Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky co mám dělat i muj partner se zamiloval. Jsme spoul 11 let a máme dvě krásné a zdravé děti 7–2. Byli nějaké hadky ale to jsou asi bežné věci i když kolikrát jsem na něj byla dost hnusná ale ted přez svátky bylo vše oka i když mě přišel divnej takovej ustaranej. A z ničehonic mě minulou neděli řekl že je konec. To byl asi ten nejhorší den pro mě jen sem brečela na te jsme se spolu ve středu dali i sex tak sem si začala myslet že se to spravi. I když furt nebyl doma ale říkal že jde za kamaradem a chodí běhat. Řika nech to bej to se samo spravi…ale vubec nějak se mě to nezdálo a já na něj zatlačila a ejhle je v tom ženská. Prej spolu nespali ale asi nikdo z vás by tomu nevěřil a asi se zamiloval. Že s náma už to není jak na začatku. Holky co mám dělat já ho stále Miluju
Na to není jednoduchà odpověď, jestli chceš zachovat rodinu, což Ty jak vidím chceš, nezbyde ti nic jiného, než ho nechat,,vyblbnout", určitě nepomůže pláč, výčitky, nebo křik, to ho akorát nažene do náruče té druhé,,, seber všechny síly, pořád si opakuj :,,Jsem silná ženská, budu se chovat na úrovni, musím to zvládnout"…sedni si s ním a určete si pravidla, kolik od něj chceš na děti, na domácnost, jestli budete spát odděleně ( já bych s ním v ložnici teda nespala), z domu ho ale nevyhazuj… Je to těžký, já bych omezila komunikaci jen na věci týkající se dětí a snažila se o ně dál splečně starat jako by se nic nedělo, ale jen co se týká dětí, jinak žádné milé řeči apod., byla bych chladná, ale slušná a taky začni třeba chodit běhat ( odplaví to stres, i když se třeba budeš jen ploužit a dřív jsi neběhala), zajdi k holiči, kup si nějakou drobnůstku, malého plyšáčka, dej pod polštář, nikomu neukazuj, bude jen tvůj a tomu se třeba o samotě vybreč. Neptejte se ho kam jde, kdy přijde, pokud to budeš chtït vědět, tak jen pro to, aby Ti pomohl s dětma a pořád si opakuj, musím být silná a zvládnu to… V 90 % se chlap za chvíli vrátí, v tom případě mu nevěru nikdy nevyčítej a to je moc těžký, aby se člověk ovládl, jinak můžeš vztah pomalu odepsat…já bych to neříkala ani rodině, maximálně jen že máte problémy a ty si musíte sami vyřešit (protože oni si všimnou, že se něco děje), jak se do toho začnou míchat, je to v háji…BUD STATEČNÀ A ZVLÁDNEŠ TO, neboj se a držím palec…pracuj na sobě, cvičí, maluj se, nehtíky, relaxuj ve vaně, ať si sakra uvědomí, o co by přišel…
Tož hlavně ať máš kde bydlet
a nějaké peníze…už mnoho svobodných matek tady psalo, jak táhly s holou prdelí…
@silonka01 - naprosto souhlasím..Hlavně žádný křik a výčitky..
A zakladatelko - mám pocit, že tě má ještě rád a i pokud to mezi vámi skončí, dal ti dvě určitě úžasné děti..
@Vermion - nevím proč, ale tohle mi nepřipadá jako hajzlík..
@Králičice píše:
@Vermion - nevím proč, ale tohle mi nepřipadá jako hajzlík..
Snad kdyby byl svobodný a bezdětný. Dospělý chlap by měl mít uspořádané hodnoty.
@silonka01 asi bych mu v klidu řekla, že když chce, ať si jde.. protože on teď přemýšlí něčím jiným.. ale dojde mu, že s milenkou to není jen pohoda a sex
Jinak co dělat? nekřič, nevyčítej, zároveň žádný sex, nedolejzat atd.. uspořádej si život bez něj… protože nic moc víc možností nemáš. Já, osobně, bych ho nakopala do kulek a vyrazila s nim dveře. Ale to jsem já, já tohle neodpouštim ![]()
@silonka01 bohužel tohle pro chlapy nebo i ženy vlastně tipické, je to zamilovanost (u vás ještě nebyl ani sex) a už palí mosty…
řekla bych, že pláč a křik nic nevyřeší, pust si emoce někde bokem.
Sedněte si večer a proberte co teda chce, ať ti poví jak si to dál představuje a pak mu řekni ty svoje, ono zamilovanost je krásná, ale zase je to jen pobláznění, chceš s ním pořád být, psala jsi že ho miluješ, pokud chceš pro záchranu udělat vše, tak buď opravdu silná, dávat vztah dohromady po nevěře není vůbec lehle, alespoň že se to ještě nestihlo rozjet víc, vím vypada to blbě, ale človek si v těch sr. čkách musí najít něco pozitivního.
Základem je teď si dát jasně najevo co chcete dál dělat, chceš odejít fajn, tak jak si to představuješ dál, kdy se odstěhuješ, co bude s dětma, jak zvládnše alimenty… ono málokterý nevěrník, když je zamilovaný vidí ty následky pak, aha ono to není si jen teď užívat a tohle všechno teď ztratím… neuvědomují si to
ty se mezitím postarej o sebe, udělej si radost, zajdi si o tom někam popovídat třeba, klidně do poradny sama, nenech aby tě to ničilo víc, soustřeď se na děti, a´t se jich situace dotýka co nejméně
On se teď bude plácat mezi dvěma ženami, takže v tom bude mít slušnej hokej, na to se určitě připrav, zazní, že neví co ma dělat a neví co chce. Neuvědomuje si jak moc ti ubližuje, ale ty mu musíš rozhodně ukázat tu silnou ženskou co v sobě máš! Nikdo neví jak to dopadne, ale ty jsi na to přišla v úplném začátku a pokud s ním chceš i nadále být, myslím, že to má naději na zachranu
![]()
Rozhodně nenaléhat, nevyčítat, nebrečet, neprosit. Ukázat, že i bez něj to zvládneš.
Jak to dopadne, je ve hvězdách. Ale jak už bylo napsáno nářek a výčitky ho naženou do náruče milenky.
V zásadě se můžete domluvit, že k vůli dětem spolu zůstanete. On může chodit za milenkou (stejně za ní chodí) a domů se vracet k vám.
Buď v pohodě, najdi si svoje záliby, koníčky. Domluvte se na hlídání dětí, že ty chceš mít taky svůj život, když ho má on. Mluv v klidu, věcně - to ho dostane, čeká scény.
Pokud to takhle ustojíš, je velká pravděpodobnost, že až ho milenka omrzí, zůstane ti doma.
Souhlasím, ukaž, že jsi soběstačná, zkus t udělat tak, abys ty byla silná, soběstačná, že ho nepotřebuješ, to ho bude spíš nutit s tebou zůstat a dolejzat ![]()
držím palce, jednoduché to nebude, vydrž
když brečet, tak bez jeho přítomnosti
Jestli ho miluješ tak bojuj
nic jinýho a víc pro klidný spánek a svědomí udělat nemůžeš
![]()
Já souhlasím s holkama taky bych nic nevyčítala, udělala bych si radost, začala byhc třeba chodit cvičit nebo bych změnila účes -prostě ukázat, že se ebz něj nezblázníš, ale řekla bych mu, že akceptuji jeho názor odejít, ale ráda byhc teda věděla jak si to představuje dál ( kdy bude mít děti, jak s alimenty, navíc velké prázdniny se dělí půl na půl a dětem jestly odchází by to měl vysvětlit, ale před tebou.
z vlastní zkušenosti ( manžel byl když jsme se potkaly sice už 4roky rozvedený a měl v té době 4letého syna, ale já věděla přesně do čeho jdu to milenky s ženatejma chlapama netuší! - ale myslím si že milence nedochází jedno ( že chlap dává přednost dětem, že mít každý druhý víkend dvě děti není sranda, že v létě jezdíš na dovču s jeho dětma, že děti vychovává otec a ne milenka ( to nepřekousne žádnej chlap-když jeho dětem něco zakážeš),že chlap platí alimenty na děti pomalu půlku života a hlavně, že ji děti nemusí vůbec příjmout. takže těmhle milenkám většinou spadnou hned růžové brýle z očí..
moc ti přeji, aby manžel dostal rozum a byla pro něj důležitější rodina než nějakej úlet zamilovanosti a zblbnutí.
a pokud ne tak zase od známé vím, že když řešila tuhle situaci v klidu tak i teď po 4rokách co jsou rozvedení se s ex manželem vždycky na všem domluví at se týče táborů, výletů, dárků pro dětí, koníčků a ostatním a on jí vždycky děkuje, že to tenkrát řešila v klidu a nedělá ji žádné problémy.
drž se holka přeji teď hlavně hodně síly, aby jsi to zvládla ![]()
Taky jsem to tak měla. Ale jsem ráda, že jsem neměla děti.
Když se chlapovi po tak dlouhé době splaší čurybrk, nic s tím nenaděláš, sexem to nespravíš. Našel po x letech něco hezkého, nového. Ani děti jej nepříjmou k tomu, aby toho nechal.
Takže klasický scénář. Chlap odejde, ty 2 děti budeš vychovávat sama, on ti pošle pár usmolených tisíc (jestli vůbec), užije si půlroku, rok, než vyprchá zamilovanost a pak si začne říkat, že udělal blbost, protože růžové brýle nebude mít nasazené věčně.
Takže buď jej pak milenka odkopne anebo příjde s prosíkem sám, ale to už bude pozdě.
Takže nečekej na nic a zařizuj se! Ať už se stěhováním, alimentama, soudy.
Ten se už teď k tobě zpátky nevrátí, našel prozatím „něco lepšího“.
Ach jo, to mě mrzí…Vypadá to, že je rozhodnutej
Chovej se, jak píšou holky, ale já si to zažila, taky brečel apod, mrzelo ho to…ale už se nevrátil(já naštěstí už ani nechtěla) Přála bych ti, aby tě to stejně jako tenkrát mě nebolelo. A ber to tak, že jste si něco hezkého užili, máš děti..Vnitřně mu odpusť a bude líp ![]()