Předvolání k výslechu

3542
17.3.11 13:01

předvolání k výslechu

Včera manželovi dorazilo předvolání k vysvětlení k výslechu z hospodářské kriminality. Vůbec nevíme proč. Je zaměnstanec, daně jim dělá účetní, pojištění atd co máme platíme, není a nikdy nebyl osvč. Nikde nic nekrade, je slušný, nikomu v životě neublížil a teď přišlo tohle. Není tam ani ťuk o co jde.. jen, že se má dostavit na konci března k výslechu… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
17.3.11 13:04

Ahoj mofiz a nemůže to být třeba kvůli dopravnímu přestupku? Pokud si je vědom, že nic neudělal, tak buďte v klidu, třeba se jedná o nějakej omyl. Maj v tom určitě bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.11 13:07

to vypadá, že to bude pravděpodobně do firmy. Myslím, že se ho to netýká, dostaví se k podání vysvětlení, zeptají se ho na pár věcí a šlus..
hlavně ať si pořádně přečtě protokol než to poděpíše, jinak asi není čeho se bát.. vypadá to, že šťourají do někoho jiného :wink:

• Citovat
  • Upravit
mmm.mmm
17.3.11 13:10

tak tam zavolejte. zvou ho v místě bydliště,nebo jinde ? mělo by tam asi být čeho se podání vysvětlení týká

• Citovat
  • Upravit
1580
17.3.11 13:11

Také jsem jednou dostala takové předvolání, nevěděla jsem o co jde. A nakonec jsem tam byla proto, že má zubařka si vykazovala výkony, které vůbec neprovedla a někdo ji nahlásil. Pozvali všechny pacienty. Vůbec se to nemusí týkat manžela, ale osoby se kterou nějakým způsobem přišel do styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
17.3.11 13:18

Dopravní přestupek snad neřeší hospodářská né? Nehledě na to, že manžel jezdí služebním vozidle.. takže to by mu jistě volal zaměstanavel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
17.3.11 13:20

Máme dvě auta jedno firemní a jedno mám já, ale to je napsané na švagra. Já nepřekrařuji rychlost a myslím, že kdybych udělala nějaký přestupek, poslali by to švagrovi… a ty by mi to dal zaplatit.
Druhé auto je napsáno na firmu ve které manžel dělá.. zakže to by také přišlo tam.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
17.3.11 13:21

nnnnn zvou ho tady u nás.. bydlíme na vesnici, takže v okresním městě.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
17.3.11 13:22

Ahojík, buď vklidu, je předvolaný jako svědek. Mně takhle přišlo předvolání taky. Byla jsem vyplácaná co to je. No, pak jsem na místě zjistila, že jsem si na vOŠ dělala kurz střílení ze zbraně a řízení lodí a že mi vydali průkaz atd. průkaz m v životě nedali a někdo jezdil na mé jméno. plus ještě na další spoužáky. Nic jsem o tom nevěděla tak jsem za deset minut byla venku. No ale kamarád je polda a říkal mi, že mám v záznamu přestupek právě kvůli kterému sjem byla předvolaná. Jenže s tím asi nic neudělám.

• Citovat
  • Upravit
4967
17.3.11 13:23

Mofiz, určitě na soud zavolejte. Já včera taky pánovi vysvětlovala, proč ho předvoláváme, nevěděl vůbec o co jde, bylo to dožádání španělského soudu, měl kamionovou dopravu.

Ať se manžel zeptá, ohledně čeho má ten výslech být, že neví, o co jde, řekne číslo jednací, ať to můžou dohledat a jestli jsou tam takové úřednice jako tady, určitě poradí… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
17.3.11 13:24

No to doufám, protože on by se snad ani ničeho dopustit neodvážil.
Má tam dole něakou tabulku pro zaměstnavatele na potvrzení kvůli úhradě ušlé mzdy… tak snad to bude jen svědectví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
17.3.11 13:25

olejnice.. včera jsme tam volali a nikdo to nebral a to jsme to zkoušeli asi 10X

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4967
17.3.11 13:37

Mofiz, ty předvolánky mají dole v zápatí čísla těch dokumentů, musí tam být napsáno např. O.s.ř. č. 015 nebo jiné číslo a zatím je napsáno předvolání svědka, předvolání účastníka řízení…

To jste volali na podatelnu a oni vás spojovali na vedoucí kanceláře? Tak chtějte tu, co je tam podepsaná „Za správnost vyhotovení“, třeba vám to taky řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
17.3.11 13:58

Mně jednou přišlo podobné předvolání.

Byla jsem na rizikovém, tak jsem tam volala - celá vyklepaná - o co jde.

A víte o co šlo? Asi 2 roky před tím jsme byli od firmy na team-buildingu a bydleli jsme v jakémsi hotelu. Někdo ten hotel nařkl, že neplatí koncesionářské poplatky za TV či co. Tak obeslali vybrané tehdejší hosty (zajímavé, že z nás 10 z firmy co jsme tam tehdy byli, si vybrali jen mě) a chtěli se ptát, jestli byla na pokoji TV a rádio. Řekla jsem, že jsem na neschopence a ještě půl roku budu a že si ani nepamatuju, jak ten hotel vypadal, natož jestli tam byla TV. To stačilo a víc mě nechtěli.

Zkoušela bych se tam dovolat, když se to nepovede dnes, tak třeba další den, určitě to budě nějaká takováhle blbost, když chtějí podat vysvětlení.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
17.3.11 13:59

Neboj, urcite je predvolany jako svedek, nejspis se teprve tam dozvi treba neco zajimaveho o firme, kde pracuje, nebo neco uplne jineho, jeho se to treba vubec netyka… mne taky takhle chodily predvolani kvuli jedne stavebni firme, volali si uplne vsechny, kdo s tou firmou nekdy prisli do styku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová