Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aglája75 píše: Více
To jo, ale jen v případě, že se dítě dostalo v prvním kole. Jinak pak ti ostatní chudáci řešili kolotoč odvolání, jezdili na stovky škol, všude přihlášky, někde i zdravotní způsobilost čekali a čekali. Tohle teď odpadne.
@Havlova píše: Více
Ty cermaty byly povinné pro všechny školy asi až o rok později…
Kluk maturoval 2 roky zpět a ještě Cermat nebyl, byl to poslední ročník. Už jezdil na přípravku, teda. Ale zkoušky si chystal ještě gympl.
@jkra píše: Více
Našla jsem: Jednotná přijímací zkouška (JPZ) byla v České republice zavedena v roce 2017, přičemž v letech 2015 a 2016 proběhlo její pilotní testování. Tato forma přijímací zkoušky byla zavedena pro středoškolské obory, jejichž studenti zakončují studium maturitní zkouškou.
A syn dělal přijímačky myslím v r. 2016. Na osmiletej.
@Francis6 píše: Více
Dělali stejně, když oba maturují. Ale asi byli u nás dřív.
@Francis6 píše: Více
Za me tohle cekalo na par procent deti Odvolani byla vyresena za par dnu… vic nez tech dnesnich 14 dni to nebylo, spis mene pro vetsinu cekajici na odvolani. Synovec na 8g to vedel za 3 dny a spoustu jinych co vim. ( sloly sami volaly rodicum deti na nejakych mistech pod carou, zda budou davat odvolani nebo ne…atd). A ti co resili druha kola, tedy meli tak malo bodu, ze se nedostali ani na odvolani, je budou ted resit naprosto stejne a zase dalsi mesic cekani… takze za me proste zadne zlepseni, ve zrychleni a zmenseni stresu… spis naopak.
@Aglája75 píše: Více
Jenže to, co se dělo loni, by totální masakr. Většina dětí se pak na odvolání dostala, ale teď to budou všichni vědět hned. Druhé kolo-to už bude zlomek toho, co bylo loni.
@Aglája75 kdysi to skoly věšely i na dveře školy ![]()
Ale jinak to úplně sranda taky nebyla. Můj sourozenec neudělal. A začalo odvolávání škol, kde by jako bylo místo.
Já jako dítě měla cely rok doučko ( placené rodiči ).
Jedno z mých dětí dělalo už Cermat. Dostalo se na školu č 1 na škole č.2 pod čarou - podané odvolání. Zápisový lístek musel být podány ve škole č 1., v červnu se ozvala škola č 2, že odvolání OK. Do školy č 1 i s dítětem ( muselo tam být osobně i ono, jinak lístek nevydali ) pro zápisový lístek, odvést na školu č 2. A byla půlka června. Na škole č 1 se tedy uvolnilo další místo v půlce června šla škola volat dalšímu zájemci pod čarou.
@Aglája75 nevím o jaké době píšeš, ale třeba nám nikdo nevolal. Úřední akce zcela řádně v termínu jsme věděli výsledky odvolání v půlce června. Je to par let zpátky.
@kocourGarfield píše: Více
No hlavně museli loni čekat na odvolání a mezitím dávat přihlášky na milion škol, protože to odvolání bylo děsně zdlouhavý-čekat min. 10-14 dní, kdo odevzdá zápisovej lístek, pak čekat na další várku -stejno dobu, jestli i všichni odevzdají zápisový lístky a ještě často na konci června nic nevěděli. Mezitím odevzdali i třeba zápisovej líste na škole v druhém kole, pak jim. psali, že odvolání klaplo, tak zase zpět pro zápisovej lístek, no Kocourkov.
@Francis6 ji bylo to náročný. Navíc všude hlídat ty lhůty. Pro lístek osobně- my třeba 150 km. Magořina. A to jsme měli kliku, že vyšla ta škola č 1. Ti co se nedostali ani na jednu školu byli v kolečku už úplně. A nepíšu o minulém roku. Dělo se to i roky před. Takže za mě možnost volby priorit super. To že budou čekat měsíc. A co? To nic nezmění. Pak to bude jasný. A pojede se od 20.5. Za jasných podmínek kolo 2 už bez testů. Mně to přijde super. Žádná odvolání, zapisovat lístky, čekání. Komunikuje to přes aplikaci.
@kocourGarfield píše: Více
Do toho druhýho kola už navíc zas tak moc dětí nepůjde. Rozhodně jen zlomek těch, kdo lítal minulý rok.
Loni se dostala až někdy v červnu na odvolání holka z 56 místa. Brali 30. Já myslím, že zbudou jen soukromé střední a učiliště.