Pravda o mléce - četly jste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.7.13 15:02

Jo jinak vy tu urážíte mléko, sakra z čeho by jste si delali kakao?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.13 15:03
@Brooucinda píše:
No to mě právě taky zaráží… 8o
Stačí se zeptat matek. Moje matka příkrmy začínala mrkví, manželovo šťávama, o leplu se netušilo a mlíko pili i na tom nezdravým poli :mrgreen: možbá s mákem :mrgreen: :mrgreen: Ono není třeba čekat 10let. Názory vědců se mění s novýmy výzkumy třeba co půl roku. Stačí udělat jeden výzkum v tlusté Americe a hned je jiný názor na světě

a zapomela jsi říct že to ješte nejaký organ přeloží do češtiny:) to jsou kolikrát bludy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
22.7.13 15:08
@mladákarotka píše:
Jo jinak vy tu urážíte mléko, sakra z čeho by jste si delali kakao?
:mrgreen: :mrgreen: Djóbřééééé :mrgreen: :mrgreen:
@mladákarotka píše:
a zapomela jsi říct že to ješte nejaký organ přeloží do češtiny:) to jsou kolikrát bludy

No já se v tomhle nepohybuju, umím řeč, (nebo alespon mluvenou) kterou mě naučili a ostatní jsou pro mě záhadou…

• Citovat
  • Upravit
299
22.7.13 15:12

Neni mleko jako mleko.
Prumyslove zpracovane mleko, ktere vydrzi vice jak tri dny, mi prijde tak nejak podezrele…
Vzdyt, kolik vydrzi v lednicce lidske materske mleko, hm?
Navic, co v tom mleku asi je, kdyz se ty kravy stravuji buhvijak, maji omezeny prostor k zivotu, jsou nasilne odtrzene od svych mladat a navic jim nasadi proste odsavacku na to mleko.
Odsavali jste si nekdy mleko odsavackou? A jak dlouho?
To je jenom par otazek k zamysleni, kdyz se tady obhajuje tolik kravske mleko.
Ano, nasi predci pili mleko, ale rozhodne se s nim pred tim nedelalo to, co ted.
Taky doma konzumujeme mleko, napr. z neho obcas neco uvarim, ale jako takove kupujeme jen mleko z farmy nebo bio mleko tak cca jednou tydne…pasterizovane, nehomegenizovane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.13 15:16
@Syringa píše:
No přece z obilného, ty jsi to nečetla ;)

obilny obilny… bože muj vždyt roste z kontaminované zeme to nemužeš… hlavne jde o to spojení chuti kakaa a lahodneho plnotučného mléka z nejake vesele kravičky která se pase na zelenéných loukách a zobe štavnatou travičku ktera je sice taky z kontaminovany zeme ale její pupík si s tím poradí(proto si je šlechtíme) mno holky řeknete copak vy to v tom necítíte tu lasku ty kravičky v tom kakau?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
22.7.13 15:20

Zakladatelko, ráda bych si i přečetla tu příručku. No podle mě není mléko jako mléko. Já moji malé žádné kravské hnusy nedávám. Zamyslely jste se někdy nad tím, že mládě krávy má vyrůst do patřičných rozměrů a proto jsou v mléce obsaženy látky (jako kasein), které moc člověku nevyhovují (jelikož nemá mít 500kg jako kráva). Já dávám jenom kozí mléko a kozí výrobky, čerstvé, max.2-3 dny staré. A navíc se nechci vyjadřovat k tomu jak jsou krávy chované, uměle vyživované a následně dojené (jak už někdo psal) s patřičnou dávkou hnisu, když jim vemena hnisají…hmmm, dobrou chuť. Já si radši dám oříšky, semínka nebo už zmíněný mák 8) (tím nechci říct, že si mléko do kávy vůbec nedávám…ale všeho s mírou)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.13 15:21
@LuciKo píše:
Neni mleko jako mleko.
Prumyslove zpracovane mleko, ktere vydrzi vice jak tri dny, mi prijde tak nejak podezrele…
Vzdyt, kolik vydrzi v lednicce lidske materske mleko, hm?
Navic, co v tom mleku asi je, kdyz se ty kravy stravuji buhvijak, maji omezeny prostor k zivotu, jsou nasilne odtrzene od svych mladat a navic jim nasadi proste odsavack na to mleko.
Odsavali jste si nekdy mleko odsavackou? A jak dlouho?
To je jenom par otazek k zamysleni, kdyz se tady obhajuje tolik kravske mleko.
Ano, nasi predci pili mleko, ale rozhodne se s nim pred tim nedelalo to, co ted.
Taky doma konzumujeme mleko, napr. z neho obcas neco uvarim, ale jako takove kupujeme jen mleko z farmy nebo bio mleko tak cca jednou tydne…pasterizovane, nehomegenizovane…

luci moji rodiče mají farmu s kozama a žijí vedle kravína, litr a pul u nich stojí 20korun kde je problem si tam dojet? jo jinak trapí te jak zviřata žijí? stěžuj si u EU a jejich normám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
22.7.13 15:40
@Syringa píše:
@LuciKo moc hezky napsané :palec:.
Víš, on je to prostě pokrok, pochopitelně by bylo nejlepší, kdyby měl každý svůj dům, a jednu tu krvku s telátkem, a mléko by se dojilo každý den čerstvé - idea je to krásná, a sama si takový život dokážu představit :palec:, ale „Prosek je Prosek“.

mně to jako pokrok nepřijde: velkochov versus malochov…ale jinak souhlas: „Prosek je Prosek“ a „Libeň je Libeň“…a na to abych chovala svojí krávu a dojila jí, jsem moc líná…
Můj názor je obecně takový: dětem dávat co nejdéle svoje mléko, mléčné výrobky kupovat v bio kvalitě nebo přímo z farmy tak jednou týdně (viz např. wwww. mlekozfarmy. cz), což považuju za menší zlo, a jinak doplňovat vápník hlavně ze zeleniny, ořechů, semen a obilovin…Jinak mi občas kupujeme rýžové mléko (ještě jsem ho teda nevařila, ale možná se polepším) a chutná nám všem…Takže to je tak nějak všechno, co jsem si z těch přemíry informací všude kolem vzala…a řekla bych, že i o tom to je: ať se každý informuje, jak umí, a vezme si z toho, co chce, a čemu hlavně jako matka věří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
22.7.13 15:42

@mladákarotka mně se z kozího mléka a mléčných výrobků dělá špatně…mně to prostě bohužel „nevoní“…Jinak bych to samozřejmě brala…manžel například kozí výrobky miluje a malé, když si dá vyjímečně nějaký sýr s ním, tak to taky chutná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.7.13 15:44
@Brooucinda píše:
No to mě právě taky zaráží… 8o
Stačí se zeptat matek. Moje matka příkrmy začínala mrkví, manželovo šťávama, o leplu se netušilo a mlíko pili i na tom nezdravým poli :mrgreen: možbá s mákem :mrgreen: :mrgreen: Ono není třeba čekat 10let. Názory vědců se mění s novýmy výzkumy třeba co půl roku. Stačí udělat jeden výzkum v tlusté Americe a hned je jiný názor na světě

To už jsi zaspala dobu. Teď se zas radí lepek co nejdřív :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: V čemž (potutelný smích) vidím kámen úrazu až se z místních matek stanou babičky a snacha bude cpát čtyřměsíčnímu prckovi piškot. Muheheheheheh :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.7.13 15:54
@Melody 4 píše:
I kdyz o tom tak premyslim, tak je to materske mleko… Kravy jsou porad umele udrzovane v timto stavu… Vejce je zase slepici ovulace :nevim: med je vlastne vyvraceny obsah zaludku vcel… Maso jsou mrtvoly zvirat, slozene ze slach, svaloviny a krve… Kdyz se nad tim clovek zamysli dochazi mu co vlastne ji…

Tak dneska budu asi o hladu 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.7.13 15:56
@Seizdra píše:
Jedno mrtvý kuře na vyzvráceným žaludku včel :think:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.7.13 16:00
@monca114 píše:
podle mě vitamíny, jako je např vápník

V mléce toho zase tolik není :think:

Mléko pijeme, protože nám chutná a ke konci těhotenství jsem dala přes litr plnotučného…tak nevím, prý si tělo říká samo. Snažila jsem se třeba vydržet a nejít pro něj, musela jsem, případně chlap…zase lepší než hambáče, ne? :think:
Jinak pijeme docela dost vodu a ani nechci vědět, co obsahuje :think: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.7.13 16:03
@veria píše:
A víte, že existuje i kniha Pravda o vodě? :mrgreen: Jako fakt. Už ani voda totiž není zdravá!! :P

A je to tady, jsem to tušila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
22.7.13 16:06

No tak, když už jsme u toho. Moje maminka mě kojila do dvou měsíců, pak mě krmila Feminarem, od čtyř měsíců mi dávala první příkrmy: hovězí polívčičku s hovězím masem a zeleninkou a v jednom roce jsem prý baštila celý jeden tvaroh denně…
Taky jsem z toho byla pěkná cvalda a jako mimino trpěla na velké zácpy, apod.
Zažívací obtíže mám občas dodnes, ale spíše z tučných jídel… Žiju… a stravuju se po svém a dost jinak, než moji rodiče.
Na dotazy mojí maminky typu: „a dokdy hodláš jako malou kojit?“ odpovídám: „dokud se sama neodstaví“, čímž jí většinou šokuju natolik, že je téma uzavřené…

Tchýně zase dávala svým tříměsíčním dětem mléko přímo od krávy. Takže nebylo ani pasterizovaný…

Naši předci kromě toho, že pili kravské mléko, měli taky „jiné“ informace a jiný přístup k nim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí