Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gina108 píše:
V paneláku a chceš klid jo?Idealistko
Já se naučila pouštět si TV nebo rádio jako zvukovou kulisu, pak mi bylo putna, že jeden soused vrtá kangem a vedle ječí hysterka. No ovšem byl problém s jednou přecitlivělou studentkou, ta tam asi lítala ode dveří ke dveřím a platné jí to nic nebylo.
Promiň, ale bydlela jsem i ve dvou bytech, kde byl naprostý klid a taky v bytě kde bylo slyšet vše, nebylo to sousedama, ale zdí, takže jsem to neřešila, ale tak hlasitá muzika do noci, mi normální nepřijde.. Spí mi syn, takže těžko to budu přehlučovat televizí.
Afrodité píše:
Záleží jaký typ bydlení to je? Družstvo má zřejmě nějaký domovní řád, obecní byt snad taky nějaká pravidla, osobní vlastnictví si na nějaké z prvních schůzí vlastníků taky asi stanovilo pravidla. Ale myslím, že nic než domluva a vzájemný respekt nepomůže. Taky záleží, zda tam ti lidé jsou třeba jen v pronájmu? Pak by se dalo apelovat na majitele. Znám případy, kdy v takové situaci majitel dal nájemníkům výpověď, aby neměl potíže se společenstvím vlastníků a sehnal si nové nájemníky. Tak hodně štěstí.
Bydlíme v paneláku (společenství vlastníků) takže všichni v pronájmu, ale za hodně vysoké kauce, takže jsem počítala s tim, že když domovnice řekla že je klid, tak že taky bude.. jinak bych sem nešla..
DĚKUJI VŠEM!!! ![]()
Sylk píše:
Ježiš, takovou měl brácha, řvalau toho jak šílená.Volala bych taky policajty
ale brácha byl rád, ne? Chlapi maj prý rádi, když ženská u toho řve
Sylk píše:
Nebo bych jim napsala dopis ve smyslu, že je super, že mají tak pestrý sexuální život, ale, že by mohli zkusit sexuální pomůcku jménem roubík
Anonymní píše:
Můžu zavolat policii na sousedy kteří se každý den od 22.hodiny tak do jedné v noci oddávají OPRAVDU hlasitému sexu?
Ja bych jim mozna napsala, ze je hezky, ze muzou soulozit kazdy vecer,ale ze nemusi cely barak vedet o tom kdy ma ona nebo on zrovna orgasmus…ze se tu taky lidi chteji vyspat ![]()
bydlím v bytovce, správce řekl, že je to naše sousedská věc, ať se dohodneme mezi sebou, volat policajty když nahoře v noci bouchají dveřmi a chodí v podpadkách to je asi blbost…ale co se mi podařilo: sousedka měla dost hlasitý sex, takže když jsem měla ticho a ležela, tak jsem slyšela i co si povídají a jednou jsem jí to na discu řekla před ostatníma, nevěřila, tak jsem jí to řekla slovo od slova no a aspoň v tomhle je klid ![]()
ale jinak jsem nešťastná, to je bouchání, kravál, křik,vrtání, snad denně jak když naklepávají řízky?? dům hrůzy!!!Až se to narodí, tak asi zcvoknu… ![]()
Gina108 píše:
V paneláku a chceš klid jo?Idealistko
Já se naučila pouštět si TV nebo rádio jako zvukovou kulisu, pak mi bylo putna, že jeden soused vrtá kangem a vedle ječí hysterka. No ovšem byl problém s jednou přecitlivělou studentkou, ta tam asi lítala ode dveří ke dveřím a platné jí to nic nebylo.
Ja musim rict, ze jsem s nasima vyrustala taky ve velkem panelaku a vsichni tam byli rozumny a inteligentni lidi a od 19h-9h do rana byl kvuli detem klid, nikdo vecer nepoustel pracku, neklepal rizky nic proste..a tady kde bydlim tedka s manzelem a prckem je taky v noci klid..kdyz nebudu pocitat toho mladeho souseda,ale s nim je to uz vyreseny ![]()
Anonymní píše:
Můžu zavolat policii na sousedy kteří se každý den od 22.hodiny tak do jedné v noci oddávají OPRAVDU hlasitému sexu?
Sylk píše:
Larr píše:
Je to rušení nočního klidu - který bývá většinou od 22 do 6 ráno - je, takže volej:))![]()
Myslím si, že kluci na stálé službě, tedy tam, kde zvedají telefony se rády zasmějí:))
Anonymní píše:
Jesteze mame shovivavy sousedy
![]()
POkud sousedé porušují noční klid, zavolala bych policajty, ale do 22:00 máte prostě smůlu. Jedině se zkusit se sousedy domluvit, vysvětlit že máte malé dítě atd., dohodnout se nějak. My máme opačný problém. Naše děti vstávají v šest ráno a začnou tady dělat rachot. V tuhle dobu sousedka pod námi (důchodkyně) ještě spí a vadí jí to, tluče do topení a dělá nám problémy. Ale my za to nemůžeme, nemůžeme děcka přivázat za nohu k něčemu, aby byly ticho. Noční klid neporušujeme, hudbu si schválně nepouštíme, kluci jen vržou židlama když je chtějí odsunout, protože je neunesou a tak je nemůžou nadzvednout a já mám děti tři takže nemůžu stát každému celý den za zadkem, abych mu odsunula židli, když potřebuje. A nebo staví komíny z kostek a pak je zhazují, jezdí tady s autama, skáčou odněkud někam atp., prostě běžné věci které děti dělají. A té paní to hrozně vadí a chce nás za to zažalovat. Neděláme nic naschvál a během nočního klidu nikoho nerušíme, takže má smůlu, bydlí v paneláku a tak s tímto musí počítat. Má se odstěhovat do domova důchodců, když chce mít do osmi do rána klid. Normální člověk vstává brzo protože musí do práce a nebudem kvůli ní chodit ve vlastním bytě po špičkách. Mě taky vadí, když dám děti spát a zrovna v tu chvíli někdo začne vrtat nebo klepat a oni se toho bojí a neusnou, a nezmůžu nic, nikoho nezajímá že zrovna teď potřebuji ticho, pokud není noční klid tak si každý (v rámci nějakých norem) může dělat co chce. Právě kvůli tomu si opravujeme rodinný baráček a budeme se odsud stěhovat. To je jediné opravdu účinné řešení, bohužel ![]()
Příspěvek upraven 17.01.12 v 20:47
sieta.m píše:Sylk píše:
ale brácha byl rád, ne? Chlapi maj prý rádi, když ženská u toho řve
tak já bydlím v paneláku a je tu naprostý klid. Jsme malé bytové družstvo a na schůzi jsme si i dokonce odhlasovali, že hlasité opravy, vrtání apod. můžeme dělat jenom ve všední den od 7 do 18 hodin. Víkendy a svátky máme v klidu.
Já být tebou, obrátím se na výbor SVJ s tím, aby to řešili. Určitě máte nějaký domovní řád. Mám zkušenost z domu, že když se za hlučícím bytem vypraví někdo z výboru, tak si dají vždycky nějak říct.
Jinak před mateřskou jsem pracovala na byťáku a moje kolegyně zrovna řešila stížnosti sousedů na velmi hlasitý projev jednoho bytu při sexuálních hrátkách. On ji vždycky honil po bytě, ona řvala, porážela nábytek a pak si to rozdali
. Chlap stál u nás u okýnka u kanclu plných ženských a kolegyně mu popisovala co sousedi slyší, chlab rudej až na pr…, od té doby klid.
ŠárušN píše:
POkud sousedé porušují noční klid, zavolala bych policajty, ale do 22:00 máte prostě smůlu. Jedině se zkusit se sousedy domluvit, vysvětlit že máte malé dítě atd., dohodnout se nějak. My máme opačný problém. Naše děti vstávají v šest ráno a začnou tady dělat rachot. V tuhle dobu sousedka pod námi (důchodkyně) ještě spí a vadí jí to, tluče do topení a dělá nám problémy. Ale my za to nemůžeme, nemůžeme děcka přivázat za nohu k něčemu, aby byly ticho. Noční klid neporušujeme, hudbu si schválně nepouštíme, kluci jen vržou židlama když je chtějí odsunout, protože je neunesou a tak je nemůžou nadzvednout a já mám děti tři takže nemůžu stát každému celý den za zadkem, abych mu odsunula židli, když potřebuje. A nebo staví komíny z kostek a pak je zhazují, jezdí tady s autama, skáčou odněkud někam atp., prostě běžné věci které děti dělají. A té paní to hrozně vadí a chce nás za to zažalovat. Neděláme nic naschvál a během nočního klidu nikoho nerušíme, takže má smůlu, bydlí v paneláku a tak s tímto musí počítat. Má se odstěhovat do domova důchodců, když chce mít do osmi do rána klid. Normální člověk vstává brzo protože musí do práce a nebudem kvůli ní chodit ve vlastním bytě po špičkách. Mě taky vadí, když dám děti spát a zrovna v tu chvíli někdo začne vrtat nebo klepat a oni se toho bojí a neusnou, a nezmůžu nic, nikoho nezajímá že zrovna teď potřebuji ticho, pokud není noční klid tak si každý (v rámci nějakých norem) může dělat co chce. Právě kvůli tomu si opravujeme rodinný baráček a budeme se odsud stěhovat. To je jediné opravdu účinné řešení, bohuželPříspěvek upraven 17.01.12 v 20:47
Kdyz ono je tohle tezky, hodne lidi taky dela na smeny, takze kdyz ma nekdo nocni,tak je jasne,ze se chce aspon do dvou hodin vyspat…dneska si clovek nevybere praci podle toho kde bydli.Zrovna duchodkyne nemusi vyspavat kazdy den buhvi jak dlouho,ale kdyby podemnou nebo nademnou bydleli lidi co chodi na smeny, asi bych nenechala svoje deti delat ramus,napriklad to skakani z gauce na zem, mlaceni hrackama apod.Vim jaky to je delat na smeny a to co vadi me nebudu delat druhym… ![]()
MMartina1 píše:
tak já bydlím v paneláku a je tu naprostý klid. Jsme malé bytové družstvo a na schůzi jsme si i dokonce odhlasovali, že hlasité opravy, vrtání apod. můžeme dělat jenom ve všední den od 7 do 18 hodin. Víkendy a svátky máme v klidu.
Já být tebou, obrátím se na výbor SVJ s tím, aby to řešili. Určitě máte nějaký domovní řád. Mám zkušenost z domu, že když se za hlučícím bytem vypraví někdo z výboru, tak si dají vždycky nějak říct.Jinak před mateřskou jsem pracovala na byťáku a moje kolegyně zrovna řešila stížnosti sousedů na velmi hlasitý projev jednoho bytu při sexuálních hrátkách. On ji vždycky honil po bytě, ona řvala, porážela nábytek a pak si to rozdali![]()
![]()
. Chlap stál u nás u okýnka u kanclu plných ženských a kolegyně mu popisovala co sousedi slyší, chlab rudej až na pr…, od té doby klid.
Tak vrtání a opravy pouze ve všední den. Hmm, tak to bych tu asi neměla ani jednu poličku, protože manžel přichází nejdřív v sedum a čas na opravy má jenom o víkendu. No ještě že nebydlíme v paneláku, jak vidno, tak by mně asi jeblo.
Jako chápu, že chcete mít klid, ale každej to v práci nezapíchne ve tři a stejně pak nic pořádně neuděláš, než si člověk něco připraví, tak je šest a nazdar.
Znami meli stejny problem - hlucni sousedi, kteri si nedali rict.
Rozhodli se jim to vratit stejnym zpusobem - poridili si nejaky specialni maly reprak, ktery pridelali na zed sousedici s temi hlucnymi souseky a napojili si ho na svou vez. Pokud sousedi spusti bengal, oni si v byte pusti hudbu - jen malinko a potichounku, ale pres ten reprak to k tem sousedum jde desne hlasite. I si k nim ti sousedi prisli stezovat - jenze ti znami jim otevreli, v byte ticho a hudba jen jako tichounka kulisa ![]()
Jenomže některejm dětem to prostě nevysvětlíš, viz. moje děti. Z Lucky bych někdy skončila v Bohnicích a to už je docela velká, ale jak říká můj manžel, někdy prostě vypíná mozek a nemyslí
, pak se můžu stavět na hlavu a bordel dělá stejně nebo jí ještě chytne hysterák na půl hodiny. Pak se přidá ještě Ela a je to na blázinec. To bych na ní musela pořád řvát, protože někdy jinak nereaguje.Jo taky mám pocit, že v paneláku by nás vystěhovali, tady je to naštěstí každýmu fuk, máme silný stropy. jen jsem tím chtěla říct, že chápu i matky dětí, na který si pořád někdo stěžuje, ale ono to není tak snadný umravnit děti.
MarketaJ píše:MMartina1 píše:Tak vrtání a opravy pouze ve všední den. Hmm, tak to bych tu asi neměla ani jednu poličku, protože manžel přichází nejdřív v sedum a čas na opravy má jenom o víkendu. No ještě že nebydlíme v paneláku, jak vidno, tak by mně asi jeblo.
Já být tebou, obrátím se na výbor SVJ s tím, aby to řešili. Určitě máte nějaký domovní řád. Mám zkušenost z domu, že když se za hlučícím bytem vypraví někdo z výboru, tak si dají vždycky nějak říct.Jinak před mateřskou jsem pracovala na byťáku a moje kolegyně zrovna řešila stížnosti sousedů na velmi hlasitý projev jednoho bytu při sexuálních hrátkách. On ji vždycky honil po bytě, ona řvala, porážela nábytek a pak si to rozdali![]()
![]()
Jako chápu, že chcete mít klid, ale každej to v práci nezapíchne ve tři a stejně pak nic pořádně neuděláš, než si člověk něco připraví, tak je šest a nazdar.
no jo vidíš, ale odhlasovalo to všech 48 bytů a doteď si nikdo nestěžoval. Ba naopak.