 7 tak zas a znova x-krát jsem psala, že alergier je uplně něco jiného!!!

Tak zas a znovu :) S tou alergií jsem to psala někomu jinému, jako příklad.
Asi si to bereš moc osobně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80237
2.3.15 13:19
@Katy 7 píše:
Jste evidentně super babička. Takhle by to mělo být. :palec: Já si nestěžuji ani na tchýni, ani na babičku.
Ale třeba moje švagrová si s mojí mamkou fakt užila. Její syn měl alergii na čokoládu a vyrazil se mu vždy exém po celém těle. Kolikrát ho měl, až do krve a stejně ho moje mamka pořád něčím, co mělo čokoládu cpala. Přesně s větou, že chudáček ani tu čokoládu nedostane :roll:

Děkuji za lichotku, zatím to tu spíš dostávám ze všech stran. Protože hodně hájím tchyně a babičky. Já vím, že některé tchyně opravdu umí udělat peklo ze života, ale myslím si, že totéž jsou i snachy. Prostě část lidí je jednoduše zlá, zapšklá nebo jak to říct.
A na alergii si dávám pozor, protože syn ji měl a vím jaké to je. A nesetkala jsem se s někým, kdo by alergii neuznával jako důvod k dietě.
Ale to je jiný případ, tady se prostě občas hrotí opravdu i jeden bonbon, což v případě zdravých dětí nezabije.
A k tomu postoji - ráda vzpomínám na naše dětství u babiček. Asi si neumíte moc představit, že jsme se tam třeba týden nekoupali, protože by to znamenalo nanosit vodu, ohřát na kamnech, dotáhnout vanu a pak zase uklidit. Ale koupali jsme se denně v potoce, v rybníku bahňáku, snědli kdejakou zelinu v okolí, lítali bosí a špinaví - a jsme tu doted a byly to senzační prázdniny, protože byly jiné než normální život doma. Přejte to svým dětem, pokud to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová