Sociálka k nám domů a svěření do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
119
7.3.18 13:40

Ahoj. Prosím vás je nějaký problém, když ziju ve spolecne domácnosti spolecne se synem s mými rodiči. V baráku se momentalne dela přístavba, kam rodice se cca za 2 měsíce přestěhují a me s malym se z rekonstruuje byt, kde zijeme momentalne spolecne s mými rodiči. Ceka me soud o svereni syna do pece. A přijde paní ze sociálky a mam veliký strach ani nevím z ceho. Čisto Máme. Syn má kupu hraček. Oblečení ve vlastni skříni. Postylku taky hned vedle me postele. Bojim se aby nemela něco proti ze zijeme s těmi rodiči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
7.3.18 13:43

Nebude. Není podmínka, že musíš bydlet sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
7.3.18 13:58

@luliana v klidu, situaci můžeš zmínit a popsat proč to tak je. Ale sociální bude zajímat jak zajistuješ dítě finančně i emocionálně, dotazy jak fungujete s otcem dítěte. Sociální musí dávat soudu stanovisko zda je v jeho zájmu svěření tomu kterému rodiči (nebo se vyjádří až u soudu jak se tam všichni sejdete)
Pokud ale běžně fungujete a na všem jste se vicemeně dohodli tak to je jen formální návštěva aby se dostálo prošetření poměrů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
7.3.18 14:26

@luliana já taky bydlím s rodiči v mém pokoji i s malou, je tam čisto, světlo, má svou postýlku u mé postele, polici s oblečením a plenami - nic víc nechtěly vidět - přijely dvě, pokecaly jsme a odjely - vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
7.3.18 15:51

@stinga mám to stejne. Jsme se synem také v mem pokoji prozatím. Než se všechno dostaví a z rekonstruuje.
@saphire no právě že s byvalym se mluvit nedá takže dohodnuti zatím nijak nejsme :roll: ani maleho cca 5 měsíců neviděl. A bude se ptát na důvody rozchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
7.3.18 18:32

U nás byla kdysi sociálka, když si manžel začal brát dceru na spaní přes noc. Byla tu jedna paní, mrkla do místností, jen komentovala, že dítě nemá postel (spala s manželem na rozloženém gauči) a já s naší dcerou v ložnici. Dcera byla ještě malá, měla dětskou postýlku u naší postele. Dětský pokoj tehdy ještě fungoval jako skladiště. Tak jsme slíbili, že jí časem pořídíme postel a bylo. Chtěli jsme koupit naší dceři postel s tím vysouvacím druhým lůžkem. Na 24 nocí za rok pro tu starší to bohatě postačovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
7.3.18 18:36

@luliana no tak tyhle fakta je treba zminit ze ho nevidel, proc (jestli nechce on sam nebo mu to zakazujes),duvody rozchodu jsou jedno, dulezite je se s otcem nejak domluvit…casto dnes uz ruzne organizace nabizi i bezplatnou rodinnou mediaci tak bych navrhla tohle zkusit. I kvuli ditku, do budoucna, at v tom mate vsichni jasno
Edit:jestli se neumite domluvit a nejedna se zrovna o rocniho kojence tak to soud stejne odroci adoporuci parovou terapii rodicu nebo mediaci takze mate nejvyssi cas s tim neco delat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
7.3.18 22:18

@saphire wow. To že je mozne 8o a k cemu nám ta terapie pomůže? Jak se dát dohromady nebo co? 8o ja se s nim bavim normalne ale z jeho strany je to vselijaky. Já se snažím ho i informovat o všem, ale odezva z jeho strany nijaka. Na domluvě jak se bude vídat s malym jsem se prakticky dohodla sama. Jemu stačilo v textu si přečíst že příjmení synovi měnit nebudu a hotovo. Jen napsal ok. Dekuju. Tot vse. Když se ptám ohledně soudu napíše jen nemam čas. :roll: no hrůza vůbec jsem to nečekala. Na to jake jsme spolu vedli hovory, jak budeme fungovat kvůli synovi a ted nic…takze jestli ho ovlivňuje jeho budoucí žena nevím :nevim: neumím si to vysvětlit. Rikam si i jak často se ex ozývají ostatním matkám. Jestli jednou do týdne? :nevim: ex se me treba neozve i měsíc a pak se najednou desne zajímá. Je to na palici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí