Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Už vám Cermat oficiálně zveřejnil testová zadání ze dneška? Kde To dáš sebralo zadání dvě hodiny po přijímačkách?
Jen tak pro zajímavost, prokazovaly vaše děti u přijímaček identitu? Syn neukazoval občanku, nic…
@Blondiena píše: Více
Tak oni si to odnaseli domu, ty testove knizky. Takze to neni nic tajneho. Staci, aby meli znameho mezi uciteli, ktery jim nafoti po skonceni nevyplneny. A Cermat uz by to tam mel mit taky.
@Veveří Na jedné škole (při školní zkoušce) se při vstupu do třídy ptali na jméno a datum narození. Jinak nikde nic.
Cermatu to vždycky trvalo. To už to mělo v dřívějších letech mnohem dřív na stránkách třeba Scio.
Todáš mělo veřejně na svých stránkách už týdny před zkouškou informaci, že nejpozději od 14.30 tam budou mít děti nejen testy, ale i výsledky, které si mohly samy sjet, navíc pak s nimi mohly probrat jednotlivě chyby.
@Veveří píše: Více
Ano. Ve čtvrtek i v pátek dcera ukazovala hned u vstupu OP. Škola měla takhle u vstupu připravený stůl. Tam měla odevzdat papíry a podepsat jejich připravený rozpis zkoušek (v kolik začíná každá disciplína a číslo učebny). Pak pokračovala dál a rodič musel ven mimo budovu.
@Dadda8 píše: Více
Já si teď říkám, že jak jsem minulé roky Matematickou berušku využívala a ty odhady u posledního přijatého plus mínus souhlasily, tak s letoškem nevím. Obávám se, že ta hranice se fakt dost posune a poslední přijatý bude mít o dost více bodů než v minulých letech.
@Kelsey píše: Více
No a co když dítě žádný doklad s fotkou nemá? To by ho nepustili k testu?
@Jahru Měli to napsaný v pozvánce. Že mají mít s sebou nějaký doklad, občanku, pas, ISIC, průkazku… Ale dcera se divila, že nechtěli vůbec nic. Že za sebe měla poslat bráchu:-)
@Francis6 píše: Více
V minulosti Cermat záměrně zveřejňoval testy až po náhradním termínu a uniklé testy na internetu mu dost vadily. Holt doba internetová. ![]()
Aha, to nevím, já jsem to začala sledovat až později. Vím, že v r. 2020 tam mělo hned výsledky třeba Scio (testy a výsledky), ale v jednom úkolu měli chybu (uváděli, že neoficiální výsledky, Todáš je uvádí jako oficiální, s tím, že samozřejmě přesně neví, jak Cermat zhodnotí například jednotlivé body v geometrii a tak)
Každopádně Todáš uvádí nejen testy s výsledky, ale třeba i nástřel na další termín, co se tam pravděpodobně objeví. Obecně, samozřejmě.
@Veveří píše: Více
vůbec nic a abych řekla pravdu, tak mě to taky napadlo. Že někdo klidně mohl místo sebe poslat někoho staršího, hodně chytrýho a nikdo by na to nepřišel.
Dcera neměla vůbec nic, občanku ještě nemá, pas zrovna taky ne a kartičku pojišťovny mám já. Chtěli akorát tu pozvánku.
@renap U dcery právě ani pozvánku, nic. Jen jméno a šla do třídy s číslem, které měla uvedené na pozvánce.