Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Prosím vás je nějaký problém, když ziju ve spolecne domácnosti spolecne se synem s mými rodiči. V baráku se momentalne dela přístavba, kam rodice se cca za 2 měsíce přestěhují a me s malym se z rekonstruuje byt, kde zijeme momentalne spolecne s mými rodiči. Ceka me soud o svereni syna do pece. A přijde paní ze sociálky a mam veliký strach ani nevím z ceho. Čisto Máme. Syn má kupu hraček. Oblečení ve vlastni skříni. Postylku taky hned vedle me postele. Bojim se aby nemela něco proti ze zijeme s těmi rodiči
@luliana v klidu, situaci můžeš zmínit a popsat proč to tak je. Ale sociální bude zajímat jak zajistuješ dítě finančně i emocionálně, dotazy jak fungujete s otcem dítěte. Sociální musí dávat soudu stanovisko zda je v jeho zájmu svěření tomu kterému rodiči (nebo se vyjádří až u soudu jak se tam všichni sejdete)
Pokud ale běžně fungujete a na všem jste se vicemeně dohodli tak to je jen formální návštěva aby se dostálo prošetření poměrů ![]()
@luliana já taky bydlím s rodiči v mém pokoji i s malou, je tam čisto, světlo, má svou postýlku u mé postele, polici s oblečením a plenami - nic víc nechtěly vidět - přijely dvě, pokecaly jsme a odjely - vše v pořádku
@stinga mám to stejne. Jsme se synem také v mem pokoji prozatím. Než se všechno dostaví a z rekonstruuje.
@saphire no právě že s byvalym se mluvit nedá takže dohodnuti zatím nijak nejsme
ani maleho cca 5 měsíců neviděl. A bude se ptát na důvody rozchodu?
U nás byla kdysi sociálka, když si manžel začal brát dceru na spaní přes noc. Byla tu jedna paní, mrkla do místností, jen komentovala, že dítě nemá postel (spala s manželem na rozloženém gauči) a já s naší dcerou v ložnici. Dcera byla ještě malá, měla dětskou postýlku u naší postele. Dětský pokoj tehdy ještě fungoval jako skladiště. Tak jsme slíbili, že jí časem pořídíme postel a bylo. Chtěli jsme koupit naší dceři postel s tím vysouvacím druhým lůžkem. Na 24 nocí za rok pro tu starší to bohatě postačovalo.
@luliana no tak tyhle fakta je treba zminit ze ho nevidel, proc (jestli nechce on sam nebo mu to zakazujes),duvody rozchodu jsou jedno, dulezite je se s otcem nejak domluvit…casto dnes uz ruzne organizace nabizi i bezplatnou rodinnou mediaci tak bych navrhla tohle zkusit. I kvuli ditku, do budoucna, at v tom mate vsichni jasno
Edit:jestli se neumite domluvit a nejedna se zrovna o rocniho kojence tak to soud stejne odroci adoporuci parovou terapii rodicu nebo mediaci takze mate nejvyssi cas s tim neco delat ![]()
@saphire wow. To že je mozne
a k cemu nám ta terapie pomůže? Jak se dát dohromady nebo co?
ja se s nim bavim normalne ale z jeho strany je to vselijaky. Já se snažím ho i informovat o všem, ale odezva z jeho strany nijaka. Na domluvě jak se bude vídat s malym jsem se prakticky dohodla sama. Jemu stačilo v textu si přečíst že příjmení synovi měnit nebudu a hotovo. Jen napsal ok. Dekuju. Tot vse. Když se ptám ohledně soudu napíše jen nemam čas.
no hrůza vůbec jsem to nečekala. Na to jake jsme spolu vedli hovory, jak budeme fungovat kvůli synovi a ted nic…takze jestli ho ovlivňuje jeho budoucí žena nevím
neumím si to vysvětlit. Rikam si i jak často se ex ozývají ostatním matkám. Jestli jednou do týdne?
ex se me treba neozve i měsíc a pak se najednou desne zajímá. Je to na palici ![]()