Předmanželská smlouva a exekuce

Anonymní
20.1.14 22:52

předmanželská smlouva a exekuce

Chtěla jsem se zeptat, jestli jste se někdo dostal do stejné situace, jako tedˇjá. Mám s manželem předmanželskou smlouvu, udělali jsme si ji proto, že manžel měl dluhy, ve smlouvě máme vše rozdělené ohledně majetku, ale od nového roku, mě již smlouva nechrání před dluhy manžela, a už mám zablokované oba dva účty v bance a mám plombu na na podílu domu, který jsem si v manželství koupila, tedˇčekám, kdy mi vezmou auto. Jediné řešení je asi rozvod, je to hrozné, protože jinak jsme moc spokojení a máme dvouletého syna :( cítím se strašně. Od nového roku je to tak, že manželka má platit i dluhy, které udělal manžel před manželstvím :nevim: nechápu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2597
20.1.14 22:57

Rozvod vam nepomuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 23:01

Proč myslíš? Manžel byl dneska u právničky a ta mu řekla, že to je jediné řešení + manžel si udělá pokud mu to schválí na sebe insolvenci.

• Citovat
  • Upravit
2597
20.1.14 23:07

O insolvenci lze pozadat i v manzelstvi. Jinak tohle tema resil vcera na tn.cz pravnik co, se zabyva exekucemi, tak si to proctete. Nestaci se rozvest, museli byste opravdu od sebe, nebydlet spolu.. jinak to nema smysl, exekutor nabehne k vam domu a sebere vybaveni… Vse na co byste nenasli uctenku s tvym jmenem a jeste by mohl byt problem z ucelnym rozvodem, kvuli ochrane majetku pred splacenim dluhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 23:23

Kde to tam prosím tě najdu? Co jsem načetla tak ten rozvod by mě měl ochránit v tom, aby mi nešli po mých věcech, dluhy v manželství jsme neměli, já sama žádný dluh nemám, na to mě 6let ochraňovala ta předmanželská smlouva, až tedˇje to jinak. Měla jsem ve výlučném vlastnictví auto a podíl na domu.

• Citovat
  • Upravit
1607
20.1.14 23:28

Už jsem to sem jednou vlákala http://www.spolcest.cz/…dna/15/6383/
Do poradny lze vložit i dotaz na konkrétní životní situaci, popřípadě se na ně osobně obrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4440
20.1.14 23:32

Aha, peknej zakon, takze kdyz bych mela ja nebo pritel dluhy, tak pri neschopnosti to bremeno prevezme ten druhy bez ohledu na to, ze jsme treba ty si dluhy udelali jiz pred manzelstvim? Chapu to dobre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
20.1.14 23:36

@AngelikaO Chápeš to přesně, taky přebíráš zodpovědnost za dluhy, o jejichž existenci nemusíš mít ani tušení. Banka Ti nevydá informace o manželově účtu, atd. Milé, že?
Naši zákonodárci si asi takhle v praxi představují všude proklamovanou prorodinnou politiku…a já si hodně sedím na rukou

Příspěvek upraven 20.01.14 v 23:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 23:37

@demian moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
102082
20.1.14 23:39

@demian Jojo, další důvod proč se nebrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 23:41

Holky, já se cítím děsně, já která jsem nikdy nikomu nic nedlužila :zed: Od 18ti šetřím a tedˇto mám platit za manžela, to je strašný zákon, kdybych to věděla, nikdy bych si ho nevzala, to mi jsme věděli, že ty dluhy má, ale proto ta smlouva na moje výlučné vlastnictví. :|

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.14 23:43

Omlouvám se za chybu, ale to je z rozrušení :oops: samozřejmě MY

• Citovat
  • Upravit
4440
20.1.14 23:44

@demian Tak to je masakr..tak to se asi vdavat nebudu dokud to nesplati… :roll: achjo a ja se tak tesila na svatbu.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
20.1.14 23:45
@j.a.n.i1 píše:
@demian Jojo, další důvod proč se nebrat…

Přesně tak. :roll: Za chvíli budou žít všichni jen na psí knížku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4440
20.1.14 23:46

@AngelLilly Fakt masakr..zajimalo by me, kdo to navrhl a schvalil..uz me ty ku.vy ve vladu zacinaji stvat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí