Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše: Více
To bys tu musela napsat co všechno jíš…z řeckého jogurtu fakt neztloustneš..to bude kombo jidla během celého dne a nebo naopak jíš malo a tělo si vše uloží ![]()
Jestli si opravdu myslíš, že člověk přibere 2 kila po obyčejném řeckém bílém jogurtu, zatímco sama píšeš o loupáku, vánočce, sladkém pečivu a menším pohybu, tak žiješ asi v Matrixu.
Pak by se člověk ale se vší úctou měl vrátit zpátky do školy a naučit se, jak funguje vůbec člověk.
Sama sis odpověděla dřív jsi denně chodila kilometry s kočárkem, teď už nechodíš. To je obrovský rozdíl ve výdeji, dříve xx kalorií spáleno, dnes skoro nula. K tomu snídaně typu loupák nebo vánočka nejsou zrovna dietní zázrak, ale rychlé kalorie s menší sytivostí. A pak hledáš viníka v jogurtu, který je často jedna z rozumnějších položek jídelníčku, možná skoro jediná z celého dne. ![]()
No tak už sme doma, snídaně špatně, pak sušenka sem sušenka tam. Ale když si líná to aspoň chvíli zapisovat aby si zjistila kde máš ubrat a kde přidat tak asi bohužel no. ![]()
@Adull snídani co jsem psala, oběd vařím ale mám furt stejně menší porce, např omáčku a dva knedlíky, pak odpoledne jako,, svačinu'' nějakou sušenku, nebo croissant ke kávě, večeři většinou pečivo s něčím, a někdy ještě něco zobnu k tv, ale tohle jim už roky stejně
@JancaS84 nejsem líná, stáhnu a zapisu, ale asi se to už projevilo ten můj jídelníček, je fakt že cukru mám až až za celý den, jen mi přišlo divný že celou dobu jsem vážila stejně a teď najednou jde váha nahoru a cítím se i jinak
@Fitsun to je pravda ale ty kilometry jsem ušla když jsem uspavala v kočárku a to bylo před x měsíci, pak jsem přestala a váhu jsem měla furt stejnou, ale je pravda že celkově jsme buď na zahradě nebo na hřišti, tam moc kroku neudělám tak nevím jestli je to i díky tomu, plus ty moje sladký pečiva přes den
A co aspoň nejak cvičit doma, kdyz teda tolik nechodíš?
Tak ono to může být i věkem. Taky sem dřív mohla sníst co jsem chtěla a teď už se musím sakra hlídat co jím.
Taky čím víc svalové hmoty tím je lepší spalování. Ale jen podle toho co píšeš tak máš jídelníček plný jednoduchých sacharidů a plno cukrů.
Tak uz ti musi byt jasny, kde je zakopany pes. Jogurem to fakt nebude.
Jenže s přibývajícím věkem se jaksi funkce těla poradit si s čímkoliv zhoršuje..zkus kalorické tabulky,…jíš urcitě hodně sacharidů, můžeš treba udělat jen menší změny v jídelníčku. Misto knedlíků rýží, místo sušenek ke kafi domácí buchtu bez cukru a se zdravější moukou.Na netu mas hafo inspirace.
Hodne sacharidu. Ono se ti taky meni telo. Navic porod, hormony. Malo bilkovin, hidne sacharidu a ubyl ti pohyb.
@Adull píše: Více
Troufám si tvrdit, že tady to bude spíš kombinace nevhodné stravy (minimum. bílkovin, nadbytek cukru) + snížení pohybu, než vyšší věk.