Mívám neovladatelné záchvaty vzteku a zloby

Anonymní
20.1.14 08:26

Mívám neovladatelné záchvaty vzteku a zloby

Dobré ráno. Trvá to již nějakou dobu a bohužel cítím, jak se to stupňuje. Mívám neovladatelné periodicky se opakující záchvaty vzteku. Projevují se tak, že na partnera křičím, vzteky bez sebe, poslední dobou se to vystupňovalo k sprostým nadávkám z mé strany a dokonce jsem ho fyzicky napadla. Nedokážu se v tu chvíli vůbec ovládat, mám jakoby temno před očima. Partner se se mnou před pár týdny kvůli mému chování rozešel, bohužel zatím nemám s roční dcerkou kam jít, proto zatím bydlíme u něj. Stala se alarmující věc, dvakrát jsem na něj chrlila sprosté nadávky v přítomnosti dcerky, on si stěžoval u mých rodičům, mám vlastní vinou z ostudy kabát, rodina mě odepsala. Myslím, že mám nějakou psychickou nemoc. Dnes ráno jsem se odhodlala, že se objednám na psychiatrii, zatím se mi nepodařilo dovolat. Mám ale strach, aby mi neodebrali dcerku. Ještě dodám, že jsem vyrůstala v prostředí, kdy leta táta mamce nadával, ponižoval ji, bil, ona skončila v léčebně, dodnes má léky, ale rodiče spolu zůstali. Hrozně moc chci být normální, ale co když mi opravdu vezmou maličkou? Jsem ze sebe zoufalá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
20.1.14 08:32

Může jít o psych. nemoc, nahromaděný stres, cokoliv.. Navštiv psychologa, zjistí, popř Tě naučí se ovládat. A řeš to co nejdřív.. pokud nebude jiný problém, stačí chodit na terapie a naučit se vztek ovládat, popř formu ventilace, která neškodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
20.1.14 08:32

Je dobrý, že si to uvědomuješ, to se s tím dá něco dělat ;-) Určitě vyhledej odborníka. Když budeš chtít, tak to zvládneš. Neseš si zátěž z dětsví, tak to asi nebude úplně jednoduché. Přeju hodně sil a držím palce :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
72725
20.1.14 08:33

@Ve-ru ot.. vítej zpět.. už jsem se lekla, že zmizela natrvalo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
20.1.14 08:33

Ahoj a nemas to treba hlavne v dobe pred a pri menstruaci a klidne i kdyz mas ovulaci? To ja jsem taky vzdy hrozne vztekla.Ale neboj, holcicku ti neodeberou. Urcite si nech napsat nejaky sklidnujici leky.

• Citovat
  • Upravit
2653
20.1.14 08:35

To chce klid, jsi cholerik, musíš se naučit ovládat svůj vztek. Jsou na to techniky, to tě naučí psycholog. Já jsem taky cholerik a občas to na mě taky přijde, ale naučila jsem se s tím relativně dobře pracovat. Pokud se k dceři chováš pěkně, tj. nezanedbáváš ji, máte k sobě citový vztah a nemáš neovladatelné záchvaty vzteku vůči ní, tak ti ji nikdo brát nebude. Ledaže by se s tebou partner chtěl soudit a chtěl malou do péče on, jinak že by ti ji vzala sociálka, tak to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.1.14 08:35

@Ve-ru psala jsem ti na fb dnes. Mrkni.

Zakladatelko, nezname se? Jestli jo, tak porad to trva? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
20.1.14 08:36
@martina.se píše:
@Ve-ru ot.. vítej zpět.. už jsem se lekla, že zmizela natrvalo :hug:
:mavam: :hug: Chtěla jsem, ale jedna paní mě ukecala :roll: :zed: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.14 08:39

Děkuju moc za reakce. Myslela jsem, že se objednám k psychiatrovi, ne psychologovi, psycholog u nás ve městě v nemocnici není, asi to nehraje roli, když tak mě přidělí jinam, že? Zkusím tam ještě jednou zavolat a objednat se. Cítím se hrozně, chovám se k partnerovi jak zrůda, těch jmen, co jsem mu řekla, a nejhorší je, jak jsem mu bezdůvodně nadíávala před naší dcerkou. Doufám, že mi na psychiatrii poradí. Trochu cítím, že to pramení z rodiny, a m= výchovy, ale můj táta svohi vinu nikdy nepřiznal. Zůstanu sama s malou, a strašně se bojím, až jí jednou někdo řekne, co jsem zač:(Bojím se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.14 08:40

@dani24687 Neznáme, píšu sem ohledně tohohle tématu poprvé.

• Citovat
  • Upravit
72725
20.1.14 08:41
@Anonymní píše:
Děkuju moc za reakce. Myslela jsem, že se objednám k psychiatrovi, ne psychologovi, psycholog u nás ve městě v nemocnici není, asi to nehraje roli, když tak mě přidělí jinam, že? Zkusím tam ještě jednou zavolat a objednat se. Cítím se hrozně, chovám se k partnerovi jak zrůda, těch jmen, co jsem mu řekla, a nejhorší je, jak jsem mu bezdůvodně nadíávala před naší dcerkou. Doufám, že mi na psychiatrii poradí. Trochu cítím, že to pramení z rodiny, a m= výchovy, ale můj táta svohi vinu nikdy nepřiznal. Zůstanu sama s malou, a strašně se bojím, až jí jednou někdo řekne, co jsem zač:(Bojím se.

klid.. nemusí jít vůbec o nic.. já jsem cholerik, taky mi učil psycholog, jak se ovládat.. a jde to.. tedy kromě jízdy v autě, bo jak mi někdo ohrozí, tak vidim fakt rudě.. ale jinak už je to asi o milion procent lepší, než to kdysi bývalo.. chce to na sobě pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 08:41

@zoui08 S mentruací to nesouvisí, prostě se to opakuje třeba po týdnu, teď, jak jsem partnera před pár dny napadla, to byla poslední kapka, byla jsem jak zvíře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.14 08:44

@martina.se To slyším ráda, že někomu pomohla odborná pomoc. Ale asi jsi na tom nebyla tak jako já, já jsem jak zrůda, opavdu. A nevadí, když se tedy objedná namísto k psychologovi rovnou k psychiatrovi?

• Citovat
  • Upravit
72725
20.1.14 08:46
@Anonymní píše:
@martina.se To slyším ráda, že někomu pomohla odborná pomoc. Ale asi jsi na tom nebyla tak jako já, já jsem jak zrůda, opavdu. A nevadí, když se tedy objedná namísto k psychologovi rovnou k psychiatrovi?

záleží na Tobě.. a mmchdm, jak můžeš vědět, jak já jsem reagovala, nebo nereagovala? pokud znáš aspoń jednoho cholerika, tak netřeba říct, že obyčejná banalita člověka dovede k takovému vzteku, že je schopný ublížit (v mém případě tedy sobě).. víš, co já měla polámaných rukou? :oops: jde všechno, když se chce.. a jinak psychiatra bych volila až jako druhou variantu - může psát léky a já jsem nechtěla pilule :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
20.1.14 08:47

Být tebou, tak k psychiatrovi nechodím, akorát ti předepíše léky a budeš zblblá. Zajdi nejprve k psychologovi, myslím, že to s tebou tak strašný nebude. Je jasný, že teď se cítíš mizerně, když jsi po zlé epizodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí