Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
No ono je uplne normalni kdyz takhle male miminko chce kojit co pul hodinku, za me lepsi nez na dudlu a UM, ale to si musis rozhodnout sama, co tobe a miminku bude vice vyhovovat ![]()
Odstrikavala jsem i v noci když bylo nejhůře ale zase než odstrikam tak zas place.. Dudlík mi nechce a pořád ji nosím na rukach pusinkuji mazlím snažím se jí uklidnit. LP mi ukázala techniku snažím se jí dodržovat jenže malá se nechce přisat pořádně jak by měla,třeba teď je vzhůru od sedmi, Teda v šest se vzbudila nakojila jsem ji v sedm se vzbudila s kravalem, a zase teď jen řve a to ještě neusla.Ano dcera starší chodí do školy tak že rano na osm ji odvedu a o půl 12 jdu pro ni, mimi mi usne v kočárku a spí i tři hodiny, jak jsme doma tak celou dobu řve a usne jen tak na půl hodky max na hodinu. Zkusím se s tím porvat ale nevidím na dlouho kojení
Rozhodne nejsi spatna matka, necetla jsem vsechny komentare, ale kdyz je pro tebe kojeni jen trapeni tak prestan a prejdi na um, hlavne abys byla ty i miminko spokojene. Me kojeni absolutne neslo, prvni 2 mesice zivota male jsem jen probrecela, vecne jsem resila jak ji nemuzu prestat kojit, ze ji tim „ublizim“, nedam ji dobry start do zivota, bude si myslet ze ji nemam rada…az to u nas teda nevydrzel manzel, dosel do lekarny, prinesl asi 4 druhy UM at si vyberu, co male zkusime dat, ale ze uz se odmita koukat na to, jak jsem psychicky v haji a kazde kojeni brecim bolesti. Poprve kdyz jsem ji dala lahev jsem si prisla opravdu hrozne, ale potom se mi tak neskutecne ulevilo, ze si do ted vycitam, ze jsem klidne mela prestat driv a vic si ty prvni 2 mesice s malou uzit
dcera je na sunaru, je ji rok, nebyla nemocna a vsichni jsou spokojeni, to je hlavni
udelej to tak, jak to citis pro vas nejlepsi a na okoli se vyprdni
nejsi zlá matka - někdy to prostě nejde. Udělej co je potřeba pro zdraví a pohodu vás obou a opravdu si to nemáš proč vyčítat.
@Lynette Tak to je taky blbost, na krabici je orientační množství ne předepsané, syn mi pil na dávku méně než bylo doporučeno a i tak přibíral a rostl ukázkově, dcerka zase pila velké množství najednou, ale jenom 4× za den a spala celou noc a přibírá taky jako podle tabulek. V porovnání s ostatními dětmi jsou moje děti větší, ale když se podívám do tabulek váhy a délky tak se oba drží těsně nad 50 percentilem.
Zkusím vydržet ale pokud to nepůjde budu přidávat UM a uvidíme co bude.. Nejde o to že bych chtěla čas pro sebe ale spíš na to abych zvládla druhou dceru a domácnost.. Jako fungovat jen v posteli u prsa nějak nejde… Přiznám se že nám ráda jak ráno vstanu nakojim malou jdeme se starší dcerou do školy a mezitím mladší usne to vím že max 3hodiny můžu doma fungovat uklízet atd… A pak ještě další dvě hodiny odpoledne kdy pro dceru zase jdu.. Jinak pořád vleze
@Jezurka9 a když ji dáš UM tak po té hodině nepláče? nemusí brečet hlady,malej v tomhle věku řval třeba od pěti do desíti do večera,vztekal se, odtrhával od prsa, také jsem myslela, že je to hlady,ale bylo to jen období a přešlo to.kolem toho třetího měsíce to bylo ještě horší, může ji trápit bříško.jestli je po um spokojenější a ty také,tak bych to ale neřešila ![]()
Pro mě bylo kojení taky utrpení, vydržela jsem to dva měsíce. Dokud jsem kojila, pod vlivem hormonů se ze mě stala příšerná hysterka, furt jsem řvala, myslela si, že všechno dělám blbě, bolelo mě to jako pr.., malej řval, protože nebyl v pohodě z toho, že já nebyla v pohodě, prostě katastrofa
první flašku UM jsem taky ořvala, jaká jsem příšerná matka. A pak jsem se na všechno a všechny ostatní vyprdla a od tý doby jsme byli všichni spokojený
UM ho nezabilo, je to zdravej a veselej kluk ![]()
Mám taky dvouměsíční mimnko a kojit vydržím ještě tak měsíc a pak končím. Taky kojím porad a trpím u toho bolestí. První vyrostla na um a je v pořádku ,takže to tak dopadne i teď. Co na to říkají ostatní neřeš.
@Salina12 jako po UM se sklidni a řekla bych že i pak usne a spinká i dvě tři hodiny ale já ji UM dávám max jednou za dva dny.. Snažím se kojit a nevzdávát to. Minule mi spala po UM 4,5h a vypila až 150ml což jsem koukala, pořád rvals že má hlad…
@Salina12 no, mně malý jedl hodně od prvního dne
že začátku jsem dávala skleničky, u té jednodruhové zeleniny to bylo jednodušší. Měl velkou sklenku nadvakrát, ta má myslím 180g. Tu malou (120g) ale taky zvládl. Přidávala jsem postupně, začala jsem obědem, pak dopolední svačina, odpolední svačina, snídaně a nakonec večeři, vždycky po měsíci. Po osmém měsíci už jedl normálně celý den, kojila jsem jen na žízeň a v noci. V jedenácti měsících jsem odstavila úplně, začal pak i lépe pít vodu a čaj a od té doby, pokud nerostou zuby nebo není nemocný, spí krásně celou noc. ![]()
Příspěvek upraven 01.02.19 v 09:03
Kojit evidentne nechces, tak nekoj. A dokazes si tohle snad rozhodnou sama, ne? Jinak mi opravdu 6lete dite a to, ze musis uklizet neprijde jako argument. Kojeni snad neni povinny, tak kdyz ti o nevyhovuje, tak to nedelej.
@Zmatena.prvomatka já jsem i hodně nervózní.. Právě že v noci brecim jak mě nikdo nevidí ale hodně rvu po starší dceři a i po chlapovi.. Jsem vynervovana.. Tak jsem se těšila jak si zase uziju miminko a spíš to je horor.. Malá mi vydrží být vklidu cca 10min po probuzení to ji vždy opusinkuji potulim.. A pak to začne.. Už i chlap minule o víkendu zíral že celý den jen řve…
@Lynette co? UM dáš, kolik potřebuje. Když vypije litr, tak mu dáš litr. Tam jsou maximálně dané minimální rozestupy, co dvě hodiny, ale ani to není úplně striktní. A je úplně jedno, jestli je mimino na UM nebo na MM, ty děti pijou pořád stejně (alespon mému to bylo fuk).
@misuled kdybych kojit nechtěla nechodím za Laktační poradkyni ať mi poradí s technikou kojení, kde jsme přišli na to že dcera se nechce pořádně přisat a taky kdyby jste četla i me komentáře věděla by jste že i přesto se snažím kojit jak v noci tak přes den…