Přejídání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
lucenka
1.10.18 10:26
@tiffany píše:
A ty máš pocit, že ta jídla, co jsem tu vyjmenovala neobsahují tuk? O co ti jako jde? Neumíš číst, nebo potřebuješ jen rýpat?

Tak pokud i doma používáš tuk, tak nějak nechápu, proč ti najednou vadí tuk ve svíčkové :nevim:

• Upravit
85381
1.10.18 10:27
@pe-terka píše:
@blumen tky si to myslím :think: Holka u babičky sní standartní jídlo, ale když přijede máma, má pocit viny :think: Takže to prostě vyzvrací :think:
Zakladatelka by si měla pořešit svůj vztah k jídlu a svůj vztah k matce :think: A zvládnout to tak, aby do svých problémů netahala dceru :nevim:

Presne tak.

• načítám...
lucenka
1.10.18 10:29
@tiffany píše:
Hroutím se z toho, že chce jíst pouze svíčkovou a podobná jídla. Už mi tu nevypisuj nesmysly, nehodlám vynakládat energii na to, že budu odopisovat dalšímu ignorantovi.

evidentně to chce jíst proto, že jí tvá zdravá jídla nechutnají (nebo tvé zdravé verze normálních jídel) … popravdě já bych taky většinu tvých jídel nejedla. A tipuju, že dcera se v tvém jídle ponimrá, sní trochu aby se neřeklo a pak má hlad a jde hledat něco, čím se dojí. Jediný, kdo je zodpovědný za to, že tvá dcera si buduje velmi nezdravý vztah k jídlu jsi ty. Tak to přestaň házet na babičku.

• Upravit
25179
1.10.18 10:29
@tiffany píše:
Hele já tu psala, že vařím normální jídla. Nejíme žádné kořínky, to jsem psala…

já vím, žes to psala :think: Ale co je normální u jednoho není normální u druhého :think: Svíčková lze uvařit i dietně, ale ty ji jako normální nevnímáš :think: Mě zajímá velikost jejích porcí, ne/nasycenost po nich a váha a výška dcery! To je pro mě jakž takž vodítko stavu její výživy :think:

• načítám...
85381
1.10.18 10:30
@tiffany píše:
Hroutím se z toho, že chce jíst pouze svíčkovou a podobná jídla. Už mi tu nevypisuj nesmysly, nehodlám vynakládat energii na to, že budu odopisovat dalšímu ignorantovi.

No tak se nehrouti a ber to jako fakt. Proste preferuje klasickou kuchyni a neni to takova hruza, jak to tady prezentujes. O cokoladach sladkostech denodenne atd se tady nebavime.

• načítám...
44197
1.10.18 10:33

@tiffany U nás je to bohužel taky tak,kdyby to bylo jen na synovi,tak se stravuje výhradně dováženou nebo koupenou pizzou,kebabem,tortilou a bůhví čím ještě. Tyto podniky při různých příležitostech několikrát do roka navštívíme se všemi dětmi,ale nikdo takové problémy nemá. Všem ostatním dětem víc chutná to domácí,které není tak přesolené a překořeněné.A přesně jak píšeš,jogurty ano,lipánky ne. Tavený sýr ano,čerstvý sýr typu žervé nebo lučina ne…Mluvím o situaci dřív,teď jsme to už dostali,jak jsem psala,na rozumný kompromis,ale jednoduché to nebylo.

Pokud má někdo dítě nebo děti,které nemají v tomto směru žádný problém a jí,co se jim přichystá,tak to prostě nepochopí.

Jinak vařím úplně normální běžná jídla,snažím se střídat přílohy,masa,dělám zeleninové oblohy a saláty,ve škole má syn na výběr ze dvou jídel,nechávám to v jeho režii,ale musí jíst. Pokud mu něco nechutná,oběd neobjednáváme,jí doma,většinou vařím,takže u nás opravdu žádná křeč. Nikdo nemáme špatný vztah k jídlu a nikdo nezvracíme. Ale taky odmítám tolerovat,aby dítě šlo od jedné jednostrannosti ke druhé a u některých dětí a prarodičů to bez výchovných opatření prostě nejde.

• načítám...
12272
1.10.18 10:34
@Jana206 píše:
@tiffany Já Tě chápu,ale zároveň chápu i ty ostatní,co se Ti snaží poradit a zjistit stravovací zvyklosti v rodině a váš vztah k jídlu,to bude totiž první krok pediatra.
Taky mám takového syna,nejstaršího a protože další děti mám v tomto směru normální a výchovný postup od začátku stejný,i co se týče zavádění příkrmů,troufnu si říct,že je to povahou a budeš muset přitvrdit na dceru. K babičce ji nedávat,nemít doma sladkosti,nutellu,prostě ta nezdravá jídla,co by nejraději jedla a servírovat bohatý jídelníček plný nejrůznějších potravin.

Syn má už 12 ale od malička byl v jídle velmi konzervativní,odmítal zeleninu,opravdu bylo období,kdy by jedl jen pečené kuře s rýží,knedlíky s omáčkou bez masa a sladká jídla.Ovoce jen oloupané jablko a ze zeleniny jen rajče. A korunu tomu přidával dědeček,ke kterému když přijel,tak měl pro něj připravenou plnou skříň sladkostí,i když nedojedl oběd. Synovi je teď už 12 let,začalo se to zlepšovat okolo toho 9. roku,jednak viděl,že jeho mladší sestry jedí vše a taky poznal,že nic jiného prostě nedostane.Možná taky trochu zapůsobil kolektiv,do školky chodil od 4 let. A taky začal různé věci ochutnávat,až jsme se dopracovali k nějakému rozumnému kompromisu.

Já naštěstí nepotřebuji žádné hlídání,takže jsem přespávání syna u našich mohla stopnout,navíc bydlíme daleko,takže rozhodně nejsou v denním kontaktu. A můžu říct,že když byl mladší,tak se tam kolikrát taky tak přejedl,že ho bolelo bříško(skladkostí) a jídel,do kterých naši dávají masox,což já nedávám. A to doma jíme úplně všechno,neuznáváme žádnou alternativu a tu svíčkovou považujeme za zdravé jídlo

Já jsem zapojila všechny okolo - dětskou doktorku(udělala mu i krevní testy na všechny možné živiny),jeho trenéra za zápasu,kam chodí od pěti let,sama jsem vyhledávala na internetu a v časopicech články o zdravé výživě dětí,zvlášť sportujících,dávala jsem mu je číst,jeho to zajímalo,tak si to sám v sobě přebral. Dnes mi dokáže říct,určité jídlo mu chutná víc než jiné,ale sní to. Taky bych si jeho výživu představovala ještě trochu jinak,ale jsem ráda,že se mi to povedlo dostat aspoň na tuto úroveň,nejí moc maso,ale sní hodně vajec,dostává rybí tuk,hořčík a vypije hodně mléka,které mu kupuji plnotučné,kvalitní. Dnes už ale sní třeba špenát s bramborem a dvě vařená vajíčka,dříve nemyslitelné.

Kromě něho mám další mladší děti a ty jedí od malinka všechno,jedna radost. Dnes desetiletá dcera sní hodně zeleniny,v polévce,v jídle i syrové,vyloženě jí chutná - normální jídlo i ty moderní zdravější přílohy typu kus kus a bulgur. Nikdy nikdo kromě něho neměl a nemá s jídlem problém.

A ještě pomohlo,že jsme ho při sebemenším remcání posílali od stolu,protože nám kazil morálku mladších dětí. A dřív nedostal nic,až do dalšího jídla,jen trochu vody,tak si to rozmyslel.

Za mě budeš muset přitvrdit,pokud by se Ti líbila některá z mých rad,tak trochu upravit,podle mě je nevýhoda,že máš doma jedináčka. Možná cítí,že se kolem jídla dělá zbytečně halo,což u nás nehrozilo. Já razím názor,že žádné dítě vedle plného talíře hlady neumře,stačí voda k dispozici a při problémech do dalšího jídla nic. A nic nemít doma nebo aspoň v dosahu a dohledu dítěte.

A k babičce prostě nějaký čas nepouštět. Naši už si za ta léta zvykli,že když přijedou,ptají se,jestli už jsou děti po obědě,co z toho,co jim přivezli,jim můžou předat a co jim chci schovat na později :mrgreen:

No asi máš pravdu. Budu muset být přísnější. Tím, že mám jedináčka a ještě vymodleného, tak mám tendence jí vyjít vstříct, ale pak trpím tím, že mi vyřadí další, relativně zdravé, jídlo. Moje představa byla, že bude jíst ta zdravá jídla a občas udělám i tak tučnější, méně zdravá, třeba palačinky, řízek, tu svíčkovou, ale ona mi stále vyřazuje další a další jídla… Ona mi něco podobného řekla i doktorka na alergologii, že mě asi trochu trénuje. Tím, že jsem vyrůstala s rodiči, kteří mi nikdy nic nedovolili, otec despota, matka slaboch, který se mě nikdy nezastal, tak jsem si řekla, že to pro svoje dítě nikdy nechci a asi jí moc ustupuju. Díky moc za radu a zkusím to ještě probrat s dětskou doktorkou. K našim teď nebude jezdit na přespání, max. na den. Jídlo uvařím a ona ho sní. Jo a to s těmi čokoládami a bonbóny - to zase poslouchám - budeš jí to zakazovat a o to víc to bude chtít. Je to na palici… Děkuji za tvoje psaní, hodně mi pomohlo.

Příspěvek upraven 01.10.18 v 10:35

• načítám...
41196
1.10.18 10:34
@pe-terka píše:
ok :think: A proč se tak úzkostně vyhýbáš otázkám na téma vaše rodinné stravovcí zvyklosti? Konkrétně tedy dcera, jaké porce doma běžně jí ajestli jí to stačí? Kolik váží a měří?

zakladatelka psala, že dcerka šmejdí po domě, evidentně nedojedená. Veškeré konkrétní otázky a odpovědi odmítá, protože ona vaří normálně, nejedí kořínky! ale velikost porcí, nebo, co tedy holčina nakonec sní, se nedozvíš.....chuděra mívá asi hlad/chuť, tak se u babičky přejí a hlava jí to následně donutí vyzvracet. No, má zaděláno na pěknej průšvih s příjmem potravy a neřekla bych, že je to pouze babiččina vina :think:

• načítám...
12272
1.10.18 10:36
@Keyllah píše:
zakladatelka psala, že dcerka šmejdí po domě, evidentně nedojedená. Veškeré konkrétní otázky a odpovědi odmítá, protože ona vaří normálně, nejedí kořínky! ale velikost porcí, nebo, co tedy holčina nakonec sní, se nedozvíš.....chuděra mívá asi hlad/chuť, tak se u babičky přejí a hlava jí to následně donutí vyzvracet. No, má zaděláno na pěknej průšvih s příjmem potravy a neřekla bych, že je to pouze babiččina vina :think:

Jo další hysterka! Tak pěkné sny.

• načítám...
12272
1.10.18 10:37
@pe-terka píše:
@blumen tky si to myslím :think: Holka u babičky sní standartní jídlo, ale když přijede máma, má pocit viny :think: Takže to prostě vyzvrací :think:
Zakladatelka by si měla pořešit svůj vztah k jídlu a svůj vztah k matce :think: A zvládnout to tak, aby do svých problémů netahala dceru :nevim:

Ano ignorante, sice jsem psala, kdy zvracela, ale ty si budeš mlet stále ty nesmysly, výmysly a úsudky. Tak si to pěkně užij, ty svoje pohádky, ale založ si na to svoje téma a neplevel to tady.

• načítám...
85381
1.10.18 10:37

@tiffany fakt chudak decko. Nemuze se doma ani normalne najist. Prehanis to. Takto muzes diktovat mladsimu, jednou se ti to vrati.

• načítám...
12272
1.10.18 10:38
@blumen píše:
@tiffany fakt chudak decko. Nemuze se doma ani normalne najist. Prehanis to. Takto muzes diktovat mladsimu, jednou se ti to vrati.

Nemůže se chudinka najíst a proto má v devíti letech 37 kilo. Dej si obkládek!

• načítám...
85381
1.10.18 10:38

Vubec se prarodicum nedivim, ze ji daji normalne najist.

• načítám...
12272
1.10.18 10:39
@lucenka píše:
Tak pokud i doma používáš tuk, tak nějak nechápu, proč ti najednou vadí tuk ve svíčkové :nevim:

Protože je ho tam zbytečně moc? Opravdu si zjisti něco na netu ohledně výživy a tak. Máš dost velké nedostatky a já ti to tu vysvětlovat nehodlám.

• načítám...
85381
1.10.18 10:39

@tiffany a ty si zajdi za psychologem minimalne. Prospeje to dceri.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová