Přejídání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
85388
1.10.18 09:50
@tiffany píše:
Vaříme i ty méně zdravá jídla, ale né denně! Nepřijde mi vhodné mít jeden den svíčkovou, dorty, druhý den ptáčky a třetí den palačinky. Tobě to přijde v pořádku? To bych nikdy svému dítěti něudělala, protože ho mám ráda a to je právě to, o čem tu mluvím. Je to ta opičí láska mojí matky, která jí tohle dopřeje a to bez ohledu na její zdraví!

No a jak casto teda? :nevim:
Normalni clovek to zvladne. Na palacinkach neni vubec nic. Ptacek je maso a scickova je tucnejsi, ale kdyby si dala normalni porci, tak se nepoblije. Dle me neni zvykla a proto tyhle reakce.

V 7 letech mi to prijde prehnane, takto hlidat jidelnicek.

• načítám...
25179

@tiffany a dělá jí i ta babička něco zeleninového, špenát, porkovou polívku, těstoviny se zeleninou, prostě jídla s malým množstvím tuku? A jak často tam ta dcera bývá?
A jaké porce jsou u dcery běžné doma?Kolik sní třeba na oběd knedlí nebo brambor, krajíců chleba (rohlíků) k snídani a pod?

Příspěvek upraven 01.10.18 v 09:51

• načítám...
5178
@tiffany píše:
U tebe je normální dát si svíčkovou a pak dort? No jestli ano, tak nemá cenu s tebou o ničem diskutovat.

Proč stále odmítáš odpovědět na otázku, co jíte doma normálně?
Tak třeba napiš, co jste měli teď o prodlouženém víkendu.

• načítám...
12272
1.10.18 09:51
@blumen píše:
Normalni clovek to zvladne. Na palacinkach neni vubec nic. Ptacek je maso a scickova je tucnejsi, ale kdyby si dala normalni porci, tak se nepoblije. Dle me neni zvykla a proto tyhle reakce.V 7 letech mi to prijde prehnane, takto hlidat jidelnicek.

A došlo ti vůbec, že v devíti letech chodí do školy a tam se stravuje v jídelně? Nemůžu tu každému vše psát. Vymýšlíte tu nesmysly, ale logické uvažování málo kdo použije.

• načítám...
25179
1.10.18 09:52
@blumen píše:
Normalni clovek to zvladne. Na palacinkach neni vubec nic. Ptacek je maso a scickova je tucnejsi, ale kdyby si dala normalni porci, tak se nepoblije. Dle me neni zvykla a proto tyhle reakce.V 7 letech mi to prijde prehnane, takto hlidat jidelnicek.

MÁM POCIT, ŽE JE JÍ DOKONCE DEVĚT ROKŮ

• načítám...
85388
1.10.18 09:52

Psalas 2× mesicne palacinky, treba za me klidne kazdy tyden aspon jednou, proc ne.

• načítám...
lucenka
1.10.18 09:53
@tiffany píše:
Vaříme i ty méně zdravá jídla, ale né denně! Nepřijde mi vhodné mít jeden den svíčkovou, dorty, druhý den ptáčky a třetí den palačinky. Tobě to přijde v pořádku? To bych nikdy svému dítěti něudělala, protože ho mám ráda a to je právě to, o čem tu mluvím. Je to ta opičí láska mojí matky, která jí tohle dopřeje a to bez ohledu na její zdraví!

Tak my si tohle naprosto v klidu u babičky dáme. Nevidím na svíčkové ani na ptáčcích nic nezdravého. A představ si, že kluk po tom nezvrací a ani se z něj nestala žádná tlustá koule a nikdy by mě nenapadlo mu říkat, že z toho bude tlustý. A mám pocit, že jsi psala, že svíčkovou nevaříš ;)

• Upravit
85388
1.10.18 09:56
@tiffany píše:
A došlo ti vůbec, že v devíti letech chodí do školy a tam se stravuje v jídelně? Nemůžu tu každému vše psát. Vymýšlíte tu nesmysly, ale logické uvažování málo kdo použije.

No tak pokud ji v jidelne a je ji dokonce 9, tak se nemyslim, ze zvraci kvuli jidlu.

• načítám...
25179
1.10.18 09:56
@tiffany píše:

nejsou to nesmysly 8) A pokud se ti naše logika nelíbí a vše víš nejlíp, proč zakládáš diskusi? Pokud chceš věci opravdu přijít na kloub, je nutné znát vaše rodinné stravovcí zvyklosti a porce, na které je holka zvyklá :think: A taky jak na ně reaguje, jestli jí to stačí nebo ne :think: Dobré by bylo znát i váhu a výšku tvé dcery, ptorože i to je ukazatel stavu její výživy :think: Věř, že by se tě na to zeptal každý pediatr :think:
Zaráží mě, že jsou ti takové otázky nepříjemné - pokud jí chceš opravdu pomoct :think:
Zajdi za pediatrem a uvidíš :think:

• načítám...
85388
1.10.18 10:03

No tak jsem proletela zbytek odpovedi a pokud zakladatelka tvrdi, jak je scickova nezdrava pro 9-letou a jak ji jeji matka vyvarovala v detstci atd, ma zakladatelka spatny vztah k jidlu a prenasi to na dceru. Aby pak dcera neblila z psychiky, co to snedla, ze… sni to, zacne nad tim premyslet, blije.

Co ji v te jidelne a kolik toho sni?

• načítám...
12272
1.10.18 10:05
@histep píše:
Proč stále odmítáš odpovědět na otázku, co jíte doma normálně?
Tak třeba napiš, co jste měli teď o prodlouženém víkendu.

Psala jsem tu domácí pizzu, kterou stejně nejí, protože jí chutná jen ta v restauraci a to i přesto, že nám s manželem domácí chutná více. Chce na to jen tučné sýry, nejí rajčata, takže tu co jsem si obložila já by nejedla. Proto jsme pizzu dělali, když nebyla doma… Z jídel jí nejvíc doma chutná třeba krůtí plátek pečený v troubě a k tomu kaše bramborová, minule si objednala dýňovou polévku s červenou čočkou a pak jí nejedla, další zdravé jídlo, co už nejí… Tak to postupně vyřazuje. Já si klidně dám k obědu hustou bramboračku, tu nejí. Manžel dělal bramboráky v troubě… to nejí… Když byla malá, vařila jsem jí různé zeleniny, k tomu maso, vše s chutí jedla. Třeba červenou řepu, králíka, dýni, vše mi s chutí snědla. Pak šla do školky, tam jídla typu frankfurtská a jíné párkové srágory. No a postupně by jedla jen tu svíčkovou, ptáčky, palačinky, čokoládu, hodně sladkého a mléčné výrobky, ty taky má ráda. Ze zeleniny jí papriku, naučila jsem jí se mnou jíst salát, ale z toho vybírá rajčata, ty nejí. Prostě nehodlám přistoupit na to, že bude jíst pouze těžká nezdravá jídla. Klidně vaříme i sladká jídla - kynuté knedlíky s tvarohem, čínu - maso se zeleninou a rýží, to zatím taky jí. Jo vařila jsem rajčatovou polévku, pak jela k našim a říkala - to je škoda, že už si jí nedám a když přijela, tak jsem jí uvařila zase a ona jí nejedla… No holka mě asi trénuje a já budu muset být trochu přísnější, jako tady na ty všechny hysterky.

• načítám...
12272
1.10.18 10:07
@pe-terka píše:
nejsou to nesmysly 8) A pokud se ti naše logika nelíbí a vše víš nejlíp, proč zakládáš diskusi? Pokud chceš věci opravdu přijít na kloub, je nutné znát vaše rodinné stravovcí zvyklosti a porce, na které je holka zvyklá :think: A taky jak na ně reaguje, jestli jí to stačí nebo ne :think: Dobré by bylo znát i váhu a výšku tvé dcery, ptorože i to je ukazatel stavu její výživy :think: Věř, že by se tě na to zeptal každý pediatr :think:
Zaráží mě, že jsou ti takové otázky nepříjemné - pokud jí chceš opravdu pomoct :think:
Zajdi za pediatrem a uvidíš :think:

Protože jsou tu i lidé, co nesmysly nepíší.

• načítám...
12272
1.10.18 10:10
@blumen píše:
No tak jsem proletela zbytek odpovedi a pokud zakladatelka tvrdi, jak je scickova nezdrava pro 9-letou a jak ji jeji matka vyvarovala v detstci atd, ma zakladatelka spatny vztah k jidlu a prenasi to na dceru. Aby pak dcera neblila z psychiky, co to snedla, ze… sni to, zacne nad tim premyslet, blije.Co ji v te jidelne a kolik toho sni?

Já mám špatný vztah k tučnému a nezdravému jídlu, protože vím, co může způsobit a proto se snažím u dcery vypěstovat pozitivní vztah i k luštěninám zelenině a ostatním jídlům, které jsou pro tělo hodně prospěšná. Klidně si jezte svíčkovou denně, ale netvrďte mi, že svíčková je zdravé jídlo. Je to jídlo tučné, které obsahuje velké množství živočišných bílůkovin a bílou mouku. Nejsem proti tomu si to čas od šasu dát, ale určitě jsem proti tomu, aby se takové jídlo u nás jedlo denně.

• načítám...
85388
1.10.18 10:14

@tiffany ale ten vztah ji evidentne nepestujes dobry. Moje lusteniny nikdy nejedla, respektuju to. Jestli ji valis v 9 letech do hlavy o nezdrave bile mouce a knedlicih, pak prijede k babicce, ta vari klasicky normalne, ta ma holka chut a da si, logicky. Ale jeji telomnebo mozek to nezvladne a vyzvraci. Podle me psychika hraje nejvetsi roli v tomto pripade. Babicce nerekne, ze to jist nebude, i kdyby nechtela. Maminka si to ale nepreje. Blije. Co se zamyslet nad timto.

• načítám...
lucenka
1.10.18 10:15
@tiffany píše:
Já mám špatný vztah k tučnému a nezdravému jídlu, protože vím, co může způsobit a proto se snažím u dcery vypěstovat pozitivní vztah i k luštěninám zelenině a ostatním jídlům, které jsou pro tělo hodně prospěšná. Klidně si jezte svíčkovou denně, ale netvrďte mi, že svíčková je zdravé jídlo. Je to jídlo tučné, které obsahuje velké množství živočišných bílůkovin a bílou mouku. Nejsem proti tomu si to čas od šasu dát, ale určitě jsem proti tomu, aby se takové jídlo u nás jedlo denně.

Nikdo nepíše, že se má jist denně. Jen by mě zajímalo co je na svíčkové tučného :think: libové hovězí maso? Zelenina? Troška smetany?

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová