Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jé to je krásná diskuse. ![]()
Holt panelák je panelák.
Máme vedle super souseda. Čas od času mu přeskočí a krom hodně hlasité hudby (u které jsme se naučili spát a nevšímat si ji) začne najednou doma řvát. Takhle jdeš spát při koncertu. Spíš a leze ti to do spánku.....to ještě jde. Ale, když třeba ve 2 v noci najednou uslyšíš:„AAAAAAA. Ty voe. Kuvaaaaa.Jasně, no jesně!Ku*vaaaa!“ Nebo jindy:„Já jsem tady domáááá! Já si tu můžu řvát jak chcíííí!“
No občas šoky, že chytám málem infarkt. ![]()
Ale abych mu nekřivdila, už byl dlouho potichu. Ťuk ťuk ťuk.
Jinak plovoučky bych v paneláku zakázala.
Hudební nástroje… asi taky. Hlavně flétnu. Ta mi tu lezla pár let na nervy. ![]()
Jinak ohled přes den na spící sousedy?… Jak v čem. Nezakážu dětem si hrát. Ale, když jdu vrtat do stropu, tak zajdu o patro výš a oznámím jim to.
Já taky dělám na směny. Ale jelikož vím, že bydlím v paneláku chodím spát se špuntama v uších.
Se jdu prásknout, že budeme pořizovat piano pro Lucku, ale digitální, protože nemíním tyranizovat sebe a sousedy. Tohle se dá ztlumit nebo dát na sluchátka a je klid, navíc to nerezonuje jako klasický piano. Flétnu, klarinet, housle jsem zavrhla. Navíc jí stejně zajímají jenom ty klávesy a stejně kdo ví jestli s tím po pár hodinách nesekne. No tak si bude k ní chodit hrát tatínek
. Ale v paneláku bych asi nekoupila ani to digitální, tam je fakt slyšet každý uprdnutí.
Jak v kterým ![]()
A taky záleží koho máte okolo sebe za sousedy. Třeba v tom našem jsme du dost v anonymitě a klidu:)) ![]()
MarketaJ píše:
Se jdu prásknout, že budeme pořizovat piano pro Lucku, ale digitální, protože nemíním tyranizovat sebe a sousedy. Tohle se dá ztlumit nebo dát na sluchátka a je klid, navíc to nerezonuje jako klasický piano. Flétnu, klarinet, housle jsem zavrhla. Navíc jí stejně zajímají jenom ty klávesy a stejně kdo ví jestli s tím po pár hodinách nesekne. No tak si bude k ní chodit hrát tatínek. Ale v paneláku bych asi nekoupila ani to digitální, tam je fakt slyšet každý uprdnutí.
Holky, tak já už nevím.. Psala jsem tu o sousedce, která pere ve 2ráno. Ždímá posledních pár dní v 5 ráno.. Co mám dělat? Ona je to slušná a hodná ženská. Když ve 2h slyším tu pračku
mít na to tu povahu, tak tam vlítnu a udělám bordel. Jenže nemám! Když jí potkám tak mi je blbý jí to říct, slušně pozdraví, usměje se, prostě je strašně milá. ![]()
Ale poslouchat to taky nechci. Teď mě napadlo, že jí hodím do schránky papír a na něm napsáno jestli je normální prát ve 2 ráno.
To je ale taky blbý. Tak co myslíte?
Podle mě už tu pračku má nastavenou a zapne se jí každý den (!) tak pozdě v noci. To je naschvál? Já už nevím. ![]()
no koukám, že bydlet v baráku je pohodáááá akorát víc starostí s údržbou ![]()
holky držím vám pěsti a železné nervy ![]()
Já bych za ní normálně zašla.Třeba si to vůbec neuvědomuje, že je to tak slyšet.Řekla bych jí, jestli by nemohla prát v jinou dobu, že je pračka u vás strašně moc slyšet a budí vás a tak.Pokud je to milá, slušná ženská, tak to asi fakt nedělá naschvál.
MaselQa píše:
Holky, tak já už nevím.. Psala jsem tu o sousedce, která pere ve 2ráno. Ždímá posledních pár dní v 5 ráno.. Co mám dělat? Ona je to slušná a hodná ženská. Když ve 2h slyším tu pračkumít na to tu povahu, tak tam vlítnu a udělám bordel. Jenže nemám! Když jí potkám tak mi je blbý jí to říct, slušně pozdraví, usměje se, prostě je strašně milá.
Ale poslouchat to taky nechci. Teď mě napadlo, že jí hodím do schránky papír a na něm napsáno jestli je normální prát ve 2 ráno.To je ale taky blbý. Tak co myslíte?
Podle mě už tu pračku má nastavenou a zapne se jí každý den (!) tak pozdě v noci. To je naschvál? Já už nevím.
Já bych jí to slušně řekla- prosímvás, nezlobte se, ale nemohla byste prát přes den? V noci je ta pračka od vás hrozně slyšet a budí mě to.
Normálně, slušně, neútočně, ta paní nemá s největší pravděpodobností ani tušení, že je ta její pračka slyšet až k vám a to tak silně, že vás to dokáže budit. Nedělá vám to naschvál (zatím.)
Ahoj, tak my máme v domovním řádu zákaz používat po osmé hodině večer spotřebiče, které dělají hluk…tzn. včetně pračky. Zkus kouknout do domovního řádu.Pokud tam máte něco obdobného, řekni jí, že tím porušuje domovní řád a že je to v noci dost slyšet a ruší vás to
.
S tou pračkou mě totálně dostáváte, když se nám narodil syn, tak jsme taky prali v noci a spali jsme u toho, nikdy by mě nenapadlo, že je to slyšet. Slibuju, že už to nikdy neudělám a té sousedce to normálně řekni, nejspíš taky nemá tušení ![]()
té sousedce to normálně řekni! Určitě to nedělá schválně a myslím si, že když jí to řekneš, že se omluví a přestane.
Já občas taky peru takhle v noci. Když jsem šla ráno do práce, tak jhsem si nastavila pračku na noc, aby vyprala chvíli předtím než půjdu odvést malou babičce a stihla jsem to pověsit.
Pokud by za mnou přišel soused, že mu to vadí, tak bych to prostě dělat přestala. Žádný problém ![]()
sousedka to buďto neslyší, nebo je možné, že má levnej proud, tak pere v levném…no…šla bych za ní
DDarja píše:
Ahoj, tak my máme v domovním řádu zákaz používat po osmé hodině večer spotřebiče, které dělají hluk…tzn. včetně pračky. Zkus kouknout do domovního řádu.Pokud tam máte něco obdobného, řekni jí, že tím porušuje domovní řád a že je to v noci dost slyšet a ruší vás to.
Jenže to je jen domovní řád, je to naprosto nevymahatelné. Teda nevím, jak je to třeba v družstevních bytech, ale pokud jsou to byty v osobním vlatnictví, tak řád je jen něco jako upozornění.
MaselQa píše:
Holky, tak já už nevím.. Psala jsem tu o sousedce, která pere ve 2ráno. Ždímá posledních pár dní v 5 ráno.. Co mám dělat? Ona je to slušná a hodná ženská. Když ve 2h slyším tu pračkumít na to tu povahu, tak tam vlítnu a udělám bordel. Jenže nemám! Když jí potkám tak mi je blbý jí to říct, slušně pozdraví, usměje se, prostě je strašně milá.
Ale poslouchat to taky nechci. Teď mě napadlo, že jí hodím do schránky papír a na něm napsáno jestli je normální prát ve 2 ráno.To je ale taky blbý. Tak co myslíte?
Podle mě už tu pračku má nastavenou a zapne se jí každý den (!) tak pozdě v noci. To je naschvál? Já už nevím.
tREBA JI MA NACASOVANOU A V PET RANO JI ZDIMANI VZBUDI DO PRACE.. ![]()
LeaZbrna píše:MaselQa píše:tREBA JI MA NACASOVANOU A V PET RANO JI ZDIMANI VZBUDI DO PRACE..
MaselQa píše:
Přesně jak píšou holky-normálně jí to řekni, i když je ti to nepříjemný-já tohle znám…s náma sousedka, která se nastěhovala cca před1,5 rokem má zjevně též „problém“
Prvně na mě přišla-teda slušně, když jsem louskala ořechy-klepala jsem paličkou zvlášť do každýho ořechu-omluvila jsem se snad 3 krát-v pohodě......Nedávno jsem našla po jedný takový hysterický scéně mé mladší dcerky v koupelně– ve schránce anonym, kterej byl samozřejmě od ní..........a můžu ti říct, že je to hrozně nepříjemný a pro mě teda potupný.......
Kdyby přišla a na rovinu řekla-co a jak, já bych jí taky svoje řekla a slušně vysvětlila a určitě by to bylo 100krát lepší, než házet někomu papír do schránky…
Mladší dcerka je křikloun, vztekloun, prudí a provokuje starší dcrku, já se neustále snažím to nějak usměrňovat, ale prostě hluk je od nás občas též-tuhle bylo 22 hodin a 5 minut-dcerka lezla do pelíšku, ale zakopla a začala brečet-ne nijak hrozně a od sousedky se ozvalo bouchání........rpostě jak už to někdo psal, asi ŠárušN mě se taky nelíbí tohle jednání-na někoho mlátit, bouchat, nebo házet papíry do schránky-je to potupný-fakt je lepší promluvit-slušně, normálně, naprostá většina to pochopí a myslím, že ta tvý sousedka si navíc ani neuvědomuje, že tou pračkou ruší-takže pak dej vědět ![]()