Přerušené ivf/Coronavir

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5074
28.3.20 15:07
@Toluma píše:
@Simmcaa
tak pri dodrzovani vsech zasad by k nakaze dojit nemelo - aspon takova je medialni masaz.
zajimalo by me, kolik mesicu prakticky bez prijmu si mohou dovolit. uz ted nemocnice rikaji, ze bez financni pomoci je to polozi, kdyz maji jen akutni peci. a stat se pak bude snazit udrzet v provozu a dotovat nemocnice atp, nejaka soukroma zarizeni, jeste CARy budou podle me na poslednich mistech. Zejmena, kdyz jim cinnost nikdo nezakazal, ale jen doporucil omezit. To je jak u te Italie, dokud se tam jezdit jen nedoporucovalo, tak lide nemeli na kompenzace narok. To maji az kdyz se zakazalo cestovat

Dodrzovani zasad. Vzdyt v Thomayerce roznesla nakazu sestra.
Nas taky nechal zamestnavatel doma, i kdyz do prace se chodit muze.
CARy proste rozhodly podle sebe, vyhodnotily rizika, ze radeji omezit provoz se, poskytovat akutni peci. Kdyby zustali otevreni na 100%tak taky mohli jit za 3 tydny do plne karanteny a ztraty jeste vetsi. Klienti jim neutecou, az se to zase rozjede tak holt budou makat na 120%.
Vas pali jen CAR, ale zavrelo se spousta jinych podniku, kde muzete rict, ze se spravnou ochranou by mohlo fungovat dale, ale taky nechteji riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
28.3.20 15:32

@kveta112
kdybych vedela, ze z toho jednoho ivf mimco bude, tak jo, jenze po te prvni zkusenosti asi spis ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
28.3.20 15:41

@Simmcaa
me nepali jen CAR, me trapi vetsina zavreneho. ta ekonomika si to silene odnese a bude nas to jeste hodne bolet. A o schvalovani novych lepsich metod a leku si muzeme nechat jen zdat. naopak se postupne ceny vseho zvednou - jidlo, doplatky za leky atd. cimz nechci rict, ze se nema delat nic, ale aby to bylo i dlouhodobe udrzitelne
co se tyka sestry, ono je to tezke, kdyz nejsou pomucky a netestuje se. Vsak ten prvni nakazeny lekar, co ho hygiena poslala do prace, i kdyz mel priznaky. sestra dela na velke poste, priznaky mela a myslis, ze ji nekdo otestoval?
testovani zdravotniku, zejmena v DS, LDN a podobne by mela byt na prvnim miste, jinak se to pak roznese u te nejslabsi casti populace. a i kdyz jsou nektere oddeleni v karantene, tak max do 14 dnu. CARy ktere nebudou fungovat treba x mesicu a ted jedou na 10% max tak tim budou ve ztratach mnohem vetsich. a nektteri lekari i centra funguji, je toopravdu jen na jejich rozhodnuti, ale bude hure - nakazeni budou jeste pribyvat a az se to zastavi, tak jeste mesic nejmin bude trvat nez budou zdravi. to muze trvat do podzimu a prijde dalsi vlna. To bude zdravotnictvi stat rok? kolik se zanedba za tu dobu treba rakovin cipku atp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
28.3.20 15:47

@Toluma ale s tim nic nenadelas, ta nemoc tu bude. Opatreni jsou jen na zmirneni a ne na zastaveni. Jasne, je mozne nechat vsechno bezet, ale za cenu, ze vlastne odepiseme stare a nemocne a ve finale i ty zdrave s komplikacema, protoze je nebude kde lecit a dopad na ekonomiku bude stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
28.3.20 16:55

@Simmcaa
prave nemoc tu bude jak dlouho, takze opatreni musi byt ucelna, ale i dlouhodobe udrzitelna i nekolik mesicu.
a spolehat se na lecbu ci vakcinu zrovna u viru je sazka do loterie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
28.3.20 17:09
@Toluma píše:
@Simmcaa
prave nemoc tu bude jak dlouho, takze opatreni musi byt ucelna, ale i dlouhodobe udrzitelna i nekolik mesicu.
a spolehat se na lecbu ci vakcinu zrovna u viru je sazka do loterie

Já to chci stihnout do února ten KET, do roka od odběru prostě. V extrémních situacích by mohly být i slevy. Já už v tom mám 90 tisíc v IVF, léky, metody, mrazení, věci navíc.

• Citovat
  • Upravit
5074
28.3.20 18:47

@kveta112 podle mne zase zacnou v lete, nejpozdeji na podzim. ja jsem objednana v kvetnu na screening a doufam, ze to nezrusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.20 18:55

@Toluma To, že už Vám je kolik je ale přeci neznamená, že byste měla mít v centru přednost. To, že jste začali takhle pozdě je jen Vaše vina. Já jsme v prvním procesu IVF, vše kromě genetiky máme za sebou. V dubnu měl být už jen KET. Přijde mi, že se s odkazem na Váš věk domáháte něčeho, co chtějí teď všechny ženy v procesu umělého oplodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
28.3.20 19:12

@Zamilovanakarolinka
a ja nekde psala, ze se odvolavam na svuj vek nebo ze bych mela mit prednost pred jinymi, ktere take cekaji na stimulaci, KET atp?
a ty o me neco vis? jak si muzes vubec dovolit mi napsat, ze to, ze jsem zacala pozde je ma vina. Z lidi jako ty je mi :poblion: nemas vubec sajn, cim jsme si prosli a proc jdeme do ivf. Tohle miluju, informace nula, ale hned soudy :roll: :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
28.3.20 19:27
@Toluma píše:
@Zamilovanakarolinka
a ja nekde psala, ze se odvolavam na svuj vek nebo ze bych mela mit prednost pred jinymi, ktere take cekaji na stimulaci, KET atp?
a ty o me neco vis? jak si muzes vubec dovolit mi napsat, ze to, ze jsem zacala pozde je ma vina. Z lidi jako ty je mi :poblion: nemas vubec sajn, cim jsme si prosli a proc jdeme do ivf. Tohle miluju, informace nula, ale hned soudy :roll: :zed: :pocitac:

Neboj, takováhle šťouralu je tu více, třeba Luxx a jiní. Nulové info a buzeruji ostatní.

• Citovat
  • Upravit
28.3.20 20:04

@kveta112 Kveto, my už jsme spolu sdílely pocity z IVF v jiné diskuzi. Do nikoho nešťourám. Pročítala jsem diskuzi, protože mě znovuotevření CARů zajímá. A všimla jsme si, že se Toluma odvolává na svůj věk. Že už nemůže čekat, že nestihne využít všechny své pokusy na pojišťovnu, že kdyby jí bylo 25 tak to tolik neřeší. Mě je 25 a řeším každý měsíc. Protože po miminku s manželem velmi toužíme. Tohle není rýpání, jen otevření očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.20 20:08

@Toluma Vzhledem k tomu, že tu píšeš, že nestihneš využít všechny své IVF pokusy myslím, že toho za sebou tolik nemáte. Už v jiné diskuzi jsem psala, že bych IVF povolila do 29 let. To, že pojišťovny financují pokusy ženám, které se hledaly, nebo hledaly někoho, kdo s nimi bude ochotný děti mít se mi prostě nelíbí. My co máme vše potom musíme kvůli takovým čekat v centrech na vše dvakrát déle. Když čekám v Gennetu na svého doktora, jsem v šoku, kolik starých žen tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
28.3.20 20:45

@Zamilovanakarolinka
ano o veku jsem psala, ze to uz treba nestihnu, coz by mi v tech 25 nehrozilo. nehrozilo by mi to ale ani v 35. ;) Blbe je to samozrejme pro vsechny - lito je to jiste vsem.
z diskuzi znam spoustu holek, co sice zacli treba v 25, ale pak jim to vyslo po 10 letech a razem je jim 35 a kdyz budou chtit dalsi dite, tak co? uz budou podle tebe stare brecy, co nemaji narok?
a ono pokud studujes a pak treba jen blbe 3 roky pracujes a pak se rok snazis nez navstivis CAR, tak je ti 28 jen to fikne. Takze do 29 uz bys pak moc casu nemela a pokud by tinevysel prvni pokus i treba s dvemi mrazacky, tak co. Smiris se s tim, ze dite mit nemuzes protoze zamilovanakarolinka nechce cekat na vysetreni. Holka, kdyz je ti 25, tak se ti klidne muze stat, ze v tech 29 to sve vytouzene miminko mit nebudes a s velkou pravdepodobnosti nestihnes druhe, kdybys ho chtela. Protoze i kdyz ti to ted vyjde (coz bych ti prala), tak rok nez porodis, pak treba za rok navstivis znovu CAR a to ti bude uz 27.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
28.3.20 20:54

@Zamilovanakarolinka
a predstav si, ze blbe veci si muzes projit i bez pokusu o ivf. Ano pokus mam za sebou jen jeden, takze co se ivf tyce, jsem amater.

ale s manzelem jsme spolu od mych 19, od te doby chodim do prace, co me bavi - takze zadne hledani sebe ci nekoho k sobe
jednu holcicku mame a druha nam zemrela v lete :andel: po 7 letech boje o jeji zivot.(takze jsem otehotnela jeste do tech tvych 29 let) Je to moc tezke, moc nam chybi a nevime, co ted dal. Proto jsme se rozhodli jeste pro miminko :srdce: mame todoporucenei od psycholozky - jak dospele, tak detske pro druhou dcerku. protoze ale zemrela na geneticke onemocneni, ktere ja prenasim (coz jsem nevedela a nezjistilo se to ani pri amniocenteze), tak nam bylo doporuceno ivf s genetikou embryii.
takze proto priste laskave nikoho nesud, dokud o nem nic nevis. Nikdy nevis, komu svymi ukvapenymi zavery ublizis :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
28.3.20 20:59
@Toluma píše:
@Zamilovanakarolinka
ano o veku jsem psala, ze to uz treba nestihnu, coz by mi v tech 25 nehrozilo. nehrozilo by mi to ale ani v 35. ;) Blbe je to samozrejme pro vsechny - lito je to jiste vsem.
z diskuzi znam spoustu holek, co sice zacli treba v 25, ale pak jim to vyslo po 10 letech a razem je jim 35 a kdyz budou chtit dalsi dite, tak co? uz budou podle tebe stare brecy, co nemaji narok?
a ono pokud studujes a pak treba jen blbe 3 roky pracujes a pak se rok snazis nez navstivis CAR, tak je ti 28 jen to fikne. Takze do 29 uz bys pak moc casu nemela a pokud by tinevysel prvni pokus i treba s dvemi mrazacky, tak co. Smiris se s tim, ze dite mit nemuzes protoze zamilovanakarolinka nechce cekat na vysetreni. Holka, kdyz je ti 25, tak se ti klidne muze stat, ze v tech 29 to sve vytouzene miminko mit nebudes a s velkou pravdepodobnosti nestihnes druhe, kdybys ho chtela. Protoze i kdyz ti to ted vyjde (coz bych ti prala), tak rok nez porodis, pak treba za rok navstivis znovu CAR a to ti bude uz 27.

Souhlasím. Já ve 25 byla čerstve po škole. Přesně jak píšeš s tím věkem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA