Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Fontanela by byla vypouklá směrem ven, rozšířené zorničky, poruchy vědomí. vidět by to bylo na rtg. pokud mělo dítě úraz doporučuju pro sychr navštívit lékaře!
@paola white Díky úraz nebyl jen se ptám kdyby náhodou mám 3týdení mimčo a dcera mu furt šahá na hlavu tak mám strach aby mu neublížila ![]()
Saháním nijak neublíží spíš aby ho do fontanely ničím nešťouchala nebo neudeřila
mě prcek spadl z 50cm když se pod ním složil přebalovák a to mu bylo 6 týdnů a naštěstí byl v pohodě.
@paola white píše:
Saháním nijak neublíží spíš aby ho do fontanely ničím nešťouchala nebo neudeřilamě prcek spadl z 50cm když se pod ním složil přebalovák a to mu bylo 6 týdnů a naštěstí byl v pohodě.
JJ malej má tu fontanelku i vzadu tak mám strach abych mu třeba i já neublížila když ho chytám za hlavičku-už magořím asi
![]()
Fontanela se jen tak neporani, to bys mu tam musela fakt cilene zatlouct hrebik - je prekryta vazne dost silnym vazem.
@Pudloslava píše:
Fontanela se jen tak neporani, to bys mu tam musela fakt cilene zatlouct hrebik - je prekryta vazne dost silnym vazem.
díky si mě uklidnila už fakt ze strachu o malého magořím
![]()
Ahoj maminky, dcera 4 roky dnes spadla ze sedu ze židle na topení houpala se na ní a spadla má tam tvrdou bouli a brečela jen chvíli žádné jiné příznaky nemá, ale chci se zeptat jestli může při pádu na topení prasknout lebka? Mám docela strach a furt ji hlídám ![]()
@verunka84 já jsem kdysi omdlela na schodech a měla jsem prasklý lambdový šev, ale určitě jsem nebyla bez příznaků. Hlava mě příšerně bolela a točila se mi. Přeju ať je malá v pořádku a je to „jen“ boule
.
@verunka84 Pád na topení. Nechci strašit, ale to mi vždycky připomene Štěpánku Haničincovou…
Sleduj a raději bych snad na kontrolu jela nebo aspoň telefonicky konzultovala (také dají instrukce, co sledovat), pro klid.
![]()
@Litta A co se jí stalo? Malá je v pohodě, hraje si, skáče, lítá má „jen“ bouli…jak dlouho se má sledovat?
@verunka84 Boule je dobrá, má to snad jen povrchové a pokud nebyla chvilku v bezvědomí a ani neměla jiné příznaky vnitřnějšího poranění (nevolnost, bolesti hlavy, nadměrnou ospalost, poruchy vidění…), tak to nic nebude. Sledovat se má právě toto, asi 24 hodin. Jestli v pohodě skáče a je spokojená, je OK. ![]()
@Litta jj,na to že včera spadla tak byla vzhůru až do 21hod bylá čilá až až…jenže já se fakt zlekla pže jak jsem jí sahala na tu hlavu tak tam měla jakoby prohlubeň ale to je díky té bouli…
@verunka84 pokuď si nejsi jistá tak bych jela na pohotovost. Přeji vám ať je to jen boule.
Holky, chci se zeptat jak poznám poraněnou fontanelu u miminka? Jak to vypadá? Zvracelo by nebo tak? Děkuji za odpovědi