Pravda o mléce - četly jste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anais
23.7.13 07:25

Nevím, proč si dnešní společnost myslí, že dospělý člověk a dítě (nemluvím o kojenci), nemůže „přežít“ bez mléčných výrobků.
Mléko - mateřské (ať už se jedná o jakéhokoli savce) je určeno pro mláďata - připadáte si ve 30 jako mládě?
Nevidím jediný pozitivní zdravotní efekt konzumace mléčných výrobků a mléka.
Já už mléko a nic z něj nejím víc jak 10 let (moje tělo funguje jak má, nejsem dítě, proto neprodukuju laktázu a látky pro zpracování kaseinu) a světe div se, žiju!
Je to jen lobby a marketingový tlak mlékárenských firem.
Zamyslete se, je lepší si namazat krajíc chleba s málem a dát si na něj dnes už prodávaný „rádoby sýr“, nebo si uvařit kus brambory, rýži apod. a dát si kus masa, ryby a zeleninový salát?? Co bude asi výživnější a co bude mít více potřebných základních látek pro tělo?
Proč přibývá tzv. „alergií na mléko“ - je to jen přirozený proces vývoje našeho těla, ale protože společnost je tlačena reklamními kampaněmi mléko, mléko a zase mléko, tak už to jako přirozený vývoj nevnímáme a udělali jsme z toho „nemoc“.

• Citovat
  • Upravit
23.7.13 08:46

@Syringa krásnej, vecnej krátkej příspevek:D jem se chci zeptat tos okopírovala nebo jsi to fakt napsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.13 09:13

@Syringa ale je to zajímavy, hlavne ta pasaž co čech to nutriční expert :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.13 09:48
@Syringa píše:
@mladákarotka
Ano, celý ted odstavec, to jsem se taky smála, jako by to tady četl :mrgreen:.

myslím že už slyšel spousty názoru „odborníku“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.7.13 10:28

A co teprve článek „Pravda o MUDr. Fuchsovi“. Dozvíte se v něm, že ho platí společnost Ilumináti-Laktos s. r.o. Už ho píšu… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
23.7.13 11:35
@Bábrdl píše:
A co teprve článek „Pravda o MUDr. Fuchsovi“. Dozvíte se v něm, že ho platí společnost Ilumináti-Laktos s. r.o. Už ho píšu… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cert:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
23.7.13 11:52

@Anais A zamyslela ses, proč je člověk všežravec? Má žrát vše! Mě mléčné výrobky pomáhají hlavně na žaludek, nic jiného mi nepomohlo. Já mléko piju, chutná mi, pomáhá mi, tak proč to nepít a nekonzumovat jogurty?

• Citovat
  • Upravit
2448
23.7.13 13:27
@LuciKo píše:
Neni mleko jako mleko.
Prumyslove zpracovane mleko, ktere vydrzi vice jak tri dny, mi prijde tak nejak podezrele…
Vzdyt, kolik vydrzi v lednicce lidske materske mleko, hm?
Navic, co v tom mleku asi je, kdyz se ty kravy stravuji buhvijak, maji omezeny prostor k zivotu, jsou nasilne odtrzene od svych mladat a navic jim nasadi proste odsavacku na to mleko.
Odsavali jste si nekdy mleko odsavackou? A jak dlouho?
To je jenom par otazek k zamysleni, kdyz se tady obhajuje tolik kravske mleko.
Ano, nasi predci pili mleko, ale rozhodne se s nim pred tim nedelalo to, co ted.
Taky doma konzumujeme mleko, napr. z neho obcas neco uvarim, ale jako takove kupujeme jen mleko z farmy nebo bio mleko tak cca jednou tydne…pasterizovane, nehomegenizovane…

O tom ale tohle téma není. Jakákoli surovina může být lépe nebo hůře zpracovaná nebo z lepšího či horšího zdroje. To se týká ovoce, zeleniny, pečiva, masa, ryb… Pokud se nepletu, tak tady se bavíme o mléce jako takovém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.7.13 15:49

Když už se tu zmínila i ta voda, tak přikládám dnešní, poněkud zvláštní článek Potravinářské komory. Co tím chtěl autor (je to snad skrytá inzerce?) říci? :think:
 http://www.foodnet.cz/polozka/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.13 16:05
@monca114 píše:
@Anais A zamyslela ses, proč je člověk všežravec? Má žrát vše! Mě mléčné výrobky pomáhají hlavně na žaludek, nic jiného mi nepomohlo. Já mléko piju, chutná mi, pomáhá mi, tak proč to nepít a nekonzumovat jogurty?

to je pravda, já si davam acidofilní mléko a dost dobře mi to pomáha na travení… nikdy mi nic tak nepomohlo jako todle :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
23.7.13 16:20
@Seizdra píše:
Jedno mrtvý kuře na vyzvráceným žaludku včel :think:

:potlesk: :potlesk: neměla jsi k tomu ještě ovulaci slepice v knedlíku? :lol: :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
23.7.13 16:20

Já teda čtu i jiné fóra týkajících se zdraví, e-mimino nepovažuji moc za „zdroj nějakých potřebných informací“- co se týče zdraví :andel:. Samozřejmě většinou ta fóra mají „alternativní smýšlení“, jelikož doktorům nevěřím. Léčí, ale nevyléčí. Farmaceutický trh je perfektní byznys. Myslete si co chcete…
A právě na těch fórech jsou stovky lidí, kteří se po vysazení mléka cítí mnohem mnohem lépe a jsou i tací co se vyléčí i třebas z nějakých lehkých onemocnění- astma apod. NO CO BY PAK TI DOKTOŘI ORDINOVALI??? Ale samozřejmě respektuji argument- co člověk, to jiný „stroj“ (organismus). Jinak já jsem po vysazení mléka jako takového - ze 70% (jogurty-3× týdně a dobré sýry si neodpustím), zhubla skoro 10 kilo a cítím se mnohem lépe. Ale třeba je to souhra náhod, těžko říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
23.7.13 16:25
@00000 píše:
Ahoj holky, právě čtu příručku Pravda o mléce a docela mě z toho mrazí. Kdo jste to četly, co si o tom myslíte?

zatím nečetla, ale už se chystám, v poslední době jsem mléko víceméně zrušila i s yogurty na kterých jsem-byla- závislák, holkám je dávat ani nemínim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
23.7.13 16:29

Jo a taky je něco jiné jogurt, acidofilní mléko, kefír nebo smetana. Jsou to výrobky kvašení- takže se z toho ml. bílkovina, která je pro lidský organismus ta špatně strávitelná, ztrácí- vykvasí. Probiotika a bifidobatreie jsou samozřejmě po lidský organismus velmi vhodné. Smetana je zase tuk- už to není mléko jako takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
23.7.13 16:34

No a co teda máme jíst a pít? Chleba s máslem je špatně, mlíko je špatně, všechno je špatně. A nebudu jest ryby s bramborama ráno, odpoledne a večer…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko