Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
12.4.24 17:12
@sysi píše: Více

tohle je boží :lol:

a kružítka! kružítkaaa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.24 17:25
@Francis6 píše: Více

Presne tak, nevim, kde na to deti prisly, ze byla tezka. Jestli je jedna lehci a druha tezsi, tak lehci byla určitě tahle. Zmizely opakujici se obrazce, (uloha 16), geometrie fakt jednoducha, u svadlen stačilo 2× použít trojclenku, meritko snad nejlehci ze všech testu. Kdyz 10 cm na vykrese je 10m, kolik je metru na vykrese 20 cm? Ntvl :mrgreen:. Nespletli se a nebyl to test pro pataky? Kazdopadne muj mladej uplny okno. Nevydelil 135:1,5 a ani nevypocital obsah kruhu, veci, ktery doma dava bez problemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
12.4.24 17:39
@Registrovanej píše: Více

Tedy synovi jsem dala testy Cermat 2023 a všechny dal daleko lépe než To Dáš. Všechny mu přišly hrozně lehké. A doma taky záleželo jámou vybral knihu. V jedné dával matiku za 48b a ve druhé za 28b a házel tu knihou. Ale v principu Cermat dával kolem 80-90b. Pak na To Dáš měl 65b. A přesto patřil mezi 20% nejlepších.

Příspěvek upraven 12.04.24 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
12.4.24 17:40

@Registrovanej za nás doufám, že tohle byla těžší matika. Pokles o deset bodů oproti tréninku. Nám by vyhovovalo psát první češtinu na uklidnění…spolužáci dcery všichni stejně nadávají na matiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.24 17:49
@truelly píše: Více

Ja samozrejme taky doufam, ze byla ta lehci, protože jak jsem psal, můj syn nema snad ani 20 bodů, nevim co delal. Ja jsem se s nim ucil od listopadu 2 hodiny obden, jeli jsme porad dokola historice testy cermatu, takze je znam vsechny a ten dnesni byl opravdu na urovni kdyz cermat zacinal. Napriklad vypocitat objem dvou valcu a pak ty objemy od sebe odecist…u tech valcu byl zadanej polomer (nebo prumer? Ted nevim) a vyska primo. Zadny prevody, zadny dopocitavani, to v minulych letech nebylo. Nebo dřív u tech obrazcu byl zadan obsah a musela se dopocitat treba strana pres ten obsah, to letos taky nic. Ano, par tezkych tam bylo. Muj taky na matiku nadava. Mozna pro ne fakt tezka byla, ale nevim, jak na to dosly. Schválně na nejaky testy mrknete a reknete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
12.4.24 17:56

@Registrovanej Ano, matika nejlehčí za posledních pár let, nevím, čím ty děti rozlišej… Počítám si testy z matiky každý rok, takže přehled mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.24 18:03
@mamoch píše: Více

Ze jo? Ja je teda nepocitam kazdej rok, ale tenhle rok mam spocitany vsechny snad 3× :mrgreen:. A priznam se bez muceni, jsou ulohy, u kterych jsem musel hledat reseni na netu, takze zadnej matematik nejsem. No, snad to v pondeli bude lehci, no.
Ja na tu obtížnost z minulych let teda nadaval, ale ted si rikam, proc ne. At udelaji tezky testy a prvni prijaty bude mit treba 100, posledni prijaty 20. Ale kdyz to udelaji lehky, tak budou mit 100 vsichni…ted to teda prehanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
12.4.24 18:12

@Registrovanej No, nevím, lehčí to už snad nemůže být…jak už jsem psala, jak by ty děti rozřadili. Oproti minulým létům nesrovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
12.4.24 18:13

Dcera třeba ty válce věděla, ale prostě už časově nestihla…že ideálně hodinu a půl…aby stihla i kontrolu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.24 18:17
@truelly píše: Více

Je to i o taktice. Kdyz se ji neco nezda, tak at hned jde od toho a dela to, co ji na prvni pohled prijde lehký.
Syn to taky vedel, ale kdyz zapomene umocnit polomer, tak to je pak tezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
12.4.24 18:19
@Registrovanej píše: Více

Když nejsi ve stresu a hačáš v klidu v obýváku, jsi o 20 roků starší a o nic ti nejde, tak je to brnkačka, proč by ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
12.4.24 18:36

@Registrovanej založeny nick, ktery dorazí do diskuze k Cermatu. No asi to těm těžké přišlo, kdyz to tvrdí.
Syn to z domova v klidu viděl lépe než ve škole ve stresu. Ale asi bude úplně mimo.

Navíc jedno z mých dětí přijímačky nedělalo - šlo na výtvarnou školu, kde úspěšně odmaturovalo. Udělalo přijímačky na VŠ, kde normálně 2× složilo zkoušku z matematiky ;)
Opravdu po 1. dni Cermatu bych o úrovni dětí neřešila. A o nějakým rozřazení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12.4.24 18:51

Ja vubec deti nechci shazovat nebo resit uroven. Ty brdo, ja vsem preju, aby se dostaly tam, kam chteji. Vzdyt jsem psal, ze i muj syn z toho byl ve tride nervozni a nespocital ani obsah kruhu. Jen proste tyhle testy byly v porovnani se starsimi lehci a je jedno, jestli sedim na gauci nebo mi je 40 :).

Tu narazku na nick jsem nepochopil. Ja nemuzu za to, ze se na emiminu resi všechno. Hledal jsem nahradni dily na detskou motorku a vyskocilo na me: „bla bla bla uz resi maminky na emiminu“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
12.4.24 18:52

Ahoj, syn matiku pry podelal a cestinu asi taky. Mel veliky stres🥲uloha z matiky za 1 bod byla tezka! To si myslim, ze deti rozhodilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20369
12.4.24 18:53

Syn také říkal a i většina dětí zetřídy, že byla matika těžká, čeština lepší, ale počítat body nechce, tak ho nechám, třeba jiný den, nejhorší pro něj bylo čekání mezi předmětama prý tu teď budem jak pi…čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí