Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@brumdinka píše:
@Sojkka souhlasím, máme to v rodině podobně, ale máme to tak právě proto, že se na sebe navzájem můžeme spolehnout a když se něco řekne, tak to tak prostě je, tečka…nestane se, že by někdo dělal něco za zády druhého…a tohle zřejmě u holek nade mnou není
@brumdinka jasně, že základem jsou min. normálně fungující rodinné vztahy.:-) Bohužel valná většina diskuzí vypovídá o něčem zcela jiném
@Sojkka @brumdinka bohužel, já jsem na tom trvala proto, že to byla první noc, kdy byla malá bez nás a nechtěla jsem to pokoušet ještě změnou prostředí (vždy když jsme byli na chatě, spala špatně, budila se atd.) proto jsem chtěla, aby byla poprvé doma. Jinak nemám nic proti. No a ohledně kupování těch věcí…prostě mi připadá, že se snaží předhánět se s námi už teď. Mamčin manžel básnil, jak ji naučí plavat a lyžovat, přitom to ji samozřejmě chce učit můj manžel (tedy její tatínek) a je to pochopitelné. Bohužel je to tím, že sám mamčin manžel na své děti kašlal a nežil s nima. Naše mamka zas tehdy neměla finance a nemohla nám to dopřát..takže oba jsou svým způsobem „postižení“ a snaží se něco dohnat..ale nechápou, že nejsou rodiči ale prarodiči ![]()
@verulicek heleď moje máma je úplně to samý. Ještě teď by mě trefil šlak, když si vzpomenu, jak mýmu 9-měsíčnímu miminu cpala do pusy nugátovej lázeňskej oplatek a nevšimla si, že stojím za ní. Ona to ale dělá vysloveně naschvál, asi aby se před dítětem „předvedla“, jaká je super babička.
Dělat se s tím nedá asi nic, jak děti rostou, třecích ploch ubývá. Radši dám malýho hlídat sestře, když to jde. Ta sice taky občas udělá trochu botu, ale aspoň vím, že je to z nevědomosti a ne naschvál. A nikdy to není nic, co by dítě nějak ohrožovalo.
A celkově dávám hlídat minimálně.
@brumdinka píše:
@Sojkka souhlasím, máme to v rodině podobně, ale máme to tak právě proto, že se na sebe navzájem můžeme spolehnout a když se něco řekne, tak to tak prostě je, tečka…nestane se, že by někdo dělal něco za zády druhého…a tohle zřejmě u holek nade mnou není
Ano, to máš naprostou pravdu. ![]()