Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tam by to asi nedělalo dobrotu,jinak milenka je bezdětná a má 34let. A přesně jsem í taky říkala, at je důsledná v péči a babu cizí děcka omrzí
![]()
.
Spíš mám o ní strach, že to nedá sama. zatím doma probíhají výčitky, hádky, pak zas debata v klidu .
A on ikdyž děti má rád snaží se v týdnu pomáhat, tak zřejmě těch víkendů se vzdát nebude chtít![]()
To je asi normální průběh v dosti domácnostech, ono udržet nervy na uzdě…ruku na srdce, něco jiného je radit a něco jiného zažít na vlastní kůži…ale podpořit ji můžeme ne? ![]()
@Petája píše:
To je asi normální průběh v dosti domácnostech, ono udržet nervy na uzdě…ruku na srdce, něco jiného je radit a něco jiného zažít na vlastní kůži…ale podpořit ji můžeme ne?
jj proto jsem jí sem naverbovala
at si počte víc nestranejch názorů
Přece jen já jsem víc zaujatá, protože jí znám x let a sama jsem matka ![]()
@zoidberg To by jsi měl raději scény a dusno v baráku? Odnesou to děcka a co té ženské zbývá? Chlapa miluje, nechce aby ji opustil…má se ho prosit? Musí se soustředit hlavně na sebe a děti, aby se z toho nezbláznila… ![]()
@zoidberg píše:
Já nevím, ale úplně silnou, vyrovnanou a soběstačnou zase hrát nemůžeš. Muži potřebují mít pocit, že jsou k něčemu, že jsou potřební a že musí svoji partnerku chránit. Já jako chlap v této situaci, jakmile zjistím, že je žena mistryně světa a že mě nepotřebuje, tak balím a mizím.
To je take jedna z variant. chlap potrebuje byt chlapem a take se tak citit. nejhorsi je kdyz zenska bere vsechno jako samozdrejmost.to je take spatne!!!
Tak ono především odcházet za milenkou je docela hnusné. Když už opustit rodinu, tak kvůli vážným neshodám a ne kvůli dočasné zamilovanosti. I když samozřejmě nevěřím, že s milenkou nespal, to je jen milosrdná lež. Osobně nepochopím, proč dál usilovat o takového zrádce…
Ahoj Holky, možná jste si tímhle samým prošli jako zakladatelka, ano rady jsou dobrý, ale stejně to člověku nepomůže dokud si to v hlavě nesrovnáte samy. Mluvím z vlastní zkušenosti sama sem si tímhle prošla. Jak už tady někdo psal on teď myslí něčím jiným a takový vztah dávat dohromady si myslím je o ničem. I když by se dali dohromady sebemenší chvilka nebo při nějaké příležitosti by bylo jen vyčítání. Záleží na každé z nás jakou máme povahu…jedna z nás by ho tu kopla do zadku a už by ho zpátky nevzala. Druhá by ho nechala chodit za milenkou, ale domů by ho pouštěla což si myslím že je ta největší blbost. Pokaždý když by odcházel věděla by, že jde za ní. Je to strašně na psychiku. nejlepší by bylo, kdyby byl byt zakladatelky a nebo by měla kam odejít.
Plno ženských v téhle situaci přemýšlí co teď sama z dětma přeci zůstat nemohu.
Rady jsou opravdu dobrý, ale stejně si v tom člověk musí udělat jasno sám.
Mě taky každý radil at ho nechám, když má jinou jenže to není tak jednoduchý, když toho člověka máte ráda…je to paradox, ale já sama sem byla rok jeho milenkou. Dneska vím, že to byla blbost to takhle natahovat měla sem udělat rázný konec hned, no jo ale udělejte to když to není tak jednoduchý ![]()
Než se mi tohle stalo tak sem taky vždy byla toho názoru, kdyby mi tohle chlap udělal tak ho pošlu do prdelky a už bych ho vidět nechtěla, jenže dokud si tímhle člověk neprojde sám tak nepochopí.
Taky bych zakladatelce radila vyřešit si s ním hlavně děti, placení a všeho ce se ohledně nich týče a zaměřila bych se víc na sebe na svůj život co dál. S ním teď není rozumná řeč…přeju ti at to vyřešíš co nejdříve i když vím, že to není jednoduché a hlavně se netrap i když vím že to taky není jednoduché co já prořvala nocí a né jen noci.Tady je opravdu každá rada drahá ![]()
@zoidberg píše:
Tak ono především odcházet za milenkou je docela hnusné. Když už opustit rodinu, tak kvůli vážným neshodám a ne kvůli dočasné zamilovanosti. I když samozřejmě nevěřím, že s milenkou nespal, to je jen milosrdná lež. Osobně nepochopím, proč dál usilovat o takového zrádce…
Chlap potrebuje byt uznavany a kdyz je na nej zenska skareda a zla, tak to ma sve nasledky
.
@Petája píše:
@zoidberg To by jsi měl raději scény a dusno v baráku? Odnesou to děcka a co té ženské zbývá? Chlapa miluje, nechce aby ji opustil…má se ho prosit? Musí se soustředit hlavně na sebe a děti, aby se z toho nezbláznila…
Tak trochu těch emocí vypustit musí! Třeba je to přesně to, co ho vehnalo do náruče jiné ženské. Absoulutní stereotyp, ticho a nuda, pak stačí už jen příležitost a jeden nebo druhý si někohoho najde. To je samozřejmě jen spekulace…
To se prostě stává. Každému se to může stát
. Takový je holt život, nejsi první ani poslední. A jestli mám říct svůj názor, hlavně z letitých zkušeností, nebojovala bych o něho, jenom se ponížíš. Nech ho, nech mu prostor, ať si to srovná v hlavě, jestli dá přednost rodině dětem, nebo dá přednost nové partnerce. Můžu vědět, proč jste se nevzali ani po tolika letech?
@lionCB píše:
Chlap potrebuje byt uznavany a kdyz je na nej zenska skareda a zla, tak to ma sve nasledky.
Chlap přece musí vydržet všechno, nemá právo být nešťastný i když má protivnou ženskou. Naštěstí a také proto umíráme dříve. ![]()
Přiznání že spolu spali přišlo ještě ji nemiluje a znají se cca 3 měsíce a z toho asi nějak komunikují cirka měsíc. Já byla v listopadu těhotná a čekala s ním 3tí dítě bohužel jsem o to přišla i když jsem vůbec nepočítala s tím že bude v budoucnu 3tí dítě ale on že by jsme si to nechali sám s tím přišel já byla trochu na pochybách protože vím jak fut chodí do práce na brigády a peníze nejsou a ty učty musí někdo platit. A já to sama z rodičáku nedám máme i velké dluhy to bylo hlavní téma našich hádek a zbytečného vyčítání. A dnes už chce seznamovat i děti s ní. Jsem z toho uplně v koncích celou noc jsem nespala viděla jsem ho a ji před sebou jak s ní spí to se prostě nedá.
@silonka01 tak si teď chladně promysli, jak od něj odejít, aby jste uživili děti - on odejde, ale bude vás dotovat aspoň než se postavíš na vlastní nohy a pak klasické alíky. Nebo střídavá péče a výživné na tebe.
Jestli to nedáš, aby jsi s ním zůstala, začni řešit děti a finance!
Proč chtěli jsme chodili jsme i do kostela na ty sezení ale pak to bylo špatné s prací a nebyli peníze do toho dluhy. Já si ho chtěla vzít ale tlačit ho do nečeho jsem nechtěla.
Tak mě teda připadá, když už se tu naráží na téma druhá strana, a chudák chlap nebo ženská ( když máj důvod zahýbat, že se mu doma něco vyčítá. Tak nevěra a rozbvod je trend poslední doby a kolem mě je toho tolik, že už se na manželství, kterým to klape kouká jak na exoty. a sleduju u známích všude stejnej průběh a to : začátek milenka milenec je určitě super -pofouká Vám to ego, konečně někdo kdo dotyčnému rozumí, a je skvělej -takže klasicky je rozvod a přiznání vztahu manželce/manželovi - výsledek rozvod -ten nakonec všichni zvládnou ( opuštěný manžel zjistí, že vše zvládne sám, protože se o děti postarat musíte. a ten co podváděl po čase zjistí, že i milenka má chyby a hádky jsou taky, a milenka zjistí -že to není sranda se starat o cizí děti, že volnej čas se furt dělí mezi partnerem a jeho dětmi, že pořídit si sním společné dítě je sice fajn, ale ten čas se pořád dělí s dětmi a hlavně, že dávat cizím dětem zákazy a vychovávat je se může až po dohodě s partnerem, protože to jsou jeho děti.
když mám doma neschody tak to řeším snad doma ne? co mně štve jak to vidím a mluvit, chlapi sory -ale ženské na mateřské občas taky rupnou nervy a někdy něco manželovi vyčte ( ona celej den lítá kolem dětí, domácnosti a taky občas potřebuje vystřídat a rozhodně si myslím, že každá ženská ví, že se ten její manžel v práci nadře a nosí domů peníze, aby obstaral a uživil rodinu )a navíc nevěřím, že jsou rodiny, kde si občas něco nevyčtou nebo se nepohádaj.
Ona psala v úvodním příspěvku, že vše doma nebylo O. K.Že měla období, kdy na něj byla zbytečně hnusná, on furt v práci a nebo za svejma zálibama. Prostě toho na ni bylo doma moc, tak místo na děckách se vybíjela na něm. ted už to ví, že to byla chyba
Bohužel nečekala, že on udělá tohle. A ho znám taky a neřekla bych to do něj, že se takhle zachová-rádi se měli oba.Nic já se jdu odmlčet, at mi neumře dítě hladem
.Víc už nechám na zakladatelce