Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KayaRepublic píše:
@VitaminC Ahoj, podle toho, co pises, tak si myslim, ze by ti pomohlo vyhledat psychoterapii a poradne se v tom pobabrat. Ono uz to, co se stalo v tom vztahu s otcem synka neni samo sebou.. Jinak za sebe ti muzu rict, ze ja jsem taky mela problem s navazanim vztahu, napred sice zadny s navazovanim, ale vybirala jsem „notoricke zklamavace“ a pak jsem se nejak kousla a do vztahu nekolik let ne a ne jit…Uplne me to netrapilo, resila jsem jine vaznejsi problemy, ale vyresila jsem si to v terapii…Vlastne jsem byla nakopnuta nekoukat na lidi cernobile…Jinak nejakym duchovnim hledanim jsem si taky prosla a v mem pripade me to spis ublizilo a myslim, ze to ezopodhoubi v CR je vetsinou pekne nezdravy…Jedine, co me z toho nejak zustalo a funguje, je si udelat predstavu toho, co chces a velmi jasnou a detailni…idealne nakreslit, stahnout obrazky internetu, proste si udelat zivotni plan…takze definovat si jakeho partnera a vztah chces…a velmi podrobne…
…to jsou kydy co tu čtu!!!Pokud máš dítě mladší 4 let, taky bych se bála narušit mu život!!!Pořídila bych si milence…od 22.hod do 1.hod. ráno a nazdar…pokud bych si nebyla jistá a finančně to zvládala…Fyzickou lásku člověk potřebuje, a ty sama se musíš cítit dobře, aby jsi mohla přežít, ale narušovat váš režim…to už bych si taky pečlivě vybírala!!
@Anonymní píše:
Já třeba u psycholožka byla a ona mě směřovala právě k tomu neřešení či nechání plynout. Ale to bylo asi ten první rok poté, co jsem sama a já jsem nechtěla toto připustit nebo ještě lépe chtěla jsem mít dojem, že nesedím jen tak s rukama v klíně a na situaci pracujiZajímavé je, že ona mě právě směřovala nějakým jiným směrem, kde bych se mohla realizovat a zapracovat. Až po hodně době mě vlastně došlo, že to byl důvod, proč to vlastně řeším. Že to vlastně neřeším já sama kvůli sobě. M.@KayaRepublic
No on je rozdil mezi psychologem a psychoterapeutem. Psycholog obvykle psychoterapii nedela, nema na to vzdelani, dela psychologicke poradenstvi a tim se clovek k nicemu hlubsimu nedostane…Tedy pokud to neni psycholog, ktery ma zaroven i psychoterapeuticky vycvik…tudiz vi, jak se psychoterapie dela…
Jo, jo, přesně to jsem udělala (a napišme to rovnou - i na rady jiných - já
) Hodně, opravdu hodně jsem si tím zkomplikovala život. Jak píšu, nelituji, je to zkušenost a něco navíc, ale never more.
@Anonymní píše: …to jsou kydy co tu čtu!!!Pokud máš dítě mladší 4 let, taky bych se bála narušit mu život!!!Pořídila bych si milence…od 22.hod do 1.hod. ráno a nazdar…pokud bych si nebyla jistá a finančně to zvládala…Fyzickou lásku člověk potřebuje, a ty sama se musíš cítit dobře, aby jsi mohla přežít, ale narušovat váš režim…to už bych si taky pečlivě vybírala!!
Ta moje ano, a je i dost dobrá, ale já v tomto oboru pracuji, navíc se známe (ale nijak blízký vztah, spíše ona zná můj příběh a sama mi nabídla pomoc)
@KayaRepublic píše:
No on je rozdil mezi psychologem a psychoterapeutem. Psycholog obvykle psychoterapii nedela, nema na to vzdelani, dela psychologicke poradenstvi a tim se clovek k nicemu hlubsimu nedostane…Tedy pokud to neni psycholog, ktery ma zaroven i psychoterapeuticky vycvik…tudiz vi, jak se psychoterapie dela…
@VitaminC píše:
@Malaga Zkusim se na to mrknout, mam ted par dni volna.
A ne, ja odesla od nej. Samozrejme, ze ne bezduvodne, velmi mi ublizil fyzicky. Odchod od nej spis vnimam jako vyhru. I kdyz je tam zklamani z vyberu partnera/otce pro syna.
jo taky jsem odesla od otceditete a tez mi ublizil fyzicky…ja si myslim jestli ta neduvera neprameni u nas z tohoto
@dada1511 píše:
Pořídila bych si milence…od 22.hod do 1.hod. ráno a nazdar…pokud bych si nebyla jistá a finančně to zvládala…Fyzickou lásku člověk potřebuje, a ty sama se musíš cítit dobře, aby jsi mohla přežít, ale narušovat váš režim…
tak to je síla..
@Malaga píše:
ale sebevědomí není o schopnostech, to je spokojenosti sama se sebou a sebelásce
@Anonymní píše:
Jo, jo, přesně to jsem udělala (a napišme to rovnou - i na rady jiných - já![]()
) Hodně, opravdu hodně jsem si tím zkomplikovala život. Jak píšu, nelituji, je to zkušenost a něco navíc, ale never more.
kdo takovouhle blbost neudelal ze
tez sem si tim zkomplikovala zivot ale jen sama svou chybou
@Anonymní píše:
Ta moje ano, a je i dost dobrá, ale já v tomto oboru pracuji, navíc se známe (ale nijak blízký vztah, spíše ona zná můj příběh a sama mi nabídla pomoc)@KayaRepublic
Kocko, jestli pracujes v oboru (ja taky), tak proc se uchylujes k esoterice? Dlouhodobou psychoterapii driv nebo pozdeji na jadro pudla narazis a pochopis, kde delas chybu. Proste jen vydrz, ono se to samo srovna, uvidis!!!
![]()
@dada1511 píše: …to jsou kydy co tu čtu!!!Pokud máš dítě mladší 4 let, taky bych se bála narušit mu život!!!Pořídila bych si milence…od 22.hod do 1.hod. ráno a nazdar…pokud bych si nebyla jistá a finančně to zvládala…Fyzickou lásku člověk potřebuje, a ty sama se musíš cítit dobře, aby jsi mohla přežít, ale narušovat váš režim…to už bych si taky pečlivě vybírala!!
je to drsný dost
, ale něco na tom je, takhle začala moje cesta za úzdravou
. Jenže pak jsem si musela hodně hrábnout na dno a do příšeří, proč se některé scénáře opakují. Bylo to o to vyhrocenější, že já nehledala „nového tatínka“ pro dítě. V kontaktu spolu jsou i když je to problematické. Já hledala muže pro sebe, pro radost ne pro strádání. Jo a ten strach tam byl u mě veliký, že když bto bude vztah kde o něco půjde a zase to krachne, že už to znova nedám, hrabat se nahoru a vláčet tím dítě vlastně znova. Už jsem chtěla svůj těžce vydobytý klid, takže mě to chlap vlastně docela narušoval. Asi nejvíc jsem se bála, že zůstanu zase zraněná, znehodnocená… tak na tom jsem musela popracovat, dát si i Jemu šanci, že to může být jinak.
anonym V.
@KayaRepublic píše:
Kocko, jestli pracujes v oboru (ja taky), tak proc se uchylujes k esoterice? Dlouhodobou psychoterapii driv nebo pozdeji na jadro pudla narazis a pochopis, kde delas chybu. Proste jen vydrz, ono se to samo srovna, uvidis!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Omlouvám se já jsem také anonym - anonym M z předešlého příspěvku
Víš, co mě to přišlo až.. já hledám slovo, jak bych to popsala, napíšu, jestli mě napadne než příspěvek dopíšu.
Já měla vždy dlohodobé vztahy, občas se našel nějaký ctitel, ale samozřejmě jsem odmítla, protože asi trapně dnes monogamní. Ale nikdy jsem neměla tolik nabídek jako když jsm zůstala sama a kolik jich bylo ohledně sexu od ženáčů ![]()
@Anonymní píše:
je to drsný dost, ale něco na tom je, takhle začala moje cesta za úzdravou
. Jenže pak jsem si musela hodně hrábnout na dno a do příšeří, proč se některé scénáře opakují. Bylo to o to vyhrocenější, že já nehledala „nového tatínka“ pro dítě. V kontaktu spolu jsou i když je to problematické. Já hledala muže pro sebe, pro radost ne pro strádání. Jo a ten strach tam byl u mě veliký, že když bto bude vztah kde o něco půjde a zase to krachne, že už to znova nedám, hrabat se nahoru a vláčet tím dítě vlastně znova. Už jsem chtěla svůj těžce vydobytý klid, takže mě to chlap vlastně docela narušoval. Asi nejvíc jsem se bála, že zůstanu zase zraněná, znehodnocená… tak na tom jsem musela popracovat, dát si i Jemu šanci, že to může být jinak.anonym V.
@Anonymní píše:
Ne, ne, to právě nebyla já zde v diskuzi s tou esoterikou.. Já k ní docházela cca rok tak nějak nepravidelně, ona právě říkala, že mám zpracováno docela hezky.. přiznejme plavu v tom trošku asi pořád, ale ne minulost, spíše ta budoucnost, kdy mi přijde, že jsem (a já to napíšu rovnou) lehce tlačena do toho kdybych s někým byla, byla bych šťastnějšíAle tak to vážně není, já jsem i bez toho mužskýho šťastná.
Já se snažím to neřešit, ale ono se to nezdá i zde v diskuzi se objeví názor - prostě si někoho najdi na sex, ten potřebuješ a bude to fajn
Já jsem právě ke konci těch sezení neřešila ani tak co bylo a co bude, protože život svobodné matky vážně není peříčko, vůbec ne se dvěma dětma, ale přišla jsem na to, že mám vlastně úplně jiný problém v životě se kterým se potřebuji vypořádat
ale jak moc mi to zasáhlo do života)@KayaRepublic
Je aha, tak to promin, to jsem si nejak spatne propojila s tou esoterikou. Uz jsem ted trosku zmatena, abych nereagovala zase blbe. Napsala bych ti neco o me, jak se me to vyvijelo v terapii se vztahy, taky jsem byla docela dlouho sama, ale nechce se mi takhle verejne…Mozna pisnes SZ? Jinak taky me druhy tlacili do vztahu, nebo si najit nekoho na sex
Neuspesne
Pak se to uplne samo zacalo hybat…
Já třeba u psycholožka byla a ona mě směřovala právě k tomu neřešení či nechání plynout. Ale to bylo asi ten první rok poté, co jsem sama a já jsem nechtěla toto připustit nebo ještě lépe chtěla jsem mít dojem, že nesedím jen tak s rukama v klíně a na situaci pracuji
Zajímavé je, že ona mě právě směřovala nějakým jiným směrem, kde bych se mohla realizovat a zapracovat. Až po hodně době mě vlastně došlo, že to byl důvod, proč to vlastně řeším. Že to vlastně neřeším já sama kvůli sobě. M.
@KayaRepublic