Přestává mít rád svého syna?

Anonymní
10.7.14 13:47

Přestává mít rád svého syna?

Zdravím všechny, kdo nakoukly…Přišla jsem se asi vypovídat, možná přečíst nějakou tu radu! Přítel má z předch. manželství syna. Klouček nás navštěvuje a vše je celkem v pořádku. Jen nevím, jestli je v pořádku chování mého přítele. Začnu od začátku. Když se přítel rozvedl, jeho už bývalá manželka mu dělala peklo. Přes syna. Nedávala mu ho, neumožnila mu žádný kontakt.To bylo ve 3letech kluka. Jenže pak nastoupila do práce a „hlídání“ se jí hodilo, tak kluka začala „půjčovat“.Přítel neměl soudně dané, jak to bude s výchovou. Alimenty včak vždycky platil. Jenže pracuje jako řidič kamionu, tudíž není skoro vůbec doma. Nemohli se ani domluvit, že si kluka třeba budeme brát 1× za 14dní, protože přítel nikdy nevěděl, jestli přijede. Tudíž jí vždy ve čtvrtek napsal, že už ví, jak to bude, že si kluka v pátek může vzít! Jenže nebylo to pravidelně. Jednou to bylo 1× za 14dní, pak si ho třeba vzal po 3týdnech…atd. Nebylo to schválně, prostě nebyl doma! Pak se stávalo, že i když jsme mohli kluka mít, nedala nám ho! Ty nesmyslné důvody nemá cenu vyjmenovávat! Kluka bereme na výlety, do aqua parků, atd. Jenže jeho nic nebaví. Chce jen sedět u notebooku, tak jak to dělá doma. Nás to mrzí, protože chceme veškerý čas strávit společně, i s klukem, ale ne u PC! S ním to ale nehne…A teď ten problém. Teď kluk k nám měl jet, ex si řekla, že chce připlatit na dovolenou, kam kluka bere. Přítel řekl, že ok, ale že peníze jí dá až příští měsíc, jelikož teď jsme platili nedoplatek za vodu…V tu ránu, že kluk sem nepojede, že jde ke kamarádovi na víkend…Takových případů bylo v minulosti víc…A přítel to vždy okomentuje tím, že jak chce, že on má jako svou rodinu mě a naší dceru! Ano, je to krásný, když to říká, ale má přece také syna! Vidím, že je z toho všeho vyčerpaný, že mu je líto, když klukovi píše a on mu neodpovídá či nezvedá tel.,nebo když k nám má jet, doma máme vše připraveno a naplánováno a on pak jen napíše, že nepřijede. Zase ale na přítelovi vidím, že je pyšný, když se klukovi něco povede a když je tu, tak se s ním mazlí…ale mám pocit, že ta otcovská láska tam není, vyprchala…Je to možné? Jinak musím podotknout, že je to ZLATÝ chlap, jen jedna taková malinká věc mi na něm vadí..Děkuji, že jste to sem dočetli… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
10.7.14 13:54

Nějak mě uniklo proč si myslíš že syna nemá rád? člověk kolikrát řekne něco v afektu když je naštvaný nebo zklamaný… tak to trochu přepískl, ale že by syna proto neměl mít rád. Bude mít k němu jiný vztah než kdyby spolu byli denně to je jasné…

Ale docela mě zarazilo co jsi napsala: že on má jako svou rodinu mě a naší dceru! Ano, je to krásný

Ne není to krásný vůbec… v tomto kontextu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.14 13:56

Chtěla jsem tím dát najevo, že některé nové partnerce by tohle stačilo :think:.A z čeho usuzuju? Že prostě řekne, že když sem kluk nechce, tak ať si nejezdí..Že to nějak neřeší.

• Citovat
  • Upravit
1137
10.7.14 14:04
@Anonymní píše:
Chtěla jsem tím dát najevo, že některé nové partnerce by tohle stačilo :think:.A z čeho usuzuju? Že prostě řekne, že když sem kluk nechce, tak ať si nejezdí..Že to nějak neřeší.

Ono je tohle moc těžké, nezáleží to jen na tvém partnerovi, ale i na jeho bývalé a hlavně na tom klukovi. Pokud už je starší a s otcem ten vztah z jakéhokoli důvodu vybudovaný prostě nemá, tak se nic nedá dělat. To si měli rozmyslet hlavně ti dva, když se rozváděli. Taky se rozvádím, manžel se mnou a máme malé děti. Kvůli nich jsem chtěla vztah s manželem urovnat, ne to řešit rozvodem, ale manžel si myslí, že se jenom rozvedeme, jinak se nic nemění, jsme pořád rodiči, ale podle mně už on ten vztah s dětmi nikdy nebude mít takový jako by měl, kdyby byl doma a je jedno jestli se vídají 3× za týden, nebo 1 víkend za 14dní. :nevim: Mají se rádi, ale ten vztah tam není, nepotřebují se, nebo nevím jak to napsat… Tvůj partner i jeho syn mají každý nějaké emoce a musí si to vyřešit spolu, ty tohle neovlivníš. Kdyby syna nutil, ať k němu jezdí když ani on sám nechce, tak by to stejně k lepšímu vztahu nevedlo. :nevim:

Příspěvek upraven 10.07.14 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.7.14 14:04
@Anonymní píše:

možná jen trucuje a je z toho unavenej a taky.. jako rodič - mě by to mrzelo kdyby mi dítě opakovaně říkalo že ke mě nechce.. prostě možná je to od chlapa obranná reakce??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
10.7.14 14:05

Já musím teda podotknout, že se mi líbí jaký máš zájem o jeho kluka a nebereš jo jako přítěž. Což mám bohužel já… ale asi bych se tím moc nezabývala, tipla bych že kluk je už starší, takže má už svojí hlavu a když nechce k vám jet a chce být doma u pc, či s klukama s tím nic neuděláte. Jen je trošku hnusný, že řekl, že rodina jste vy dvě pro něj jen. Mě by to docela toto vadilo, rodina je i jeho kluk, tak i jeho bývalá manželka tak trochu, hlavně skrz společné dítě, tkž vycházet všeci spolu je pro dítě to nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.14 14:06
@jdukolem píše:
možná jen trucuje a je z toho unavenej a taky.. jako rodič - mě by to mrzelo kdyby mi dítě opakovaně říkalo že ke mě nechce.. prostě možná je to od chlapa obranná reakce??

Tak unavený je, to ano..Je škoda, že tu nemůže být kluk pravidelně, ale chlap prostě doma není. Je stále v práci. A když to vyjde, tak ho sem buď nepustí, nebo kluk nechce…Možná kluk trucuje. Jenže přítel práci změnit nemůže. A pořád říká, že kluk už bude velký a bude mít svůj rozum, tak se to zlepší…

• Citovat
  • Upravit
15225
10.7.14 14:08

Taky si myslím, že je to chlapova obranná reakce. Podobně to má můj muž, taky dceru nemohl vídat, má ji rád, ale už si po těch letech zvykl a nehroutí se, když nastane podobná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.14 14:09
@111verunka111 píše:
Já musím teda podotknout, že se mi líbí jaký máš zájem o jeho kluka a nebereš jo jako přítěž. Což mám bohužel já… ale asi bych se tím moc nezabývala, tipla bych že kluk je už starší, takže má už svojí hlavu a když nechce k vám jet a chce být doma u pc, či s klukama s tím nic neuděláte. Jen je trošku hnusný, že řekl, že rodina jste vy dvě pro něj jen. Mě by to docela toto vadilo, rodina je i jeho kluk, tak i jeho bývalá manželka tak trochu, hlavně skrz společné dítě, tkž vycházet všeci spolu je pro dítě to nejlepší.

Jenže s paní se nejde moc domluvit. Vím, že není povinnost nám vyjít vstříc, ale tak jsem myslela, že jsme lidi.To ale řešit nechci, obrátilo by se to proti mě, ačkoliv to tak není..!!Víš, on kluka vidí opravdu málo, možná proto mu nepřijde jako rodina. Proto jsem taky založila tuhle diskuzi, protože i ta věta mi přijde divná..Chtěla jsem znát názory rozvedených maminek.

• Citovat
  • Upravit
9374
10.7.14 14:09

Nějak jsem nezaregistrovala věk syna, to hraje taky důležitou roli. Jinak pokud matka chce otce vydírat přes syna, tak se nediv, že mu občas vytečou nervy, i když syna má určitě pořád rád. Z okolí vím, jak matka „navádí“ děti proti otci, děti si myslí, že táta je ten zloun, že je nemá rád,… A přitom jen matka manipuluje přes dítě a vůbec si neuvědomuje, že ničí jejich vztah :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.14 14:11
@Ukulina píše:
Taky si myslím, že je to chlapova obranná reakce. Podobně to má můj muž, taky dceru nemohl vídat, má ji rád, ale už si po těch letech zvykl a nehroutí se, když nastane podobná situace.

Jéé, děkuju za příspěvek. Takhle to má právě i přítel. A mě to přišlo divný, tak se ptám, no…Mě by třeba vadilo, že bych nemohla být se svým dítětem. Ale je taky pravda, že on ho jako malého vůbec neměl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.14 14:13
@Petule030 píše:
Nějak jsem nezaregistrovala věk syna, to hraje taky důležitou roli. Jinak pokud matka chce otce vydírat přes syna, tak se nediv, že mu občas vytečou nervy, i když syna má určitě pořád rád. Z okolí vím, jak matka „navádí“ děti proti otci, děti si myslí, že táta je ten zloun, že je nemá rád,… A přitom jen matka manipuluje přes dítě a vůbec si neuvědomuje, že ničí jejich vztah :roll:

10let. Přítel říká, že za 2 roky to bude už lepší, že bude větší…Mě to prostě jen zarazilo.My by jsme si ho brali pořád, nám fakt nevadí, jenže přítel není doma a mě ho bývalá „nepůjčí“,což je teda docela i pochopitelné. Jenže když už sem kluk jede, tak pak brečí, že domů nechce…A když mu voláme že pro něj přijedeme, tak někdy prostě řekne, že nechce…Tak já nevím.

• Citovat
  • Upravit
1137
10.7.14 14:13
@Petule030 píše:
Nějak jsem nezaregistrovala věk syna, to hraje taky důležitou roli. Jinak pokud matka chce otce vydírat přes syna, tak se nediv, že mu občas vytečou nervy, i když syna má určitě pořád rád. Z okolí vím, jak matka „navádí“ děti proti otci, děti si myslí, že táta je ten zloun, že je nemá rád,… A přitom jen matka manipuluje přes dítě a vůbec si neuvědomuje, že ničí jejich vztah :roll:

To je sice pravda, ale musím trochu bránit některé matky, které opustil chlap kvůli jiné ženské, ten chlap si ten vztah zničil sám, tím že odešel od rodiny. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
10.7.14 14:18

Muj přítel má taky syna z rozvedeného manželství, už je větší a bejvalka je taková semetrika, když tam zavolá, ona na něj bezduvodně začne křičet, tak jí třískne s telefonem a řekne že nikam nepojede a jezdit tam nebude, nakonec mu syn zavolá a jede si pro něj, ale ty chlapi na to prostě nemají nervy se dohadovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
10.7.14 14:21
@Anonymní píše:
Jéé, děkuju za příspěvek. Takhle to má právě i přítel. A mě to přišlo divný, tak se ptám, no…Mě by třeba vadilo, že bych nemohla být se svým dítětem. Ale je taky pravda, že on ho jako malého vůbec neměl.

Jim to vadí, jenže se přes to musí přenést, jinak by se utrápili… Nebo by mohli „bojovat“, hádat se s matkou dítěte, tahat dítě „násilím“ a asi i bez těch uvozovek. Jenže to dělat nebudou, protože nechtějí dítě traumatizovat. U nás jsme párkrát brečeli oba, když byla odřeknuta připravená návštěva u nás. Už nebrečíme. Štve nás to, ale musíme se s tím smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí