Proč mi tykají neznámí lidé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12658
9.8.11 16:47
Bábi Zlopočasná píše:
BohunkaP píše:
n. Hotaru píše:
Já zase nechápu proč se Bohunko hned tak rozčiluješ? :nevim:

Proto, že podobné uvažování se mi z duše příčí. Že mi někdo „tyká proto, že mluvím slovensky“. Připadá mi to takové - nevím, jak to nejlíp pojmenovat - neuctivé, urážející…? :nevim:

To přece není o jazyku - to je čistě o lidech. Nevychovance potkáš všude a mluví všemi světovými jazyky.

Jo, kdyby to znělo „ženská v autobuse mne předběhla, odstrčila mne a ještě mi tykala,sa nezmozem na slovo ta mě teda naštvala“, to už je o něčem jiném. Takové situace mě samozřejmě vytáčejí taky. :lol:
Pod barakom ma vecierku Vietnamec. Vykam mu snad len ja. A manzel :mrgreen: O par ulic dalej je v kuchynke za kasou ukrajinka. Tiez som nepocula ze by jej niekto netykal. Vazne veris ze ti ludia sa osobne poznaju s celym Brnom? Ano, napadlo ma ci aj slovaci patria do kategorie „tykat“… zvlast v dobe ked som penila.

jo nasi vietnamci v panelaku tiez „dostavaju“ plny panelak zamestnancov pekarni - nic proti nim nemam, ale spravanie vacsiny je teda az smutne :-( pridu do obchodu , urazaju ich a potom su prekvapeni ze k nam , co sme k nim slusni a ze nas nie je vela .. tak su k nam extra slusni a snazia sa nam aj pomoct , :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
9.8.11 17:06
n. Hotaru píše:
Špageta píše:
Nebude to, že mluvíš slovensky, ale tím, že jsou nevychované. Možná taky pozůstatek starých časů, kdy bylo vykání buržoazní přežitek.
Hoď to za hlavu… a nebo se jich příště zeptej: „My si tykáme?“
Teď mi tak napadá, že vlastně teď taky tykám.
:palec: :lol: To je nejlepší řešení :lol:
Ale upřímně řečeno, nikdy jsem neměla tu odvahu tohle říct :roll:

Já to použila jen jednou. Úspěch to byl plný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
9.8.11 17:25

to mi připomnělo, jak kamarádka nedávno psala na FB historku, jak jela někde u Mostu po polní cestě, děsně lilo a ona viděla jednoho zoufalého člověka, jak si to v tom dešti štráduje po silnici. Když jela kolem něj, tak přibrzdila a ptala se ho „chceš někam hodit?“ a on se na ni osočil „my si tykáme?“, tak pokračovala v cestě sama, no jo, pro dobrotu na žebrotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
10.8.11 08:27

Mě se stává dost často, že mi starší ženský (takový ty babičky) tykaj. Taky mám vždycky chuť se zeptat jestli se mnou pásla krávy nebo co, že mi tyká. Ale dobrý občas to prostě beru, jsem malá a asi i vypadám mladší. Ale když tuhle přišel přítel s tím, že na něj jedna stará sousedka v baráku mluvila, jak na puberťáka, tak jsem si říkala, že to už fakt není možný. Ať mi pak netvrdí, že jsou mladý lidi neslušný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.8.11 09:55
BohunkaP píše:
n. Hotaru píše:

Proto, že podobné uvažování se mi z duše příčí. Že mi někdo „tyká proto, že mluvím slovensky“. Připadá mi to takové - nevím, jak to nejlíp pojmenovat - neuctivé, urážející…? :nevim:

To přece není o jazyku - to je čistě o lidech. Nevychovance potkáš všude a mluví všemi světovými jazyky.

Jo, kdyby to znělo „ženská v autobuse mne předběhla, odstrčila mne a ještě mi tykala, ta mě teda naštvala“, to už je o něčem jiném. Takové situace mě samozřejmě vytáčejí taky. :lol:

Bohunko, jenze to opravdu duvod muze byt, presne jak tady pisou holky, jsou lide, co se k cizincum automaticky chovaji jako k povlu, hlavne k tem z vychodu, vcetne Slovaku. Jestli to byl konkretne i tenhle pripad, to je samozrejme tezke rict, ale stava se to. Taky mohla byt pani samozrejme obecne nevychovana. Tobe se to mozna prici, ale holt nekdo ma takove zkusenosti, tak ho to napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.8.11 09:56
eva76 píše:
to mi připomnělo, jak kamarádka nedávno psala na FB historku, jak jela někde u Mostu po polní cestě, děsně lilo a ona viděla jednoho zoufalého člověka, jak si to v tom dešti štráduje po silnici. Když jela kolem něj, tak přibrzdila a ptala se ho „chceš někam hodit?“ a on se na ni osočil „my si tykáme?“, tak pokračovala v cestě sama, no jo, pro dobrotu na žebrotu :mrgreen:

pro dobrotu? nemela mu tykat, pan mel vic hrdosti nez byl zoufaly z deste :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
10.8.11 10:47

Mně teda zatím nikdo cizí netykal 8-o Nechápu, že jsi to vůbec někdo může dovolit tykat cizímu člověku, je to neúcta a ten člověk je pro mě buran. Jo, že starší generace tykají vietnamcům je dost běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
11.8.11 21:51
beruska9 píše:
BohunkaP píše:
n. Hotaru píše:

Jo, kdyby to znělo „ženská v autobuse mne předběhla, odstrčila mne a ještě mi tykala, ta mě teda naštvala“, to už je o něčem jiném. Takové situace mě samozřejmě vytáčejí taky. :lol:
Bohunko, jenze to opravdu duvod muze byt, presne jak tady pisou holky, jsou lide, co se k cizincum automaticky chovaji jako k povlu, hlavne k tem z vychodu, vcetne Slovaku. Jestli to byl konkretne i tenhle pripad, to je samozrejme tezke rict, ale stava se to. Taky mohla byt pani samozrejme obecne nevychovana. Tobe se to mozna prici, ale holt nekdo ma takove zkusenosti, tak ho to napadne.

Tak já mám také zkušenosti s tím, že cizincům se tyká, bohužel, hlavně těm z východu. A to mi připadá neuctivé…Je to hrozný, je to docela běžný jev, ale dělají to ti méně chytří.....
Samozřejmě že ne všichn, nechápu, co je na tom neuctivé se nasd tím zamyslet!Neuctivé je snad tykat ne?
Babi to určitě nemyslela tak, že jsme tady všichni nevychovaní…
A jako národ snad taky můžeme umět přijmout kritiku ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová