Příkrmy pro 4měsíční miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
My zatím máme 125g skleničku na 3×-4×, moc mu to nešmakuje
První mrkvičku obrečel, pak už to bylo lepší. Včera trochu fňukal u prvního květáku, dnes už ho taky docela vzal na milost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky holky moc za vaše zkušenosti.
Malýmu příkrmy šmakují, tak dostane přidáno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zavedli jsme příkrmy od 4. měsíce a teď má malý 6 měsíců, tzn. že baští ovoce dopo, masozeleninu oběd a večer kaši. Doteď jsem jela podle kojeni.net a zaváděla příkrmy postupně, jak to tam píšou. A teď jsem se zarazila. Jde o to (snad to napíšu srozumitelně): Kojené děti dostanou zeleninu v 6. měsíci, na UM ve 4. měsíci. Kojené děti ovoce v 7. měsíci, na UM v 5. měsíci. Podobně kaše. Potud chápu. Ale kojené děti by např. jogurt měly dostat v 8. měsíci. Znamená to že nekojené od 6. měsíce? Posouvá se to o 2 měsíce zpět u všeho, nebo prostě některé potraviny nejsou obecně vhodné pro děti do 8. měsíce? U toho jogurtu bych to asi tak nehrotila, ale co třeba luštěniny a pod.?
Prosím zkušenější maminky, poraďte zmatené prvomatce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akivasha Ono je to celkem jedno
dělej podle sebe, klidně zkoušej nové věci… Třeba moje dcera byla kojena, ale přestala pribirat, tak jsem zacala s prikrmama ve 4,5 měsících. Jako první dostala mix - hrášek, mrkev, brambora. S jogurtem bych počkala do toho osmého mesice, ale ostatní věci, proč ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akivasha Různé potraviny jsem zaváděla s ohedem na zažívání dítěte. Nemyslím si, že by děti na UM měly o dva měsíce lépe vyvinutý trávící systém, než děti kojené. Spíš naopak. Šestiměsíčnímu jsem nedala ani maso, jogurt bych taky nedala a počkala minimálně do 8 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akivasha jogurt myslim plati obecne, protoze ono jim to zatezuje nevim, co asi ledviny… to, uz si fakt neepamatuji. Je tam hodne bilkovin tak proto. Co vim jiste tak jogurt v 8. mesice kojene nekojene. Driv ne, ale spousta lidi to nedodrzuje… a deti zijou:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akivasha
Nebrala bych to zase tak doslova. Ten jogurt asi klidně už v 6 měsíci dát můžeš, ale jen bílý a kvalitní, třeba Holandii. Luštěniny bych před rokem nedávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja jogurt bily zacala davat v 7.mesici-jsou nekojene. Lepek jsem zavedla kolem 6..lusteniny mimo hrachu a kukurice jsem jeste nezkousela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akivasha píše:
Ahoj, zavedli jsme příkrmy od 4. měsíce a teď má malý 6 měsíců, tzn. že baští ovoce dopo, masozeleninu oběd a večer kaši. Doteď jsem jela podle kojeni.net a zaváděla příkrmy postupně, jak to tam píšou. A teď jsem se zarazila. Jde o to (snad to napíšu srozumitelně): Kojené děti dostanou zeleninu v 6. měsíci, na UM ve 4. měsíci. Kojené děti ovoce v 7. měsíci, na UM v 5. měsíci. Podobně kaše. Potud chápu. Ale kojené děti by např. jogurt měly dostat v 8. měsíci. Znamená to že nekojené od 6. měsíce? Posouvá se to o 2 měsíce zpět u všeho, nebo prostě některé potraviny nejsou obecně vhodné pro děti do 8. měsíce? U toho jogurtu bych to asi tak nehrotila, ale co třeba luštěniny a pod.?
Prosím zkušenější maminky, poraďte zmatené prvomatce![]()
Jogurt od 6. tak dávám já a řekla mi to i doktorka..tvaroh zatěžuje..ten až od roka..necpala bych pribiňáky atd, ale jogurt bílý uplně v pohodě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super, díky moc za odpovědi
Takže pak už je to doporučení obecně pro všechny děti, jestli dobře chápu.
Jinak jo, chápu, že to není ve stylu „úderem 6.měsíce jdeme na to“. Taky si to upravuju, podle toho, jak to prckovi sedí. Třeba ovoce jsme začali nedávno, předtím mu moc nesedlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akivasha Jo a malýmu je 8 měsíců a měl zatí rýži, těstoviny jáhle..čočku nebo hrách jsem zatím nedávala..ale musím říct že podle žádných tabulek jsem nejela..spíš podle sebe a selského rozumu..takže bych to zas tak nehrotila.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akivasha píše:
Super, díky moc za odpovědiTakže pak už je to doporučení obecně pro všechny děti, jestli dobře chápu.
Jinak jo, chápu, že to není ve stylu „úderem 6.měsíce jdeme na to“. Taky si to upravuju, podle toho, jak to prckovi sedí. Třeba ovoce jsme začali nedávno, předtím mu moc nesedlo…
Malýmu taky víc jede zeleninka s masíčkem.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akivasha píše:
Prosím zkušenější maminky, poraďte zmatené prvomatce![]()
Já se teda řídila tím jak to tam je.
Jak tu bylo řečeno, taky si nemyslím, že by dítě na UM mělo lépe vyvinutý trávení a mohlo tedy některé potraviny o 2 měsíce dříve, než kojené děti.
Já dávala od 4. měsíce jen zeleninu na oběd a od 6. měsíce jsem začala pomaličku zavádět ovoce a další věci. Jogurt jsem dala až od 8 měsíce.
Prostě jsem se řídila úplně stejně jako by byl syn kojený.:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soutěžte s Hami!
Milé maminky,
soutěžte s Hami o balíček produktů! Vyberte si Váš nejoblíbenější Hami produkt, podělte se na těchto stránkách o Váš názor, proč jej máte rádi a výhra je Vaše! Čím více maminek, tím větší šance vyhrát!
Pěkné odpoledne ![]()
Tým eMimino.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit