Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobry vecer,
asi pred 3/4 rokem se se mnou rozesel partner. Myslela jsem si, ze me po dobu naseho vztahu jeho rodina mela celkem rada.Ale ted se postupne dozvidam, ze ne.Jeho sestra me pry nemela nikdy moc rada a jeho rodice, ackoliv se rozesel on, si na me dodnes ani nevzpomeli…Stalo se vam to nebo jste se dozvedeli jeste horsi veci? Diky
víš to tak bývá, že se rodiče postaví za své dítě.. a partner - expartner je prostě minulost… s tím nic nenaděláš
@cucik14 píše:
V klidu, mě třeba můj bývalý u společných kamarádů hrozně pomluvil (rozešla jsem se já s ním) a pak jsem se to od nich všechno postupně dozvídala, ale je lepší to hodit za hlavu a takovýma věcma si mysl nezatěžovat
Mě taky ex pomluvil a někteří dobráci mi to i chtěli vyprávět. Nechtěla jsem nic vědět a je mi líp. ![]()
Vykasli se na to. ja odesla od manzela z velmi vaznych duvodu a u tchyne jsem za svini. dokonce jsem mu podstrcila kukačku, pritom on ma dite z nevery. pred mesicem, kdyz manzel udelal pruser jako prase, tak jsem ji byla dobra a byla jsem uzasna. kam vitr, tam plast, no co, ser. u na to, svedomi mam cisty ![]()
@Kobliha51
Byli jednou na besidce. Nekdy v kvetnu.Ex tam k nim obcas jezdi, ale oni se sami treba ani neozvou…
To mě se donesla pravda ještě během vztahu. Rodiče (zejména matka) přes rok vartovali do partnera, ať se se mnou z jistého důvodu rozejde. Brala jsem to v mé situaci jako podraz! A dělali různé další naschvály. Když jsem se s ním rozešla já, jeho matka se mnou 5 let nepromluvila ani slovo. Chápete to?!?
Já docela chápu, že tě to trápí a asi je ti to líto. Já mám s rodinou mého přítele dalo by se říct perfektní vztah, skoro jako by byli moji vlastní rodiče a sourozenci a mě by po rozchodu takovýhle zjištění docela vzalo. Teď mi přijde, že je nemožný aby se takovou doby pretvarovali, ale většinou jsou nejvíc překvapený asi takový naivky jako já,… No snad To není pravda a jestli přece jen, tak je mi to líto a už proto, že se dokázali takhle falešně pretvarovat tak bych se na to vyprdla a nestresovala bych se.
V klidu, mé dítě bylo u extchýně pečený vařený, prostě nej babička, holt mu pořád podstrojovala. V momentě rozvodu nula. Ani jednou nezavolala, že třeba s ním chce mluvit, přitom jsem ji jasně sdělila, že můžou kdykoli přijít a že já s tím nemám problém atd. Mé dítě se ptalo, proč tam nechodí, co jsem mu měla říct - že ho nikdo nepozval? Bydlíme v jednom městě a ve stejné čtvrti. Později, když se vztahy trochu vylepšily, tak mi jej nechtěla vyzvedávat ani ze školky ( školka cca 5 min chůze od jejího domu, ona s tchánem v důchodu)atd. Nevím, asi si myslela, že běhám po zábavě a ona mi ho bude hlídat a tím pádem mi vlastně pomáhat. A já myslela, že ji po 5letech bezmezné lásky chybí a že s ním ráda alespoň jednou měsíčně stráví odpoledne ( jinak by l u ní každý druhý den). Časem se to stabilizovalo, jen já to do teď nechápu, že nemusela mne o. k., ale vlastního vnuka - jediného? vymodleného?
Dítě povyrostlo a velmi rychle pochopilo, co a jak, babička z druhé strany funguje, takže tam ani už moc nechce, tedy tak.
Jo a vyzvedávání ze školky pro představu - že jej vyzvedne po obědě ( on tam nechtěl spát a já, že mezi 15-16 dorazím z práce a vyzvednu si jej. Takže to nebylo myšleno, že já potřebuji chůvu na hlídání, naopak pro mě bylo jednodušší jej vyzvednou přímo ze školky a nemuset se s ní vídat…
Chapala bych to, kdybych se rozesla ja…,ale jejich synacek me poslal do pr… a oni se ani nezeptaji treba jak se mame…
,samozrejme si tam taha asi uz tu novou, tak se treba cachraji pred ni, tak nemaji cas ![]()
V mém bývalém vztahu jsem zažila něco podobného. Ke konci vztahu, po všech možnejch průserech, kdy jsem mu chránila pdel, vytahovala ze saček atd… jsem cítila jakoby mě jeho rodiče přestali mít rádi a to defakto celý vztah ze mě byli unešený. Nikdo už mě nezdravil, když jsem přišla, probodávali mě pohledama apod… nicméně mi to bylo tak nějak jedno, řešila jsem horší věci s jejich synáčkem a náš vztah byl u konce. Později jsem se dozvěděla z jakého důvodu se ke mě tak chovali, takový lži jaký o mě navkládal, totální nesmysly. Všechny ty jeho průsery svedl na mě, že to dělal kvůli mě, že já jsem ho donutila a že jsem taková a maková. No nestačila jsem se divit, jen aby si zachránil zadek před rodiči. Kdyby rodiče věděli, co mají doma za hjzlíka, tak by se asi nestačili divit, ale podle mě to asi věděli a vědí, jen je těžké si přiznat, že vychovali grzla. A stáli za ním, což je asi určitě v pořádku, ale v životě mu to moc nepomůže. Tenkrát mi to bylo už jedno, sem se jen pousmála ![]()
@Anonymní píše:
Dobry vecer,
asi pred 3/4 rokem se se mnou rozesel partner. Myslela jsem si, ze me po dobu naseho vztahu jeho rodina mela celkem rada.Ale ted se postupne dozvidam, ze ne.Jeho sestra me pry nemela nikdy moc rada a jeho rodice, ackoliv se rozesel on, si na me dodnes ani nevzpomeli…Stalo se vam to nebo jste se dozvedeli jeste horsi veci? Diky
nikdy jsem po tom nepátrala - rodina exmanžela mi nesnášela, vím to
![]()
Ty jsi zakladatelka? Pokud je to jejich vnouče a nemají o něj zájem, jsou to šmejdi. A to bez ohledu na to, jestli s nimi vycházíš a nebo ne.