Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zagora píše:
Jenže když si to vezmeš kol a kolem co zakladatelka na mateřské může dělat než že si zachová chladnou hlavu? Pokud vezmu v úvahu že mají dluhy, dvě děti a ona nemá kam jít. Co tím vyřeší když ho pošle za milenkou? Bude to o to horší, že se v tom bude plácat sama s dětmi, bude čekat až jí chlap milostivě pošle nějaké peníze, oddělá si z toho stresu co na ní spadne zdraví? Něco jiného by bylo kdyby jí mlátil, zneužíval děti, extrémně chlastal apod. to by pak byl důvod k odchodu. Ale co se týče milenky, ještě k tomu vztah na začátku? Rozejít se, ano, ale jen s tím vědomím že mám kam jít a děti zabezpečím.
Asi víc uvažovat s kým a za jak dlouho si dítě pořídím a než si ho pořídím, tak normální člověk má taky slušnou finanční rezervu. Dneska si každej pořídí dítě po roce vztahu, někdy i dřív, ještě ve fázi zamilovanosti a pak nastane tvrdá realita. Je třeba taky přemýšlet a nepořizovat si děti na potkání, protože chci mimíska hned a včera bylo pozdě. Nevěra může přijít kdykoli, ale když mám prostředky a zázemí, tak se odchází jinak!
@Kachničkaa píše:
Asi víc uvažovat s kým a za jak dlouho si dítě pořídím a než si ho pořídím, tak normální člověk má taky slušnou finanční rezervu. Dneska si každej pořídí dítě po roce vztahu, někdy i dřív, ještě ve fázi zamilovanosti a pak nastane tvrdá realita. Je třeba taky přemýšlet a nepořizovat si děti na potkání, protože chci mimíska hned a včera bylo pozdě. Nevěra může přijít kdykoli, ale když mám prostředky a zázemí, tak se odchází jinak!
kdyby to bylo tak jednoduché… znám dost párů, které si pořídili dítě po 5 až 10 letech vztahu se zázemím a stejně ty vztahy do 3 roku dítěte padly… člověk míní panbůh mění…
@Maria37 Přesně tak, lidé si dělají plány a Bohové se smějí
Já souhlasím s kachničkou, taky razím heslo buď připraven, ale na druhou stranu, ne každý si může dovolit vytvořit samostatné zázemí, aby měl v případě nouze kam jít.
@káťa píše:
No třeba se alepoň snažit příliš se nezměnit v závislou puťku, která dokáže mluvit celé dny jen o dítěti a o domácnosti a z nedostatku komunikace se celý den těší jen aby ten její přišel z práce…
Zkusit si zachovat své zájmy, přátele, kontakt se světem, nebýt jen a jen matkou, prostě zachovat si nějaký ten šmrnc ženskosti, tajemnosti…
Ono je to fajn nápad…ovšem na to musí být víc lidí…tedy lidí, kteří jsou ochotni matce na mateřské ten luxus času sama pro sebe dopřát…
Tak děvčata, jestli se bude chtít nekdy vrátit je jen a jen na mě zda ho budu chtít vzít zpátka. Kdyby to udělal během 14dnů řejnu ano pořád tě miluju vrat se ale takhle už kuli těm dětem. Ráno si zbali věsi já byla slušná a řekla jsem mu at si pro děti příjde v sobotu ráno že mu je nachystám a at je vrátí v neděli v 6večer že už mám plány. Tak že asi bude u matky protože na otázku proč nejde zas ní odopověděl že to tak bryo nejde.Asi už vůbec neví co chce nebo fakt nechápu to myšlení. Nejsem ochotna snášet to že večer odejde a ráno se od ní vrátí. A na téma že je ku… nebo cou.. možná jsem si to myslela ale asi je to ženská které je 34 let nemá děti a myslí si že zrovna s ním to vyhraje. Myslím si že vůbec.
Myslim, ze kvuli ku. a cou. chlapi rodinu neopousteji… tam jde vetsinou o vic, i kdyz pouzdeji pochopi, ze manzelka byla v podstate lepsi!
Myslim, ze je dobre, ze odesel. Bud to opravdu pochopi a nebo vyklidil pole pro novy zacatek…
@silonka01 Pokud jí je 34 let a je bezdětná, tak si možná myslí že jí ujíždí vlak. Že je to blbost a mohla by ještě v klidu počkat a taky to, že chlap se závazky a nevyřešenou minulostí není žádné terno jí dojde asi později. Uvidíš, každopádně, zachovej chladnou hlavu a bojuj za práva vašich dětí.
@zagora píše:
@silonka01 Pokud jí je 34 let a je bezdětná, tak si možná myslí že jí ujíždí vlak. Že je to blbost a mohla by ještě v klidu počkat a taky to, že chlap se závazky a nevyřešenou minulostí není žádné terno jí dojde asi později. Uvidíš, každopádně, zachovej chladnou hlavu a bojuj za práva vašich dětí.
a co když se prostě a jednoduše zamilovala?
z vlastní zkušenosti můžu říct, že ženatí/zadaní umí být velmi intenzivní
a ukecávací ![]()
@Maria37 píše:
a co když se prostě a jednoduše zamilovala?z vlastní zkušenosti můžu říct, že ženatí/zadaní umí být velmi intenzivní
a ukecávací
A co kdyz nemiluje absolutne vubec a jen uziva sexu? A muz to pochopil jinak? Variant je mnoho ![]()
@Maria37 Ale tak zamilovaná je určitě, proto říkám že na to přijde později. Minulost partnera nevymažeš, ty závazky tam jsou. Navíc, žádný dlouhodobý vztah není úplně bez mráčků, kolikrát pak milenka musí poslouchat výčitky chlapa jak kvůli ní opustil rodinu, když se zrovna pohádají, obvykle kvůli penězům. A nejlepší je, když pak milenka za čas potká svobodného, bezdětného chlapa co by ji chtěl a najednou jí dojde, že chlap s nevyřešenou minulostí co uteče od ženy a dětí ve chvíli kdy ho nejvíc potřebují nebude to pravé. Něco jiného je, když má chlap minulost již vyřešenou, ale tahle situace většinou nepřinese štěstí ani milence ani chlapovi na útěku.
@Barca12345 No jo, ale to by kvůli ní nebalil kufry, možný je to taky, ale snad by mu něco řekla kdyby věděla co se děje, anebo je to fakt potvora co jí dělá dobře ničit rodinu
, no jo, zase ty spekulace
už radši mlčím ![]()
@silonka01 cetla jsem tvou diskusi od zacatku a musim, rict fakt silna zenska, muz je uplnej moula, ale vzalo to teda u nej rychlej spad, na to, ze ji teda nemiloval, no k milence no coment, zensky kdyz jim ujizdi vlak jsou schopne cehokoliv, ale myslim, ze jsi to vzala za spravny konec a co bude dal se jen ukaze a jak jsi psala sama, ikdyby prisel s bulikem a prosikem, ze se chce vratit, nikde neni psano, ze ho vezmes zpet
ale jakmile je nevera podle moji zkusenost, partneri jsou odpovedni jak vypadal vztah pred neverou, ale za to neverou, v tom jede podvadejici partner i milenec/milenka stejne, zadne ukecala ho, ukecal ji, oba jsou dospeli a svepravni, vedeli co delaji!
@zagora píše:
@Barca12345 No jo, ale to by kvůli ní nebalil kufry, možný je to taky, ale snad by mu něco řekla kdyby věděla co se děje, anebo je to fakt potvora co jí dělá dobře ničit rodinu, no jo, zase ty spekulace
už radši mlčím
Myslím si, že je hodně málo těch, co jim dělá dobře, že ničí něčí rodinu.
@Kachničkaa Taky si myslím že jich noc není, navíc tenhle typ ženy si obyčejně nevybírá chlapa se závazky a dluhy.
Pokud jde k matce, tak milenka nemusi mit ani tuseni, ze neco chysta, ze jo… ale jasny, jsou to spekulace! ![]()
Rozvrat rodiny neni nikdy prijemny. ![]()