Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já to mám naopak. Mě zas kamarádky napíšou, ale já jim ne. Jsem vlk samotář
ony i přesto ví, že je mám ráda.
Zkus třeba přes internet najít kamarádku, viděla jsem, že na fb to teď hodně "frčí'.yslik, že mít pravou kamarádku je jak najít lásku, to přijde samo, časem.
Moje dobrá kamarádka, když jsem ji viděla poprvé, tak mě to ani nenapadlo, že se budem nějak bavit - moc jsme se nebavili, přišlo to cca po roce.
No, v první řadě je potřeba si s těmi lidmi povídat. Nemusí to být nic osobního, prostě jen nezávazné tlachání v menze nebo v přestávkách. Časem třeba zjistíš, že univezitní párty nemusej bejt jenom tancovačka v klubu a chlast, ale taky pokecy na schodech na kolejích s vínem, vysedávání v parku… No a časem třeba zjistíš, kdo ti sedne a kdo ne.
No tak ja to mam stejne jako ty. Kdyz jsem to zacala cist, myslela jsem, ze jsem to psala ja. Mam jeden a ten samy problem ![]()
Mně taky chybí kamarádka, taková ta "nejka
" - mám jednu hodně dobrou, mám ji moc ráda, ale jsme hodně rozdílné v podstatných částech života, takže si rozumíme jen tak polovičně a není to tak úplně ono.
Jinak mám pár holek, se kterými se ráda sejdu, pokecám, ale za skvělé kamarádky je taky nepovažuju.
Pořád věřím, že nějakou spřízněnou duši najdu, a myslím, že se to povede i tobě. Na vysoké škole je velká naděje
já tam taky jednu skvělou holku našla, ale bydlíme od sebe 300 km, a tak je to kamarádství po telefonu, což nikdy nemůže být to pravé.
Tak dejme tomu, že něco „děláš špatně“. Dějí se někdy mezi vámi takové ty „trapné situace“? Třeba si někdy nevíte, co říct? Možná se tomu chtějí vyvarovat, a tak radši nepřijdou… Nebo jsou líné
.
S hledáním přátel v reálném životě ti asi moc neporadím, ale jednou jsem byla taky v podobné situaci, jenomže na opačné straně ![]()
@nevimnevimno když jsme spolu, tak se právě vždy zabavíme. Známe se přes 10 let ![]()
Ahoj, je mi 20 a přijde mi, že nemám pravé kamarády. Jsem sice introvert, ale to neznamená, že chci být sama. Prostě mám/měla jsem kamarádky, kterým píšu, ať někam zajdeme atd. Buď se ukáže jen jedna a nebo ve většině případů neodepíšou, nemůžou nebo něco jiného. Samy nikdy nenapsaly. Nevím, co dělám špatně. Dále jsem nastoupila na vysokou školu, kde mám asi tak jednu kamarádku. Ráda bych navázala další přátelství, ale nějak nevím jak. Hrozně dlouho mi trvá si na někoho “zvyknout” než si ho pustím blíž. Nemáte někdo nějaké tipy? Přála bych si mít třeba jen dvě opravdové kamarádky, stačí mi procházka a pokec, nechodím na párty
děkuji za rady. Dále by mě zajímalo, zda to někdo máte stejně