Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už jsem zde oživovala jednu diskuzi a rozhodla jsem se napsat pokračování. Náhodně jsem zjistila, že přítelovi dvanáctky nejsou opravdu dvanáctky, protože pracuje osm hodin a další čtyři trávil s milenkou, se kterou to táhne cca 2 roky. Zjistila jsem jak jsem nemožná, strašná, úděsná a já nevím co všechno a že je se mnou jen se soucitu. Taky jsem zjistila, že se necítí na to, aby měl dítě, bohužel našeho dvouletého syna fakt utopit nepůjdu. (Paradoxem je, že chtěl druhé dítě). No jsem fakt nějak mimo. Taky mi řekl, že chce syna do střídavé péče, měl ho mít na víkend a už v sobotu večer jej vracel, že to prostě nedává. Jen pro upřesnění, odstěhovala jsem se jak to všechno prasklo, naštěstí probíhalo výběrové řízení startovacího bytu a přiklepli mi ho.
Jsem strašně zklamaná, unavená a mám pocit, že větší debilka jako já, na světě snad není.
@Lolinek
posílám hodně sil, nejsi debilka, jen ten parchant si nevážil tvé důvěry
Bude líp, čas zahojí rány a najde se někdo, kdo tě bude chtíta nebude ti lhát
@Lolinek to by už měl mít kampku rozumu
a debilka nejsi to je on..
Ahoj..Lolince přeji mnoho sil…já sice neuvažuju o rozchodu, ale taky nejsem zrovna v príma situaci…je to asi rok, co jsme zde měli vážnou hádku, od té doby se mnou partner cca 6 měsíců nemluvil, máme teď téměř 3 leté dítě…bylo to pro mě těžké, ale rozhodla jsem se bojovat…dost jsem si věci kladla za vinu, ta vážná hádka spočívala v tom, že já neumím odejít od tématu, neustéle jsem do přítele „tepala“ a nechtěla ho nechat být, v podstatě ty hádky gradovaly, až jsme se přetahovali o dveře…byla jsem z toho jak opařená..nyní je situace taková, že spolu už mluvíme a vše funguje, druhé dítě zatím nechce (já bych moc chtěla), ale je takový psychicky odtažitý a to mě denno denně frustruje, je na mě dost výbušný, jakoby nechtěl otevřít všechny své dveře. Nechci s ním o tom mluvit, protože by mi řekl, že rozebírám zase voloviny…přijde mi, že neví co s tím dál a asi necítí ke mně úctu, nebo já nevím..ale nevím moc co s tou situací..ach jo…jsem celkem nejistý a nesebevědomý člověk, dítěti nechci brát otce a chtěla bych, aby prostě vynaložil nějaké úsilí, ale pokud jsem mu řekla co se mi nelíbí řekl „já jsem taková osobnost“…ach jo.
Držím palce, at to dobře dopadne, hlavně že to dopadlo s tím bytem…
Buď ráda, že jsi nekývla na další dítě, budeš to teď mít o dost jednodušší, s trochou štěstí půjde dítě za rok do školky, ty do práce, představ si, že bys to zjistila a byla těhotná…
@Lolinek Prestan se obvinovat.Co jsi udelala spatne? To, ze jsi partnerovi verila a nesmirovala ho na kazdem kroku? Tohle muze bohuzel potkat kazdou z nas, kdyz narazi na cloveka, kteremu vernost a loajalita k partnerce, potazmo rodine, nic nerika. Nevera se asi ustat da, ale da se ustat i roky trvajici paralelni vztah a z neho plynouci dlouholete lhani?
Mmch-z toho, co jsi o nem v jinem tematu napsala mam pocit, ze to zadna zasadni ztrata nebude. Vzdyt uz delsi dobu nefungoval v rodine ani ve vztahu k tobe.
Ceka te ted tezke obdobi, ale na konci budes rada, ze se to rozseklo relativne brzy a mas sanci na novy a kvalitnejsi vztah
.
@Chocoloco i když to poslední skoro dva roky stálo za houby, tak je mi to stejně líto, ale momentálně mi jde hlavně o syna, vím, že chce střídavou péči hlavně proto, aby neplatil alimenty. Má představu, že dá syna ke svým rodičům a občas se tam v týdnu staví na návštěvu. Nechci mu bránit ve výchově syna, ale nejsem si jistá, že tohle je podstatou střídavé péče.
@Bibi239 těhotná nejsem, to vím na 100% a hlavně taky jsme spolu moc nespali, tak ccca 1× za měsíc až dva.
Tak to je teda síla. Buď ráda, že to s ním skončilo, i když to určitě není jednoduché. Ať si takového chlapa užije ta milenka.
Posílám hodně sil! ![]()
@Lolinek To by bylo lito kazdemu, to je jasne.
Ohledne stridavky je to ted, diky NOZ, trochu divocejsi, ale urcite budou prihlizet i k tomu, ze syn je maly a otec s nim dosud az tolik casu netravil. Kazdopadne bych nelitovala penez a poradila se s advokatem.