Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normální mi to nepřijde a nemám kolem sebe nikoho, kdo by se vysmíval nějakému postižení…to vypovídá o inteligenci daných osob…
Záleží, jakými lidmi se obklopuješ. Jsem přesvědčena, že z mých kamarádů by nikdo tohle nesdílel za účelem výsměchu
Mas v okoli lidi s jinym druhem smyslu pro humor no, dost nevkusnym. Jakoze ja si taky delam srandu z čeho můžu, ale zrovna postižení lidé jsou jedno z temat, o kterem se nezertuje.
I když nad tím přemýšlím, tak co se týče politiky, tam si lidi servítky neberou a je hodně koláží na téma mladý Klaus a jeho křivý obličej a hodně lidí se tomu smějou, co nemají rádi jeho polit. názory, ale mně se nelíbí ani to.
Jsou to známí, se kterými jsme byli s chlapem nejvíc v kontaktu na Vš, teď už jsme se posunuli všichni trochu někam jinam.
Bohužel jedna z nich je speciální pedagog a ta mi sama napsala, že tihle lidé to berou v pohodě a že je ot lepší než o tom mlčet…
Nevím. I tak se mi to nelíbí a rozhodně mi to nepřipadá vtipné.
Možná bys měla přehodnotit, s jakými lidmi se stýkáš. Taky jsem poznala pár takových, co si dokázali dělat legraci z naprosto nevhodných věcí a po čase jsem zjistila, že jsou to lidé, se kterými nemá smysl ztrácet čas.
@Kaileee píše:
Tak mi prijdou teda dost vtipne treba vtipy o Klausovi ml.
a co ti přijde vtipné dělat si srandu z něčeho, co on neovlivní a ovlivnit nemůže?
@Anonymní píše:
Jsou to známí, se kterými jsme byli s chlapem nejvíc v kontaktu na Vš, teď už jsme se posunuli všichni trochu někam jinam.
Bohužel jedna z nich je speciální pedagog a ta mi sama napsala, že tihle lidé to berou v pohodě a že je ot lepší než o tom mlčet…
Nevím. I tak se mi to nelíbí a rozhodně mi to nepřipadá vtipné.
a mohla bys napsat v jakém kontextu byl ten vtip, o co tam šlo?
Ani já nemám v okolí lidí, co by se vysmívali postiženým. Asi to bude tím, že se s takovými lidmi nebavím, nemám o čem..
Osobně mám ráda kontroverzní humor, ale i ten by měl mít hranice. Smát se postiženému člověku je prostě hnus, i když se to někdo snaží vydávat za vtip.
Hele a ty ses nikdy nezasmala vtipu o cikánech, o koktavém Pepíčkovi, o beznohém,… Neříkám, že je to vždycky koser, ale zas bych z toho nedělala tragédii.
Klaus mladsi - jako by tatínkovi z ok(n)a vypadl ![]()
To me pobavilo nejvic… jsem asi fakt hovado ![]()
Ahoj,
asi se potřebuji vypsat ze zklamání z mých známých. Jde o to, že máme společnou konverzaci, kde domlouváme různé akce, výlety, či sešlosti apod. A někdo tam nasdílel fotku jedné známé české osoby, která má fyzické postižení a výsměchem. Všichni se přidali a mně to tedy vůbec vtipné nepřipadalo. Sama jsem vyrostla v rodině, kde bylo podobné postižení a vím, že ta osoba z toho měla opravdu velké trauma celý život.
Napsala jsem jim, že mi tedy na tom nepřipadá nic ctipného, že vysmívat se člověku za něco takového mi nepřijde absolutně vhodné…a dostala jsem sodu, že už by se nemohli smát ničemu a nikomu apod.
A já si říkám, jeslti jsem teda já divná, nebo v čem je chyba? Všichni ti známí jsou dospělí lidé.
Díky za přečtení.