Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Denisa56 jo ja se nějak snažím ho neomlouvat apod prostě jsem dost sama a často o tom přemýšlím…vim ze neni dobry mu to vpalit zpatky nebo tak…jen prostě vcera nebo ne jen vcera ja to většinou brala tak ze to vážně nemysli, ale občas jako nebo dam konkrétní případ…vcera když prijel z prace tak jako v pohodě, ale jak mile videl že není zaplej vetrak tak spustil že jako „te zabiju“ nerekl to vazne jen tak to pronesl..a já prostě jak videla ze je zase takovej tak jsem mu nechtela dat ani pusu protoze sem viděla že je protivnej…tak hned vybalil že už mu nechci ani dat pusu atak dále. Já vim ze nejlepší by bylo se rozejít asi ani jinou možnost mít nebudu ja jsem dost citliva takže to snasim blbe…ale me prostě přijde že to dělá nevedome jak kdyby si to neuvědomoval ani. Tak nevim jestli ma cenu si nejak s nim sednou a prostě mu to rict narovinu a pockat jak se zachová?? + Jeste k tomu ma blbou jako minulost dost hulil a pil ted se tomu vyhýbá sice ale pry to muze nejak „narusit“ povahu taky
Jinak moc diky vsem, budu se s tim muset poprat sama…za názory moc dekuju mějte se krásně ❤️
@Vendulka67 píše: Více
To jako fakt? Jseš nějaká masochistka?
Očividně partner snů. Drž se ho a co nejdřív si pořiďte mimíska. ![]()
No, být tebou, tak se dost rozmýšlím, jestli má cenu v tomhle pokračovat. To musíš ale vědět ty sama. Za mě teda ne, chová se k tobě strašně a vsadím se, že přitvrdí. To budeš každý den řídit podle toho, jakou bude mít náladu až přijde z práce?? ![]()
No teda, nezlob se na mě, ale co s ním chceš probírat? Myslíš že on neví jak se k tobě chová? Jestli sis nevšimla, tak se tě snaží předělat k obrazu svému, a dost se mu to daří. Že se chová jak dobytek si mu měla říct už dávno. Ne si s ním sednout teď a promlouvat mu do duše. Jestli máš trošku rozumu, tak si místo rozhovoru o ničem spakuješ věci a odejdeš.
@Fee-bee píše: Více
No až zjistí, že by mu mohla vzít roha, tak si jí pojistí. Poslouchat se prostě musí, žádný námitky, nedej bože mít svůj názor ![]()
Huh? Nechápu proč říkáš že vám to klape a že máte dobrý vztah, jakože jak se podle tebe to klapání projevuje?
Mně teda přijde jako hrozný člověk, zvlášť že je o tolik starší než ty. Podle mě chlap po třicítce už by měl mít tuhle sobeckou fázi za sebou a měl by mít vypěstovaný pocit empatie a nějaké komunity. Už byl blbec ve 20ti a teď je čas být realistický, než mu bude 40. Jestli se takhle chová v půlce třicítky, nechápu proč s ním jako mladá žena ztrácíš čas. Mimochodem všiml jsem si, žes o něm neřekla vůbec nic pozitivního, kromě úvodu. Co jsou nějaké kvality co na něm obdivuješ? Co vám dobře funguje? Jestli nic, tak bych neřešil a byl radši sám. A to že ti řekne ve smyslu že si postižená… podle mě to jasně ukazuje jak tě respektuje a jak možná respektuje celý svět kromě sebe. Takovou energii já v životě nechci.
Cituju tebe:
„Vše nám klape, volný čas travime spolu, pomáháme si, každý si rozumí s rodinou toho druhého apod.“
Opravdu? ![]()
@Vendulka67 ale to je uplne jedno, jestli si to uvedomuje nebo ne. Chova se k tobe strasne, slovne te ponizuje a urazi, omezuje te, citove vydira, dusi te svou negativni energii. Nebud matka Tereza, ty to nejsi povinna snaset. Jeho povaha je jeho boj, ne tvuj. On kdyz mu potece do bot bude schopnej abys neodesla vysplhat se k tobe po hromosvodu s ruzi v zubech, bude slubovat, jak se zmeni, sypat si popel na hlavu, jakej je bubec, kdyz podlehnes, par tydnu budes jeho princezna a az te to ukoliba a budes mit pocit, ze se opravdu zmenil, zacne to nanovo. Postupne, jednou mu ujedou nervy, ale hned se omluvi, pak mu ujedou podruhe a uz se neomluvi a pak to bude zase tam, kde to bylo. Tihle typy jsou jak pres kopirak, citelni, predvidatelni. Cilene vyhledavaji klidne a poddajne partnerky, ktere ve skutecnosti nemilujou, oni milujou ten pocit, ze je ovladaji. O to nechteji prijit, tak kdyz uz na nejakou takovou narazi, chteji si ji udrzet a pri hrozbe rozchodu dokazou delat doslova psi kusy, aby si ji udrzeli. Moji kamosce takhle jeden v noci zpival dojaky pod oknem rodicu, kam od nej odesla. Na chodnik kreslil srdicka a vyznani, posilal ji kytky do prace, plakal, jak ji miluje, jak bez ni nemuze zit, ze ona je ta jedina, nejkrasnejsi, nejlepsi. Dvakrat mu na to skocila a dala mu sanci. Potreti uz to dotahla do konce. Bylo to s nim porad dokola.
Co blázníš? Vždyť to je od něj úplně minusové chování. Partneři se mají podporovat a ne předvádět tohle.
Vykašli se na něj.
Ten je starej už ve čtyřiatřiceti. Najdi si někoho ve svém věku, kdo má ještě nadšení a zdravou chuť do života. S takhle uprděným cholerikem fakt život, nebo aspoň mládí, prožít nechceš. Jsi mladá, můžeš si užívat, pryč od něj. A pokud ne, tak si za to můžeš sama.
rozejdeš se s ním tak jako tak. a čím dřív to uděláš, tím snadnější to bude