Pravda o mléce - četly jste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28446
23.7.13 16:39
@Syringa píše:
@LuciKo moc hezky napsané :palec:.
Víš, on je to prostě pokrok, pochopitelně by bylo nejlepší, kdyby měl každý svůj dům, a jednu tu krvku s telátkem, a mléko by se dojilo každý den čerstvé - idea je to krásná, a sama si takový život dokážu představit :palec:, ale „Prosek je Prosek“.

@Syringa vidím to podobně - život by to byl krásný, ale Trija je Troja ;).

Také když si začnu číst o tom a tom jídle, jak je špatné a příšerné, tak dostanu chuť bydlet na vesnici a mít svojí krávu, svoje kuřata… Ale dnešní realita je jiná. My máme první kluky už na střední škole a ti se pěkně bouří, když začneme mluvit o stěhování a životě za Prahou, výměnou za venkov s hospodářstvím. :nevim: :nevim:
Naštěstí máme v Praze bydlení jak na venkově, jen tu krávu a prase tady nemůžeme mít, to by nám sousedi dali :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
23.7.13 16:40

@Syringa

tak při troše dobré vůle můžeš mít i kvašenou smetanu - je ovšem otázka, KDO by byl tak statečný a dobrovolně ji požíval :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.13 16:50

@Syringa mnojo jenže jsou z obliga i jogurty, sýry, tvarohy, takže holky mlíko pijte jen po 3 dnech na slunci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
23.7.13 17:08
@Syringa píše:
Ale, když si jí dáš na balkon, tak třeba :lol:. Zadkem k sousedům a cecky si nech :lol:
:hug: :hug: :hug: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
23.7.13 17:23

Mě přijde, že je hodně moderní žít bio a mléko se k tomu tak nějak přiřadilo, že je špatně ho pít.

Jedna moje známá dětem mléko nedává ani náhodou a její kluci, co už jsou starší, tak když někam přijedou se skupinou kluků, tak se první ženou do lednice a vypíjejí mléko pro ostatní kluky. :nevim: :nevim: A nic jim není ani s údajně těžkou alergií na mléko v jejich rodině.

Ono tedy pokud vím, tak těžkou alergii na mléko má jen maminka, která ho od dětství nesnáší :jazyk: :cert:

Co mi ale hodně vadí, tak jsem už nejméně třikrát na společné dovolené zažila, že když šla kolem našich dětí, které pily mléko, tak jim řekla : "Fúúúj vy pijete mléko :poblion: :poblion: ". Už jsem se s ní ale o mléku přestala dohadovat.

Naše děti mléko pijí a kolem puberty někteří moc rádi, tak jim sice říkám, že se ho nehodí pít moc - na litry, ale že bych jim ho zakazovala, tak to nee. A nejvíc jim tedy doporučuji jogurty a mají rádi podmáslí. A rozhodně minimálně do pěti let dítěte si myslím, že je pro děti mléko dobré, možná i dost důležité. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
23.7.13 17:30

Me prekvapilo, ze to na me vybalila dr na kontrole, ze pry je to jen obarvena voda a az prestanu kojit, at kupuju UM, ptala jsem se totiz, jestli musim a nestaci jne prejit na kravske mleko, takze i dr uz maji v hlave tyhle fantasmagorie :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
23.7.13 20:02
@Syringa píše:
8o 8o 8o
Takže u kefíru nevadí že telátko pláče, aha, děkuji za upřesnění.A smetana je kvašená :zed:, smetana se získává odstřeďováním při nižší „hustotě“, u mléka tam zůstane 1,5% tuku, u smetany 10%. To fakt koukám! Teď už chápu tvé tvrzení: e-mimino nepovažuji moc za „zdroj nějakých potřebných informací“, máš pravdu :palec:

A kde jsem jako napsala, že smetana je kvašená??? Přečti si to prosím ještě jednou, to je už další věta, víš :roll:…No holky, vidím, že nemá cenu vést hovor o koze, když vy ho vedete o voze…máte plno argumentů, a hledáte na každé větě, co byste tak mohly vyvrátit, do čeho šťournout (hlavně být co nejvíce vtipná :palec: :roll: )… Já myslím, že pravdu o mléku, vodě, o krávě, o vesmíru se nedozvíme nikdy. Záleží čemu člověk věří a jak už tu někdo psal „tvá víra tě uzdraví“..toho se držím. Tak přeju dobrou chuťku u kakaa a buchetky k snídani :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
23.7.13 20:21
@verciceek píše:
Jo a taky je něco jiné jogurt, acidofilní mléko, kefír nebo smetana. Jsou to výrobky kvašení- takže se z toho ml. bílkovina, která je pro lidský organismus ta špatně strávitelná, ztrácí- vykvasí. Probiotika a bifidobatreie jsou samozřejmě po lidský organismus velmi vhodné. Smetana je zase tuk- už to není mléko jako takové.

při kvašení BKM nevykvasi, nezmizi a ani se nijak zasadneji nezmeni. pro alergiky jsou kysane vyraobky nadale tabu. kysanim zmizi jen laktoza (mlecny cukr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
23.7.13 20:28
@Pudloslava píše:
při kvašení BKM nevykvasi, nezmizi a ani se nijak zasadneji nezmeni. pro alergiky jsou kysane vyraobky nadale tabu. kysanim zmizi jen laktoza (mlecny cukr)

Asi jak které a jak z kterého mléka. Takový domácí kefír z tibetské houby z kozího mléka je docela i smesitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
23.7.13 20:32
@verciceek píše:
Já myslím, že pravdu o mléku, vodě, o krávě, o vesmíru se nedozvíme nikdy. Záleží čemu člověk věří a jak už tu někdo psal „tvá víra tě uzdraví“..
:palec: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
luciášice
23.7.13 21:43
@Pudloslava píše:
Jak se neco jmenuje „pravda o…“, tak se to rovnou muze klidne jmenovat „fanaticke zaujate kecy o…“, „nazor alternativniho posuka…“ anebo proste „hoax“.
:palec: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
monca114
24.7.13 07:54
@Syringa píše:
Ryby blázníš! Četla jsi něky studie o znečištěném moři, a co ryby obsahují :zed:, a brambory z kontaminované půdy 8)

no já jen že to tu někdo zmínil :D

Ale uvědomte si, že bychom teda neměli ani dýchat, protože ve vzduchu je těch sraček nejvíc

• Citovat
  • Upravit
31104
24.7.13 08:22

Holky a vy co nechcete mléko, to fakt s ním ani nevaříte? Tj. žádné máslo, žádná smetana, žádné mléko do koláče? Nic?

Rostlinná mléka jsou fajn. Ale každé má své úskalí. A při jejich výrobě věřím, že dochází k hodně velkým vlivům zase na životní prostředí. Takže možná u toho netrpí žádné zvíře, ale nakonec se nám to taky vrátí.

Osobně teda mám mléko moc ráda a od vegeteriánství a různých alternativ jsme se vrátila k pěkně nezdravému stylu, kdy jím všechno. Ale důvěru mám hlavně v potravinách, které najdu v receptech babiček a dále.
Kdo nemá ráda zeleninu tvrdí, že není králík, kdo nemá ráda mléko tvrdí, že není tele a kdo nemá rád maso tvrdí, že není šelma z Afriky.

Mimochodem makrobiotika pro mě je jedna z nejméně zdravých alternativ se kterou jsem se setkala. Nemám nic proti „divným“ jídlům a do zdravé výživy chodím pro ingredience. Ale svému dítěti chci a budu dávat maso a mléko a zeleninu. Nevidím důvod proč se vracet ke kořínkům. Doslova i obrazně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
24.7.13 08:32

@verciceek ono v neposlední řadě mléko obsahuje tuk - pro děti dobrý zdroj energie pro nás dospělé věc, kdy se musím zamyslet kolik kalorií přijímám. Takže pokud si odpustím jogurt, tak mohu sníst třeba 1 karbanátek a přijmu stejně kalorií (mluvím o bílém jogurtu, s ovocným to bude ještě víc).

Takže možná proto si zhubla.

Ten vápník - ze zeleniny se vstřebává hůře a aby fungoval je potřeba aby se v potravině vyskytoval s hořčíkem, který pomáhá aby vápník byl rozložen v těle jak má (hořčík je na to konto spotřebován) a vápník uložen do kostí. Jinak vápník putuje ze zeleniny v krvi a tělo ho neumí zpracovat.
Takto mi to alespoň bylo vysvětleno lékařem, který se zajímá o zdravý životní styl. Sám mléko nepije neboť ho nemá rád (dostane do sebe jen tvaroh), případně skryté mléko (třeba bublanina ;) ). Ale ptala jsem se ho kvůli malému a rozhodně mi doporučil mléko do 10 let v množství 250 ml denně. V prvních 3 letech více. Zda to bude kravské nebo kozí, nebo to čas odčasu prostřídám s nějakými rostlinými to už je jedno.
Ono se to mléko totiž naopak dobře tráví (samozřejmě jak s čím se to porovná a když má někdo nesnášenlivost na laktozu tak je jiná). Jinak pomáhá zažívání (a to i mléko ne jen kysané výrobky, které jsou ještě lepší).

Co se týče alergií. Astma nemám. Ale mám spoustu potravinových alergií, pylovou, prachovou…
A co mi na bezprostřední reakci pomáhá? Ano mléko nebo suchý chléb, či rohlík. Ideálně oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
24.7.13 08:35

Jinak mě po návštěvě Indie mecce alternativních přístupů k jídlů veškeré nápady o tom, že bych něco nejedla přešly :D. To co jsem tam viděla rozhodně není zdravý životní styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí