Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@blumen píše: ?Zamysli se nad tim aspon, jestli chyba neni i na tve strane.
Zkus se ty zamyslet nad tím, proč ignoruješ příspěvek Jana206
Příspěvek upraven 01.10.18 v 10:57
@tiffany píše:
Ty potřebuješ psychologa, protože místo toho, abys si zjistila něco o potravinách, tak tu budeš otravavat mě.
takže podle tebe je libové hovězí maso tučné? Zelenina je tučná a cca lžíce smetany je rověž strašně tučná a dítě to nesmí … a v zápětí dítěti uděláš palačinky na sádle … ty mě fakt bavíš ![]()
@lucenka píše:
takže podle tebe je libové hovězí maso tučné? Zelenina je tučná a cca lžíce smetany je rověž strašně tučná a dítě to nesmí … a v zápětí dítěti uděláš palačinky na sádle … ty mě fakt bavíš
podle mě jsi urputná nepříjemná osoba
@pe-terka píše:
Poznámku a dceřině „šmejdění“ po jídle jsme zachytilaMám na věc stejný názor jako ty, ale snažila jsem se, aby si na to zakl došla sama
Jenže to je nemožné, vinni jsou všichni ostatní
Ahoj. Ale to můj syn dělal taky,přestože bezprostředně před tím nesnědl např. pečené kuře,bramborovou kaši,okurkový salát a hovězí nudlovou polévku,nebo třeba knedlíky a rajskou,nebo si dosaď co chceš,cokoliv normálního(francouzské brambory,šunkofleky,rizoto)…My se nestravujeme alternativně. Řekl,že nechce a za dvacet minut už šmejdil v lednici a ve skříni,kde máme trvanlivé potraviny. Já si osobně nemyslím,že musí být problém jen v zakladatelce a jejím vztahu s matkou a k jídlu. Může mít dítě v tomto směru hůře zvládnutelné nebo kombinaci obojího. Sama jsem to poznala,tak vím,že je to docela náročné. Snažili jsme se to vždy zvládat bez křiku,ale nic dalšího k jídlu prostě nedostal.
@lucenka píše:
takže podle tebe je libové hovězí maso tučné? Zelenina je tučná a cca lžíce smetany je rověž strašně tučná a dítě to nesmí … a v zápětí dítěti uděláš palačinky na sádle … ty mě fakt bavíš
podle mě jsi trapná
@tiffany píše:
Ano ignorante, sice jsem psala, kdy zvracela, ale ty si budeš mlet stále ty nesmysly, výmysly a úsudky. Tak si to pěkně užij, ty svoje pohádky, ale založ si na to svoje téma a neplevel to tady.
víš ty co? Tak si zacvakej chůvu, když je tvoje matka tak hrozná, že ti zadarmo a zřejmě s láskou hlídá dítě ![]()
Svoji dceru vezmi k pediatrovi, pokud ovšem brzy neshledáš, že je taky ignorant ![]()
A sama si též zajdi za odborníkem
Jeho specializaci ti konkretizovat nebudu, ale zní to trochu podobně, jako ten pediatr
Tak budeš na správné adrese ![]()
@tiffany píše:
Zkus se ty zamyslet nad tím, proč ignoruješ příspěvek Jana206Příspěvek upraven 01.10.18 v 10:57
Protoze ho nectu. Reaguju na Tebe. Evidentne jsme se tu vsechny shodly, az na par vyjimek.
Podle me se proberes, az tva dcera skonci nekde u doktora s poruchou prijmu potravy, opravdu.
@tiffany píše:
podle mě jsi trapná
Takže nejsi schopná napsat, co je tak strašně nezdravého na libovém hovězím, kořenové zelenině a troše smetany na vaření … místo toho radši začněš urážet ![]()
@blumen píše:
Protoze ho nectu. Reaguju na Tebe. Evidentne jsme se tu vsechny shodly, az na par vyjimek.
Podle me se proberes, az tva dcera skonci nekde u doktora s poruchou prijmu potravy, opravdu.
nebo až to dcerka už doma nebude moct vydržet a odstěhuje se za babičkou
@Jana206 píše:
Ahoj. Ale to můj syn dělal taky,přestože bezprostředně před tím nesnědl např. pečené kuře,bramborovou kaši,okurkový salát a hovězí nudlovou polévku,nebo třeba knedlíky a rajskou,nebo si dosaď co chceš,cokoliv normálního(francouzské brambory,šunkofleky,rizoto)…My se nestravujeme alternativně. Řekl,že nechce a za dvacet minut už šmejdil v lednici a ve skříni,kde máme trvanlivé potraviny. Já si osobně nemyslím,že musí být problém jen v zakladatelce a jejím vztahu s matkou a k jídlu. Může mít dítě v tomto směru hůře zvládnutelné nebo kombinaci obojího. Sama jsem to poznala,tak vím,že je to docela náročné. Snažili jsme se to vždy zvládat bez křiku,ale nic dalšího k jídlu prostě nedostal.
Jani, já jsme si prbvematickým obdobím se starvování nejstarší dcery taky prošla
I konflikty s tchýní jsme kvůli tomu měla
Jenže te, s odstupem řady let vidím, že chyba byla i na mé straně, v příliš úzkostném a direktivním přístupu ![]()
Dcera je v pořádku, ostatní děti taky a vztah s tchány se „zázračně“ vylepšil
Právě prot, že jsme si byla schpná přiznat i svoji vinu ![]()
Což ovšem u zakladatelky nehrozí, své oponenty častuje velmi vulgárně a urážlivě ![]()
A z toho důvodu jsme přesvědčená, že ona je hlavní příčinou celé situace ![]()
@lucenka píše:
Začni holce vařit normální český jídla, který má ráda a přestane se ti u babičky přecpávat, když se k nim konečné dostane. Pokud holce omezíš styk s babičkou, tak tě v tomhle věku za to začne nesnášet a postupně ji ztratíš.
To vůbec nemusí souviset s tím, co a jak se doma vaří. Někteří prarodiče doslova ukecávají dítě, aby si ještě přidalo. A to i když dítě samo řekne, že má dost. A dítě ve snaze vyhovět se pak přežírá.
Musím „chránit“ kluky před svým otcem - protože ten je, co se týká jídla, naprosto neodbytný - jako dítě trpěl hladem, takže teď má neustále strach, aby jeho blízcí, obzvlášť vnoučata, nestrádali. Tedy táta nabízí jídlo všem, ale dospělí na rozdíl od dětí dokáží jeho v dobrém míněné nabídky vytrvale odmítat. ![]()
@tiffany píše:
To máš super, že tě rodiče respektují a nechají si poradit. To bohužel u nás nehrozí. Já zase od té doby, co místo rostlinných tuků používám sádlo, tak mám cholesterol v pořádku a manžel také. Dělám na něm i palačinky, ale na teflonu, takže použiju opravdu jen takový ždibeček. Navíc sádlo se přepaluje při vyšší teplotě než rostlinné tuky, takže mi i z tohoto důvodu přijde zdravější, ale to už jsou jen takové detaily a každý si najde, co mu vyhovuje. Já od té doby, co jsem přešla na sádlo a máslo, tak nemám s cholesterolem problémy. Největší legrace je, že to je už asi deset let a v poslední době se to samé dočítám i na netu, že to vědci zjistili. To asamé vajíčka… Už se tomu musím jen smát. Podle mě - čím méně průmyslově upravené potraviny, tím zdravější a tím se také snažím řídit. Žádné polotovary a dochucovadla. Dá se dochucovat kořením. A proto mluvím o zdravé stravě - někdo dá do polévky masox a tvrdí, že jí zdravou polévku a já trvdím, že polévka s masoxem zdravá není. Ale těžko se dohadovat s lidmi, co se o to nezajímají a jen kolem sebe kopou. Jsem zvědavá, kolik takových tu ještě napíše, že svíčková je zdravé jídl.
Pokud tedy preferuješ živočišné tuky, tak co je na té tebou stále odmítané svíčkové nezdravé?
Svíčková - hovězí maso, kořenová zelenina, trochu koření, trochu smetany či mléka. Co k tomu dáš za přílohu, to je jiná, ale pro dítě není ani ten klasický houskový knedlík (doma dělaný) až tak špatný.
A pokud dcera zvracela až druhý den ráno, tak to není z přejezení.
@pe-terka píše:
víš ty co? Tak si zacvakej chůvu, když je tvoje matka tak hrozná, že ti zadarmo a zřejmě s láskou hlídá dítě
Svoji dceru vezmi k pediatrovi, pokud ovšem brzy neshledáš, že je taky ignorant
A sama si též zajdi za odborníkemJeho specializaci ti konkretizovat nebudu, ale zní to trochu podobně, jako ten pediatr
Tak budeš na správné adrese
Psycholog, u kterého jsem se zbavovala té nálože, co jsem dostala od svých rodičů mi řekl, že už jsem ok. Myslím, že dám raději na něj, než na zlé ženské na netu, které jsou celé vzteklé kvůli tomu, že nechci přijmout jejich nesmysly za pravdu. Myslím, že by měl radost z dobře odvedené práce. ![]()
@alifie píše:
To vůbec nemusí souviset s tím, co a jak se doma vaří. Někteří prarodiče doslova ukecávají dítě, aby si ještě přidalo. A to i když dítě samo řekne, že má dost. A dítě ve snaze vyhovět se pak přežírá.Musím „chránit“ kluky před svým otcem - protože ten je, co se týká jídla, naprosto neodbytný - jako dítě trpěl hladem, takže teď má neustále strach, aby jeho blízcí, obzvlášť vnoučata, nestrádali. Tedy táta nabízí jídlo všem, ale dospělí na rozdíl od dětí dokáží jeho v dobrém míněné nabídky vytrvale odmítat.
jenže tohle není případ dcery zakladatelky … pokud by dítě zvracelo z přejedení, tak by nezvracelo až druhý den ráno, když se přecpalo na oběd ![]()
@alifie píše:
To vůbec nemusí souviset s tím, co a jak se doma vaří. Někteří prarodiče doslova ukecávají dítě, aby si ještě přidalo. A to i když dítě samo řekne, že má dost. A dítě ve snaze vyhovět se pak přežírá.Musím „chránit“ kluky před svým otcem - protože ten je, co se týká jídla, naprosto neodbytný - jako dítě trpěl hladem, takže teď má neustále strach, aby jeho blízcí, obzvlášť vnoučata, nestrádali. Tedy táta nabízí jídlo všem, ale dospělí na rozdíl od dětí dokáží jeho v dobrém míněné nabídky vytrvale odmítat.
Přesně tak si myslím,že to má i můj táta. On nenabízí jídlo jen dětem,ale pořád by přidával i nám,sotva doobědváme,už máme na stole brambůrky,oříšky,oplatky. Potom se cítí trochu dotčen,že hlavně můj muž,když jede na odpolední návštěvu,tak si toho tolik nevezme,protože není zvyklý se tak přejídat. On to nemyslí zle,ale jsou různé děti a některé opravdu neznají hranice.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat