Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@brumdinka píše:
no to teda nemá!!! opravdu bazírujete na uplnejch nesmyslech…chudáci děti ani bonbon nedostanou
Já bych nebyla proti troše sladkostí jednou za čas, ale teď se dostáváme k míře a když tchýně určí, že bonbon ano, tak pak už dítě láduje bonbony podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Kdo potom určí tu míru sladkostí, tchýně? ![]()
@Katy 7 píše:
Jenže ty třeba na to přistoupíš. Ale je spousta babiček, které tohohle nejsou schopné.Prostě si jedou podle svého.
A o tomhle je celá diskuze.
Babička většinou nechce ustoupit a jede si podle svého.
@evale a proč ne, jako ona je snad nesvéprávná
bože můj. po kilech to snad jíst nebude ![]()
@Katy 7 píše:
Jenže ty třeba na to přistoupíš. Ale je spousta babiček, které tohohle nejsou schopné.Prostě si jedou podle svého.
zkuste je zásobit něčím, co děti milují a mohou. U nás je to sušené ovoce, ale nesmí být plné chemie. Takže sušíme doma co jde a tím nastavujeme případně ty medvídky. Anebo doma dělanou ovocnou přesnídávkou.
@brumdinka píše:
no to teda nemá!!! opravdu bazírujete na uplnejch nesmyslech…chudáci děti ani bonbon nedostanou
To je jako bych dceři řekla. Chudák dítě, ani rohlík nedostane
A podotýkám, že dcera nejí nic s lepkem kvůli svému rozhodnutí, nemá žádnou alergii.
@brumdinka píše:
@Katy 7a cos tim jako chtěla říct…to je uplně mimo…
Tak to hovoří za vše..
@evale píše:
Já bych nebyla proti troše sladkostí jednou za čas, ale teď se dostáváme k míře a když tchýně určí, že bonbon ano, tak pak už dítě láduje bonbony podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Kdo potom určí tu míru sladkostí, tchýně?
Mzi - zásadně nedávat dítěti žádnou sladkost a - ládovat dítě sladkostmi horem dolem - je poměrně široká škála dalších možností. Já nejsem zastáncem ani jednoho extrému, už jsem sama babička, jako dítě jsem sladkosti měla ráda, moje dcery rovněž a i moje tříletá vnučka je miluje. Bonbónek, dobrá čokoláda nebi sušenka prostě k dětství patří. My dodržujeme (i dcera) takovou zlatou střední cestu a máme po téhle stránce všichni klid. Absolutní zákaz sladkostí (pokud není nutný ze zdravotních důvodů) osobně považuju za zbytečný zdroj konfilktů a hlavně o ochuzení dítěte o něco příjemného.
@Katy 7
To je rozdíl, protože ty to budeš respektovat a vnouče tím nebudeš cpát. A nebudeš oponovat a budeš to brát s respektem a tak to má být.
Většinou mámy respektují a problém mají tchyně..
@inkakřivák píše:
zkuste je zásobit něčím, co děti milují a mohou. U nás je to sušené ovoce, ale nesmí být plné chemie. Takže sušíme doma co jde a tím nastavujeme případně ty medvídky. Anebo doma dělanou ovocnou přesnídávkou.
Jste evidentně super babička. Takhle by to mělo být.
Já si nestěžuji ani na tchýni, ani na babičku.
Ale třeba moje švagrová si s mojí mamkou fakt užila. Její syn měl alergii na čokoládu a vyrazil se mu vždy exém po celém těle. Kolikrát ho měl, až do krve a stejně ho moje mamka pořád něčím, co mělo čokoládu cpala. Přesně s větou, že chudáček ani tu čokoládu nedostane ![]()
@Denisa56 píše:
Mzi - zásadně nedávat dítěti žádnou sladkost a - ládovat dítě sladkostmi horem dolem - je poměrně široká škála dalších možností. Já nejsem zastáncem ani jednoho extrému, už jsem sama babička, jako dítě jsem sladkosti měla ráda, moje dcery rovněž a i moje tříletá vnučka je miluje. Bonbónek, dobrá čokoláda nebi sušenka prostě k dětství patří. My dodržujeme (i dcera) takovou zlatou střední cestu a máme po téhle stránce všichni klid. Absolutní zákaz sladkostí (pokud není nutný ze zdravotních důvodů) osobně považuju za zbytečný zdroj konfilktů a hlavně o ochuzení dítěte o něco příjemného.
přesně…ale tady to jsou samé extrémistky ![]()
@Katy 7 tak zas a znova x-krát jsem psala, že alergier je uplně něco jiného!!!
@brumdinka píše:
@evale a proč ne, jako ona je snad nesvéprávnábože můj. po kilech to snad jíst nebude
No každý je tady ovlivněn tím co zažil a u nás to bylo tak že jedna tatranka na svačinu dopoledne, druhá odpoledne, k večeři párek a mezitím se vždycky ještě něco jen tak na chuť uzoblo. Takže tchýně nesvěprávná neni, dokonce je to vysokoškolačka, ale s některýma lidma není domluva, víme? ![]()
@brumdinka píše:
@Katy 7 tak zas a znova x-krát jsem psala, že alergier je uplně něco jiného!!!
Tak zas a znovu
S tou alergií jsem to psala někomu jinému, jako příklad.
Asi si to bereš moc osobně. ![]()
@Katy 7 píše:
Jste evidentně super babička. Takhle by to mělo být.Já si nestěžuji ani na tchýni, ani na babičku.
Ale třeba moje švagrová si s mojí mamkou fakt užila. Její syn měl alergii na čokoládu a vyrazil se mu vždy exém po celém těle. Kolikrát ho měl, až do krve a stejně ho moje mamka pořád něčím, co mělo čokoládu cpala. Přesně s větou, že chudáček ani tu čokoládu nedostane
Děkuji za lichotku, zatím to tu spíš dostávám ze všech stran. Protože hodně hájím tchyně a babičky. Já vím, že některé tchyně opravdu umí udělat peklo ze života, ale myslím si, že totéž jsou i snachy. Prostě část lidí je jednoduše zlá, zapšklá nebo jak to říct.
A na alergii si dávám pozor, protože syn ji měl a vím jaké to je. A nesetkala jsem se s někým, kdo by alergii neuznával jako důvod k dietě.
Ale to je jiný případ, tady se prostě občas hrotí opravdu i jeden bonbon, což v případě zdravých dětí nezabije.
A k tomu postoji - ráda vzpomínám na naše dětství u babiček. Asi si neumíte moc představit, že jsme se tam třeba týden nekoupali, protože by to znamenalo nanosit vodu, ohřát na kamnech, dotáhnout vanu a pak zase uklidit. Ale koupali jsme se denně v potoce, v rybníku bahňáku, snědli kdejakou zelinu v okolí, lítali bosí a špinaví - a jsme tu doted a byly to senzační prázdniny, protože byly jiné než normální život doma. Přejte to svým dětem, pokud to jde.