Předmanželská smlouva a exekuce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
22.1.14 10:57
@ivunak píše:
Jinak my jako firma bez zálohy nevyrobíme žádný speciální výrobek a s placením záloh nemáme žádný problém. Pak, pokud dojde k další spolupráci a zákazníka známe, tak je možné přejít na platbu po dodání. Jasně, zákazníci zkouší, zálohovku nechtějí, ale to mají smůlu… ;)

tak jasně, ex taky bez zálohy jel jenom menší zakázky, ale i tak docházelo k situaci, že třeba dvě-tři zálohy zaplacené řádně a včas a doplatek třeba v řádu statisíců nedoplacen a soudy trvají roky :nevim: mmch těžko si může dovolit požadovat zálohu tam, kde konkurence nabídne bez zálohy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
22.1.14 11:04

Chápu, že jsou obory, kdy to se zálohovkou není tak jednoduchý. U nás to naštěstí jde.
Sice je skvělý, když věřitel dostane zpět svoje peníze, ale pokud je to od lidí, co s dluhem nemají nic společného nebo o něm ani nevěděli mně nejde skousnout… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
22.1.14 12:02
@ivunak píše:
Sice je skvělý, když věřitel dostane zpět svoje peníze, ale pokud je to od lidí, co s dluhem nemají nic společného nebo o něm ani nevěděli mně nejde skousnout… :nevim:

ale tak věřitel nedostane peníze od lidí, kteří s dluhem nemají nic společného - na takové peníze přece jejich majitel podá vylučovací žalobu, takže se k věřiteli nedostanou. ano, stojí je to nervy, čas a peníze. daň za to, že dali důvěru nesprávnému člověku. ono věřitele to staojí taky nervy, čas a peníze, protože dal důvěru nesprávnému člověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
22.1.14 12:11

@sagina
No, tím jsme ale zase u toho. Pokud neprokáži třeba po x letech, že je ta věc moje nebo moje peníze, tak mám smůlu. :nevim:
A nevím, jestli třeba ženská s dětmi např. 2 roky po rozvodu bude mít vůbec prostředky a možnosti na to, aby dokazovala co je nebo není její.
Myslím, že už bylo řečeno vše co jsme chtěli a můžeme jen doufat, že se nikdo do takové situace nedostaneme :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.14 23:04

@blecha72 já mám jen podíl na domě, zbytek domu není můj, využila jsem na to stavební spoření, které jsem měla před svatbou, takže jsem je o tom informovala, uvidím co odpoví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.14 22:55

Ahojky, nečetla jsem celou diskusi, tak netuším, jestli jste se o tom už bavily, ale zajímalo by mě, jak to je u předmanželské smlouvy, ve které jsou přesně zapsány věci, které jsou ve výhradním majetku jednoho z manželů? :think: :nevim: Předem moc děkuji za odpověď.
Anonym A.

• Citovat
  • Upravit
15814
24.1.14 23:43
@Anonymní píše:
Ahojky, nečetla jsem celou diskusi, tak netuším, jestli jste se o tom už bavily, ale zajímalo by mě, jak to je u předmanželské smlouvy, ve které jsou přesně zapsány věci, které jsou ve výhradním majetku jednoho z manželů? :think: :nevim: Předem moc děkuji za odpověď.
Anonym A.

z hlediska případné exekuce? pokud by ty předměty patřily do SJM, kdyby předmanželské smlouvy nebylo, tak na ně exekutor může. protože různá omezení SJM exekutora nemusí zajímat a nezajímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.14 12:26
@sagina píše:
z hlediska případné exekuce? pokud by ty předměty patřily do SJM, kdyby předmanželské smlouvy nebylo, tak na ně exekutor může. protože různá omezení SJM exekutora nemusí zajímat a nezajímají.

Ano, z hlediska případné exekuce. Mám v předmanželské smlouvě napsány věci jako např. ledničku, pračku, TV, atd., které jsem si zakoupila před manželstvím. Po tomhle by mi teda exekutor mohl taky hrábnout? :(

• Citovat
  • Upravit
15814
25.1.14 13:17
@Anonymní píše:
Ano, z hlediska případné exekuce. Mám v předmanželské smlouvě napsány věci jako např. ledničku, pračku, TV, atd., které jsem si zakoupila před manželstvím. Po tomhle by mi teda exekutor mohl taky hrábnout? :(

tak pokud sis je zakoupila před manželstvím, tak do SJM nespadají a ani nespadaly, moc nechápu, proč jsou tedy uváděné v předmanželské smlouvě :nevim: nicméně exekutorovi bys musela prokázat, že jsou opravdu tvoje - tedy ideálně mít od nich schovanou doklady o zaplacení na tvé jméno. i když pokud to v té předmanželské smlouvě je jasně uvedeno, že jsou to tvoje věci, zakoupené výlučně z tvých peněz před vznikem SJM a jako takové je přinášíš do společné domácnosti, nicméne zůstávají výlučně tvoje (tj. nerozšiřuješ smluvně jejich vlastnictví i na manžela), tak by k prokázání, že jde opravdu o tvůj majetek měla být dostačující ta předmanželská smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.14 14:04

Mě bylo řečeno, že od nového roku je předmanželská smlouva pro exekutory neplatná, takže jedině, že od toho budeš mít ty doklady o koupi, že sis to koupila přd manželstvím, ale podle mě věci, co píše anonymní, jako lednička atd. berou jako společné vybavení domácnosti a na to smluva neuchraňuje. Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
26
2.4.14 22:44

Od nového roku je to tak, že exekutor má povinnost zjistit kdy dluh vznikl. To, ale může udělat až na základě exekučního příkazu. Více info zde: www.financeporadna.cz/…i-a-pred-nim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.16 19:01

Dobrý den, chceme se s přítelem brát, ale on má nějaké exeuční problémy z dřívějška. Ctěla bych se zeptat, jestli se to bude nějak vztahovat po svatbě i na mě. Chtěli bychom uzavřít kvůli tomu i předmanželskou smlouvu.je nekde nejaky vzor nebo jak postupovat? dekuji

• Citovat
  • Upravit
5940
31.1.16 19:08
@Anonymní píše:
Dobrý den, chceme se s přítelem brát, ale on má nějaké exeuční problémy z dřívějška. Ctěla bych se zeptat, jestli se to bude nějak vztahovat po svatbě i na mě. Chtěli bychom uzavřít kvůli tomu i předmanželskou smlouvu.je nekde nejaky vzor nebo jak postupovat? dekuji

Pokud se chcete vzít, je to samozřejmě tvoje věc, ale exekutora nebude zajímat, že dluh vznikl před manželstvím, pokud povedete společnou domácnost, tak můžou zabavit i tvoje věci, těžko se dokazuje opak. Předmanželskou smlouvu uzavřít můžeš, ale slyšela jsem že to moc nepomohlo. Já bych měla strach, že pak půjdou i po mě, někteří exekutoři jdou i přes mrtvoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí