Pravda o mléce - četly jste?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Syringa A nevyhýbám se mu kvůli telatům, ale kvůli tomu, že ho tělo prostě nepotřebuje, ta nezbytnost je dávno popřená. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
@Syringa Ty jsi něco víc než příroda, že ji tak znevažuješ? Nejsem fanatický osvoboditel jehňat a velkochovy běžně raději neřeším, ale u těch krav je to doočíbijící.
A co je v tom mléku tak důležité, že by předci nepřežili?
Tvoje reakce jsou zatím nepřínosné pro obě strany.
podle mě vitamíny, jako je např vápník
- Citovat
- Upravit
@monca114 Vápníku je mnohonásobně více například v máku, takže ten asi zrovna ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Syringa Pro někoho jistě jsou, protože dokážu uvést věrohodné zdroje. Ty se tu oháníš minulostí, přitom před 100 lety bylo zaprvé zdraví toho dojeného zvířete úplně jinde než je dnes, zadruhé skladba potravy byla také dost jiná. Nedá se takhle vytrhávat z kontextu a argumentovat tím. Odstavené dítě může pít i jiné než kravské mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monca114 Máku? Tak není to samozřejmě jediný zdroj, ve spoustě zeleniny a ořechů je stejné množství vápníku jako v mléce, stačí hledat informace. A makové mléko nechutná špatně. ![]()
Příspěvek upraven 22.07.13 v 14:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monca114 Dobré výsledky jsou třeba s obilným. (Je to s ním jen složitější a je potřeba dát na něco pozor, hlavně na dostatek informací: http://www.jimejinak.cz/…leko-skodit/.) Ale pokud dítěti alternativy nechutnají, je určitě menší zlo normální mléko dávat. Já jen popisuji, co se dá zlepšit a proč. Vím, že s dětmi je vše složitější, protože ne vše přijmou. U dospělých si ale myslím, že je lepší se vzdělávat a nad výživou přemýšlet - lepší než se za pár let divit, léčit se a litovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hned jak koupim lahev mlika tak jí chytím v hrdele a vycintam z ní do poslední kapky pravdu:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A víte, že existuje i kniha Pravda o vodě?
Jako fakt. Už ani voda totiž není zdravá!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria tak se asi vratime ke koříkum a sberu jahod
a budem pít makové mleko… nebo radeji laudát abychom u toho byli veselejší:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Syringa jo holka… stejne mi to přijde ujety řešit mleko:) hlavne mleko je blahodárne a nejen kravske ale i kozí který se pilo v našich lánech a lukách mnohem dříve nežli kravsky… mno to je fuk… pokud človek nejí ty největší kentusy jako treba kilo točenáku za 23,90 a hlavně vyvažena strava která obsahuje od zeleniny masa přes mléko po čaj a nami všemi nenavidenou vodu
halvně je duležitá míra a množství…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Syringa píše: Ženy, ono to je fuk, za 7-10 let budou moderní jiná tvrzení… Všeho s mírou, a ono nějak bude
No to mě právě taky zaráží… ![]()
Stačí se zeptat matek. Moje matka příkrmy začínala mrkví, manželovo šťávama, o leplu se netušilo a mlíko pili i na tom nezdravým poli
možbá s mákem
Ono není třeba čekat 10let. Názory vědců se mění s novýmy výzkumy třeba co půl roku. Stačí udělat jeden výzkum v tlusté Americe a hned je jiný názor na světě
- Citovat
- Upravit