Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@misuled mě by zajímalo, kolik ty máš dětí? Šestileté dítě ti nepřijde jako argument? No jasně, to mámu nepotřebuje, že
ono si už samo uvaří, připraví jídlo a podobně
@Aduš8 dve ctyrlete a cekam treti…snad to dite neprijde o mamu tim, ze koji sourozence, ne? Jen mi prijde absurdni, ze potrebuje svoleni emimina, aby mohla prestat kojit
@Jezurka9 už jen to by pro mě byl důvod. Když neni spokojená máma, neni ani mimino. To je začarovanej kruh. Zařídila bych se podle toho ![]()
@misuled a jak myslíš, že budou reagovat tvoje čtyřleté děti, když budeš každou hodinu muset kojit a strávíš u toho půl hodiny? I šestileté dítě je ještě malé a pozornost maminky prostě vyžaduje. Zakladatelka je prostě na pochybách, aby udělala správnou věc, nechce zanedbat dceru a zároveň ochudit miminko. Možná právě proto si sem přišla pro podporu. Navíc si myslím, že její mimčo opravdu pláče hlady, když sama přizná, že po UM je v klidu i 4 hodiny.
@misuled nepotřebuji svolení ale třeba pokec i s jinýma maminkami co něco podobného zažily, vy jste asi žena super která vše ví nejlépe a umí vše dokonale, já jsem třeba taková co přizná slabost a ráda se poptám na rady i jinde a pokud vás tohle poburuje tak nemáte tohle mě diskuzní téma číst a reagovat… Na zle lidi nemám náladu a energii a pokud ráda moralizujete zkuste to jinde anebo na své děti
Ta holka nepotřebuje ničí svolení, je jen z toho zoufalá a chce poradit, podržet, slyšet jiný zkušenosti. Zajímalo by mě, jestli vždycky všichni věděli naprosto přesně, co s tim miminem mají dělat, já teda ne.
a byla jsem ráda, když jsem viděla, že nejsem jediná, kdo takový věci řeší ![]()
@Jezurka9 tak bych to neřešila,zkusila bych přidat UM a uvidíš, když bude v pohodě,tak budeš i ty,kombinovat to můžeš dál s MM. hlavně ať jste spokojené obě ![]()
Zvaž si plusy a mínusy pro vás. Týká se to tebe a tvojí rodiny. Někdy je dobré zabojovat, někdy mi přijde mnohdy několikaměsíční boj s kojením, kdy je zbytek rodiny „odstaven“ , mimino nespokojené, jako čiré sobectví matky, která se rozhodla kojit za každou cenu.
@Jezurka9 kočko, nekaž si den.. Tady se najde vždycky někdo, kdo umí být jedovatý
mě tady sjely kdysi za to, že jsem napsala, že dám dvouměsíční miminko s klidem manželovi na tři hodinky do kočáru
. Musíš to brát s nadhledem, každý jsme jiný. Nikdy nevíš, jestli se za tou přezdívkou neschovává máma, která třeba kojit chtěla a nešlo jí to.
![]()
@Aduš8 nase deti maji dva rodice a jak budou reagovat muzes vedet asi tak stejne jako ja. Ale myslim, ze bych nebyla prvni matka, ktera by to zvladla, na svete.
Ja jsem napsala, at kojit prestane, kdyz ji to nevyhovuje. Prispevkem.jsem kritizpvala jen to, ze se tu musi ptat, jestli pak bude spatna matka. Partner nechce, aby prestavala kojit, ale ona nemuze kojit, aby mohla uklizet. (Tak at se o domacnost stara on, ne? Kdyz kojeny dite je pro nej priorita. Taky asi nebude kojit co pul hodiny do dvou let)
Tak proste asi zakladatelka musi vic dat na vlastni usudek nez na to, co chce a nechce okoli. Takze ne, @Jezurka9, nebudes spatna matka.
Dulezitejsi je, ze jsou dite i mama spokojeni. Pokud te kojeni stresuje, tak na to kasli a dej klidne UM. Klidne dej UM. Mam tri decka vyrostle na UM
. Nenechala bych si nutit, kdyz neco nechci nebo to lamat pres koleno, kdyz proste netece a nepotece, kdyby se stojky delaly. Co si mysli okoli nebo nemysli, tak to je mi sumak.
@Aduš8 juuuu tak to je pěkný jedlík
malej na mě právě kolikrát kouká, že by ještě něco dal,ale nechtěla jsem ho nějak rvát.kojim ale i tak dost často protože z flašky nebude pít nic natož vodu
v noci se teď budi dvakrát,ale před týdnem jsme byli každou hodinu vzhůru,asi první zoubky ![]()
A když chlap pracuje od pěti rána a domů se v práci v pět večer vyřízený tak mu mám dát na starost celou domácnost a já ležet
hmm nevím jak by to zvládl. I když musím říct že ten první měsíc fungoval skvělé to mel paragraf a dovcu, jinak třeba teď si vezměte malá mi usla po deváté hodině kdy dvě hodky skoro rvala. Já se šla umýt a zase už je vzhůru a řve.. Je to cca 15-20min kdy spala tak teď ji půjdu strčit k prsu a uvidíme no a tě 6lete dceři řeknu ať jde umýt nádobí uvařit.. Protože já budu nejméně hodinu ležet ![]()
Jsem ráda že jsou tady maminky které podobné věci řeší jak já
že se můžu vypovídat.. Moc mi to pomáhá