Prázdný gestační váček 6+1

10
22.8.25 13:23

prázdný gestační váček 6+1

Ahoj holky, chtěla bych poprosit o povzbuzení, jestli je nějaká naděje. Byla jsem na ultrazvuku v 6+1 tt (dle poslední ms, ale vím, že ovulaci jsem neměla 14 DC, ale až 18-19 DC - takže zpoždění o 5 dní cca?) a byl vidět jen gestační váček, nic jiného tam nebylo. Jak byl velký nevím, doktorka mi vůbec nic neřekla, ani, jestli je to normální nález, nebo jestli to vypadá špatně. Pozvala mě na další kontrolu za týden. Myslíte, že je nějaká šance, že se vše teprve dovyvine? Nemám žádné těhotenské příznaky, nebolí mě prsa, není mi špatně, nejsem unavená. Těhotenský test jsem měla lehce pozitivní 3 dny po vynechání ms (v té době jsem i lehoučce špinila), poté hodně pomalu sílil, ale nakonec, asi za 4 dny, se ukázala silná druhá čárka.

Příspěvek upraven 22.08.25 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69005
22.8.25 13:39

V 5+0 až 5+3 (čtyři různá těhotenství, ze dvou mám děti) jsem v gestačním váčku nikdy nic neměla. V 6+1 sice ano, ale já otěhotněla spíš dříve než později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.8.25 13:42

@ugluk děkuji moc za reakci, takže myslíš, že to mohla způsobit ta opožděná ovulace? Ale stejně myslím na to nejrhoší, vzhledem ke zkušenostem a tomu, že nemám opravdu vůbec žádné těhotenské příznaky :( jen mě občas, opravdu lehce bolí podbřišek, jako při MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
22.8.25 13:43

Ahoj jestli jsi měla později ovulaci tak jsi nejspíš v 5+2 týdnu a proto jde vidět jen gestracni vaćek. Embryo a žloutkovy váček nemůže jít ultrazvukem vidět protože je moc malý. Jde vidět až okolo toho 6 týdne tak ještě počkej.
Těhu příznaky mít nemusíte spoustu žen je nemá takhle brzo.
Na kontrolu jdeš za týden což je dobre, myslím že kdyby bylo něco špatně půjdeš na krev a dřívější kontrolu. Za týden už nejspíš uvidí srdíčko. Ovšem nejsem doktor takže moje informace jsou jen z toho co jsem nastudovala jako samouk
Hodně štěstí a hezký den Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
22.8.25 13:46

@anonym74 ano, určitě mohla. Nejsem jasnovidec a netuším, jak to nakonec dopadne, ale prázdný Vacek v 6+0 při o pět dní opožděné ovulaci mi přijde jako celkem normální nález.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.8.25 13:52

@Jiřina a moc děkuji, já jen nechápu, jak bych mohla za tyden vidět plod se srdíčkem, když ted nebyl vidět ještě ani žloutkový vacek, natož embryo a ten gestacni byl fakt maly, žádná velká “skvrna”. Vim, ze je vse na začátku rychle a male, ale mam strach, ze tam nic nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
22.8.25 13:56

@anonym74 no protože to jde rychle v těch prvních týdnech z mm to je na cm. V 6+1 by měla vidět embryo a srdíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
22.8.25 13:58

Dejme tomu, že ovulace byla 19 DC, tak bys nebyla 6+1 dle oficiálního postupu, ale 5+3. A to by ještě na 99 % vidět nebylo. Embrya rostou dle tabulek, takze o týden později, až budeš 6+3, by to zas mělo být vidět na 100 % pokud neděláme spekulace, že má MUDr. špatný ultrazvuk, ovulace se posunula ještě víc apod.. Moc držím pěsti, neboj!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
22.8.25 14:04

Já 5+0 prázdný Vacek, 6+0 5mm embryo se srdíčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.8.25 14:08

@Catalinn jste moc hodné, holky, díky za podporu. Doktora má kvalitní ultrazvuk a zdá se mi i zkušená, jen toho moc nenamluví, spíš vůbec nic. Vlastně od ní nic nevím, kdybych si vše nenačetla na internetu, tak vůbec nevím, co se děje nebo neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
22.8.25 14:29

@anonym74 koukni jak se plod má vyvíjet 4.týden může to být celé posunuté a v úplném začátku. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
22.8.25 14:29

@anonym74 máš se ptát určitě ti odpoví příprav si otázky klidně na papír a ptej se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
22.8.25 15:05
@anonym74 píše: Více

Ahoj,

psala jsem to už do více diskuzí: moje první těhotenství vypadalo jako neprosperující. Prázdný gestační váček, srdíčko v nedohlednu. Doktor měl ten týden už 3 potraty a řekl mi, at se po víkendu stavím - to byl čtvrtek. Já tam šla snad v úterý a bylo ♥, byla jsem tehdy 9tt. A to jsem si šla pro žádanku na výškrab a dnes mi ten výškrab tady běhá po baráku, má 10let a už na mě zkouší pubertální výlevy.

Je to bud a nebo. Já jsem věřila. Ale na druhou stranu mi bylo pak od 7tt strašně špatně, myslela jsem, že umřu.

Držím pěsti, aby vše dobře dopadlo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.8.25 15:11

@chs.jasmin diky za zkušenost, no nezbývá mi, než čekat, ale je to šílené. To me právě děsí, ze mi fakt vubec nic neni, spis mi připadá, ze me ze začátku možná bolely prsa víc než ted a ani ten podbřišek uz me tolik nebolí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
22.8.25 17:37
@anonym74 píše: Více

Zkus se tím tolik nezabývat, ono se to nedá stejně nijak ovlivnit…takových nejistot v těhotenství ještě můžeš mít. Je dobré s tím trochu pracovat i po psychické stránce…držím palce! (Jinak já taky vždy v 6 ty měla jen vacek a srdíčko až později, ovulaci jsem také měla později. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí