Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Důvod je ten že spolu žijeme a vychovavame děti, manželství on chce. Ze začátku než jsme se stěhovali i říkal že to na mě přepíše když se s ním přestěhuju.
Tak si vezmi svoje úspory z doby před manželstvím a řekni mu, že si chceš pořídit něco na hypotéku, protože taky potřebuješ nějaké jistoty. Vyber si nemovitost a kup ji a pronajímej, pronájmem si hraď hypotéku a nebudeš mít pocit, že nic nemáš. Nebo jsi svoje úspory vrazila do jeho bydlení? Nebo jsi žádné úspory neměla?
@Kolicek95 píše:
To by byl blázen, aby to udělal. Ale v jednom s tebou soucítím, taky nemám ráda ten pocit, že jsem na návštěvě v cizím. Jak ten dům není můj, tak do něho nedávám žádné peníze, nemůžu rozhodnout pomalu vůbec o ničem, zrekonstruovaný je dle vkusu manžela z doby, kdy jsme se ještě neznali… Tohle je prostě na nic. Pochybuju, že se v něm někdy budu cítit jako doma.
To je o nastavení soužití. Dům je manželův a já s tím nemám žádný problém. Zařizování a moje výmysly vždy nechá na mě. Vzhledem k tomu, že jsem nikdy od něho neslyšela „To je můj dům“ ale vždy jen „náš dům“ neměla jsem nikdy pochybnosti o tom, že je to náš domov. ![]()
@zrcadlo píše:
Tak si vezmi svoje úspory z doby před manželstvím a řekni mu, že si chceš pořídit něco na hypotéku, protože taky potřebuješ nějaké jistoty. Vyber si nemovitost a kup ji a pronajímej, pronájmem si hraď hypotéku a nebudeš mít pocit, že nic nemáš. Nebo jsi svoje úspory vrazila do jeho bydlení? Nebo jsi žádné úspory neměla?
Už mám byt který pronajímam, toho jsem se vzdala a šla bydlet s ním s tím že slíbil že to na mě přepíše.
@Anonymní píše:
Důvod je ten že spolu žijeme a vychovavame děti, manželství on chce. Ze začátku než jsme se stěhovali i říkal že to na mě přepíše když se s ním přestěhuju.
Nic bych ti neprepsal. Jestli mas ruce a hlavu zdrave, tak si na svuj dum vydelej sama.
@Anonymní píše:
Jak přítele přesvědčit aby na mě napsal půlku domu? Má domy 2 tak půlka jednoho ho snad nezabije? Chci to s ním probrat, už mě nebaví se cítit jak na návštěvě. Jinak jsme spolu 7 let.
Tak to bych si taky měla jít duonout.
Jsme spolu 6let, porodila jsem mu dvě děti. Tak by na mě měl přepsat půlku bytu co splácí přes 10 let, ne ![]()
![]()
@Anonymní píše:
Už mám byt který pronajímam, toho jsem se vzdala a šla bydlet s ním s tím že slíbil že to na mě přepíše.
Tak byt ti musi stacit. Ty ses zadneho bytu nevzdala. Pokud te nahodou vykopne, tak pujdes jednoduse zpet do sveho bytu.
@Anonymní píše:
Počkej, takže místo toho, abyste vybydlovali tvůj byt, jste v jeho a ty máš příjem z pronájmu. V čem je to pro tebe nevýhodné? Ten příjem z pronájmu rozpouštíš v běžném rozpočtu, nebo máte oddělené finance a je to příjem čistě pro tebe?
Já bych pochopila ten slib přepsání třeba v případě, kdy by ses vzdala výhodného bydlení v městském bytě nebo něco podobného, ale v tomto případě to moc nechápu.
Tady Tě sice většina odsuzuje, ale já tomu teda rozumím. Když jsme s někým fakt dlouhodobě, tak by měli oba být rovnocenní a dělit se rovným dílem o svoji životní úroveň. Jinak to není žádná láska, žádné hezké partnerství, ale kalkul. Prostě v dobrém i zlém. Jednomu se daří dnes, druhému se může dařit v budoucnu.
Neříkám, že má rovnou přepisovat nějaký dům, ale dělit se o svou životní úroveň - jinými slovy nehrát s prachama jen sám za sebe.
@Anonymní píše:
Děti jsou i jeho?
@Kolicek95 píše:
@berusa.m no to já taky nikdy neslyšela, ale ten pocit zkrátka mám.
Tak možná je to tím, že jsme ho kupovali a zařizovali až spolu.
@Anonymní píše:
Jak přítele přesvědčit aby na mě napsal půlku domu? Má domy 2 tak půlka jednoho ho snad nezabije? Chci to s ním probrat, už mě nebaví se cítit jak na návštěvě. Jinak jsme spolu 7 let.
lehce, zaplať mu půlku toho domu a on ji přepíše
co myslíš? ![]()
@Anonymní píše:
Takže bydlíš zadarmo a svůj byt pronajímáš a máš z toho zisk? a v čem že je to pro tebe výhodné? vždyť máš příjem z toho nájmu ![]()