Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud tě nemají konkrétně vedenou jako nějaký komplikovaný případ, tak ne ![]()
Sociálka do situace zasahuje jen pokud je závažný problém…
Na odpoved od Jajina bych moc nespolehala. Kamaradka je samozivitelka a uz doma kontrolu mela. Proste jen tak. Jestli doma nema chlapa, ktery byji mohl zivit.Nebo proste cokoli.
@jajjina ne tak uplne, ja kdyz zadala o svereni do pece, tak u me socialka byla a vedenou me u nich urcite nemeli. Proste se jen prisli podivat, v jakych podminkach bude dite zit. Nic hrozneho to nebylo. Jen se zeptali na par veci, posedeli v kuchyni a sli.
Hm bohužel myslím že ano, jakmile to jde před soud tak v zájmu dítěte mu po dobu soudního řízení určí opatrovníka, což je sociálka..kouknou v jakých podmínkách žiješ, kolik máš pěnez, malého pokojiček, skříně..jeto otravné.
To záleží na tom, jak je sociálka vytížená. u soudu bude zastupovat vaše dítě, takže obvykle chce někdo ze socky s rodiči předem mluvit a i se podívat, kde dítě žije/bude žít. ale zas ne všude to dělají, protože někde fakt nestíhají.
nás se pracovnice ptala v podstatě na věci, které už jsme uváděli do návrhnu na svěření do péče, tedy kde děti bydlí, kam chodí do školy, jaké mají kroužky, kolik asi tak měsíčně stojí, jestli jsou sledované u nějakých odborných lékařů, kolik vydělávám já, kolik (ex)manžel, kolik zhruba stojí bydlení, jak v současné době o děti pečuji já, jak o ně pečue otec, jak si představujeme péči po rozvodu - svěření do péče, kolik si asi tak předtavujeme alimenty.
podívat se do bytu přišla po dohodě a i se mě nenápadně snažila dotlačit k tomu, aby k nám nemusela (asi nestíhala), jako že můžu odmítnout (ale já neodmítla, jeden nikdy neví). návštěva sama o sobě byla tak na pět minut, jenom koukla, kde bydlíme, že děti mají jeden pokoj dohromady, v něm každý vlastní postel, pokecali jsme o morčatech, která děti mají a šla dál).
Asi přijde. Na co se dívají? vesměs na nic - jestli má dítě kde spát, svůj koutek na hraní, čisté oblečení. Žádné drama, je to běžný postup.
@jajjina píše:
Pokud tě nemají konkrétně vedenou jako nějaký komplikovaný případ, tak ne
U nas byla a fakt nejsme komplikovany pripad ![]()
@jajjina píše:
Pokud tě nemají konkrétně vedenou jako nějaký komplikovaný případ, tak ne
správně mají chodit při každém svěření do péče. Je fuk, jestli je to dohodou nebo ne. U mě též byli a rozvod a vše byl dohodou. ![]()
U mě taky byli a koukali na to jestli má syn postýlku, skříň, oblečení, a tím to haslo, jinak taky nejsem komplikovanej případ
Paní ze sociálky přijde určitě, ale po ohlášení. Jen se podívá na podmínky ve kterých dítě žije, jestli má postýlku, hračky, dostatek oblečení apod. Ničeho se neboj, je to jen formalita
![]()
@Malike píše:
No u mě se teda neohlásila…najednou zazvonila a byla tu…
se mnou se domlouvala po telefonu, kdy mám čas. A to dokonce i tehdy, když je na mě zavolal soused.. Tak mi volala, že se staví, který den může
to jsem ještě netušila, oč jde.. Ale problém fakt nehledala. Normálně se zeptala, pokecala s mladým (on je hodně družnej) a bylo ![]()
Jenže já jsem se rozešla s přítelem a ted jdu žít s malým do bytu, do kterého jsme měli jít i s bývalým. Já mám jen RD a a alimenty chci aspon 2000. Mám asi 70 000 našetřených na horší časy, a pak si potřebuju zažádat o příspěvek na bydlení abychom měli z čeho žít. Mám strach, že mi malého vemou když bych měla příjem 6300, ale byt je 10 300
Vím, že bych sehnala levnější, ale potřebuju ty peníze na jídlo atd. Tady jsem neplatila žádnou kauci. A chci si najít jesle a nějakou brigádu, hrozně se té sociálky bojím. Bydlení máme krásné, nábytek moderní, nic nám nechybí, jen prostě po rozchodu na tom hned nebudu dobře s pěnezma. Už jsem s nervama na dně, hrozně se toho bojím ![]()
Já bych řekla, že tvou finanční situaci zkoumat nebude, jak by věděla, kolik máš nájem? Jde jí o dítě, jestli nespí někde na kusu hadru na záchodě.
Děti se neodebírají kvůli tomu, že máš vyšší nájem než příjem ![]()
Maminky, s přítelem jsme se rozešli a já chci požádat o svěření malého do své péče. Přijde k nám sociálka? A na co všechno se bude dívat a ptát? Předem děkuji mnohokrát.