Přijímačky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1190
15.5.25 21:21
@Solivac píše: Více

Naopak, pokud ti páťáci řeší ty úkoly jen logickou úvaho, mají výsledek daleko dříve. S tím se počítá. Složitými výpočty to samozřejmě trvá déle, ale to není cílem.
A v páté třídě je opravdu úplně jiná situace, osmiletá gymnázia vznikla, aby umožnila nadaný dětem jet rychleji a více do hloubky, protože výuka na ZS jim nestačila.
Proto jsou testy sestaveny tak, aby bylo možno "vyzobat " si ty nadané děti. Ty, které to zvládnout napsat dobře i bez nějaké náročné přípravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
15.5.25 21:32

@Francis6 jenže i v loňském roce školy mohly zvolit další systémy, jak určit pořadí. Los měla být až poslední možnost. Ano, Cermat ( hlavně ta matematika byla šíleně jednoduchá ).

• Citovat
  • Upravit
1190
15.5.25 21:36
@Snopy123 píše: Více

On nakonec problém nebyl, max u těch, kteří byli na hranici.
Ale jde o méně spravedlivé rozdělení dětí, chyběla tam ta těžká logická úloha za 4 body, kterou zvládla vždy naprostá menšina dětí a právě tato otázka pomohla těm skutečně nadaným.
Letošní testy se vrátily na obvyklou úroveň a to rozložení bodů má větší výpovědní hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.5.25 21:46
@Francis6 píše: Více

Sorry, ale tak jak byly některé slovní úlohy zamotané, tak bylo jednodušší a bezpečnější je rozmotat přes rovnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
15.5.25 21:52
@Solivac píše: Více

Já to chápu:-) Ale trvá to déle, jsou fakt páťáci, kteří na to podívají. a jednoduchou dedukcí ti vyplivnou výsledek.
Pamatuju si, jak manžel seděl u jednoho z mých páťáků, kouřící hlavu v rukách:-) A něco počítal z přijímaček pro pátou třídu. Syn napsal výsledek za dvě minutky a otec, který studoval matematiku a byl už tedy těmi postupy „zkažený“, se nevěřícně ptal: A jak jsi to udělal?"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45730
15.5.25 22:04

Jenze vetsina deti tu narocnou pripravu absolvuje. Bez se nekdy podivat, co se deje o sobotach na gymnaziu na Zatlance ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
15.5.25 22:15
@veria píše: Více

Já vím, masakr.
Já to těm „svým“ dětem rozmlouvám. Tedy tyhle masovky.
Ale zkusit si test nanečisto, kvůli tomu průběhu, pocitu tlaku na čas, okolí, je určitě dobré.
Jen to fakt nemusí být pravidelně nebo dokonce každý víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45730
15.5.25 22:45

Jasne, ale nektera decka tam jdou treba i dvacetkrat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42429
16.5.25 02:30
@veria píše: Více

Když chtějí rodiče šikanovat své dítě, moc s tím nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.25 06:41

Hele třeba moje dítě v páté třídě, jedničář, nemá potřebu se nějak extra více učit. V klasické třídě vyniká. Paní učitelka tvrdila, že je to na gympl, ať rozhodně zkusí teď z páté třídy 8G…ok, chtěl to vyzkoušet, připravoval se na to od začátku roku, cermaty na nečisto, několikrát byl i na přípravě pořádané přímo naší školou, nejvíce bodů za tu dobu co to nanečisto zkoušel měl kolem 25m a 23čj. U opravdových přijímaček úplně pohořel a má 10 a 10. Na gympl, kam se hlásil brali posledního s 34body. Zapracovaly nervy, stres a nejspíš i očekávání paní učitelky, že na to určitě má. Chtěl to jen zkusit a nehroutí se z toho. Ale z mého pohledu je 8G jen pro,, vyvolené,, a nadané děti, ne jen pro jedničáře. Jinak co se týče učiva, tak nestihli vše před přijímačkama probrat a paní učitelka nám to i regulérně řekla, že o tom ví.

• Citovat
  • Upravit
11329
16.5.25 08:26

Pardon, chtěla jsem jako anonym, radši mažu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
16.5.25 08:54

Děvčata nedohadujte se.

Už jsou data i tady :palec:
https://app.powerbi.com/view?…

Jedna jediná mi odpověděla, že jí taky do mailu nepřišlo info o čemkoliv, co v dipsy vložili. Myslím, že to by měli asi trochu spravit. Se tam nechci jak tupec dokola přihlašovat, jestli tam náhodou něco vložili nového. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
16.5.25 08:54
@Anonymní píše: Více

Anonymní,
určitě by na víceletá gymnázia měly odcházet děti, které jsou nadané, výuka a způsob výuky na základce jim nestačí, mají zájem dělat víc. Rodiče se pro gymnázia. z páté a sedmé třídy rozhodují často proto, že tím chtějí řešit špatný druhý stupeň jejich školy, případně mají pocit, že jejich dětem něco uteče.
Není to ale jen to nadání. Řada dětí v té páté třídě je prostě nezralá, možná většina. Chybí motivace, výdrž, špatně snášejí stres, tlak na výkon, tlak na čas..
Měla jsem pár dětí v páté třídě, zkusily, v sedmé, zkusily a v deváté tedy odcházely na vybrané gymnázium. Vidím je tedy po roce a půl a zase po roce. půl a je to neskutečný rozdíl, skok, v mentalitě, přístupu. nervozitě, odolnosti a samozřejmě i ve výkonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
16.5.25 09:03
@cancerka píše: Více

Taky mi kromě pozvánek k přijímačkám žádné upozornění na email nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
16.5.25 09:24

To upozornění je asi pouze, když přijde zpráva od školy do zaručené komunikace, tam chodily ty pozvánky. Teď s námi školy většinou zatím tak to nekomunikovaly, tedy není upozornění v mailu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí