Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, promiň, ale tohle bych rozhodně netolerovala. Nemyslím si, že je to o tom, že ho stále přitahuješ, spíš jsi prostě dostupná matrace. Kam až tohle necháš zajít? A co až budete mít třeba děti, budeš unavená, nebo po porodu, rozbolavělá, tak co…? Absolutně nerespektuje tvoje potřeby, vynucovat si sex urážkami a nátlakem je naprosto přes čáru! Poslat do oběhu okamžitě.
@Anonymní píše:
Ahoj všem.
Mám takový problém…
Jsme s přítelem cca tři roky. Ze začátku jsme se milovali vždy, když to šlo. Časem se ke mě napůl nastěhoval (cca každý druhý týden kvůli práci) a sex začal být každý den. Jednou jsem byla z práce hodně unavená a usnula jsem, než přišel z koupelny. Ráno byl uražený, naštvaný a nemluvil. Pak se to stalo za nějakou dobu zas, ale to už mě urážel, říkal, že si za sexem může jít jinam, a že proč vůbec za mnou jezdí. Hodně krát jsme se kvůli sexu hádali, je to náš jediný problém. Vyžadoval to každý den. Řekla jsem mu, že já každý den nemůžu, tak nějak jsme se domluvili. Mě se ze sexu stala povinnost a doteď, když to chce a já fakt nemám náladu, je zle. Měla jsem sex ráda, ale teď je to jen povinnost. Když je kvůli tomu naštvaný, tak je z něj úplně jiný člověk, změní se v hulváta, všechno mi vyčítá. Snažím se mu vyhovět, sex máme cca 4 až 5 krát v týdnu. Jinak nemáme problém, rozumíme si a máme stejné koníčky. Nevim co mam dělat. Neříká mi jménem, oslovuje mě pr..delka, vyžaduje pořád v sexu po mě to, co je na mě už moc. Nedokáže pochopit, že je mi to nepříjemné. Nejtěžší je po tom urážení se s ním pomilovat, cítím se jak špína. Ale oddalovat to by bylo ještě horší. Sex plánuje, takže u mě to už není nic spontánní, netěším se na to. On jen kvůli sexu jede za mnou z práce 12 km a pak zpět.. všechno plánované. Jsem ráda, že ho pritahuju, ale kdyby tam nebylo aspoň to urážení, je hrozně nepříjemný. Už jsem mu několikrát říkala a prosila ať s tím zajdeme k sexuogovi, ale nechce jít. Začínám už být z toho všeho unavená a nevím co s tím..
Takhle chces prozit svuj zivot? ![]()
Mas nejvyssi cas si najit jineho muze ![]()
Tohle by pro me bylo na rozchod. Sex je dulezity, ale ve vztahu to neni jenom o tom. Navic si v nem vubec nerozumite, delas to z povinnosti, chlap te urazi. Co az bude treba pauza ze zdravotnich duvodu? Me prijde, ze je to sobec. A asi to nebude sobec jen v tom sexu, ze?
@Anonymní píše:
Ahoj všem.
Mám takový problém…
Jsme s přítelem cca tři roky. Ze začátku jsme se milovali vždy, když to šlo. Časem se ke mě napůl nastěhoval (cca každý druhý týden kvůli práci) a sex začal být každý den. Jednou jsem byla z práce hodně unavená a usnula jsem, než přišel z koupelny. Ráno byl uražený, naštvaný a nemluvil. Pak se to stalo za nějakou dobu zas, ale to už mě urážel, říkal, že si za sexem může jít jinam, a že proč vůbec za mnou jezdí. Hodně krát jsme se kvůli sexu hádali, je to náš jediný problém. Vyžadoval to každý den. Řekla jsem mu, že já každý den nemůžu, tak nějak jsme se domluvili. Mě se ze sexu stala povinnost a doteď, když to chce a já fakt nemám náladu, je zle. Měla jsem sex ráda, ale teď je to jen povinnost. Když je kvůli tomu naštvaný, tak je z něj úplně jiný člověk, změní se v hulváta, všechno mi vyčítá. Snažím se mu vyhovět, sex máme cca 4 až 5 krát v týdnu. Jinak nemáme problém, rozumíme si a máme stejné koníčky. Nevim co mam dělat. Neříká mi jménem, oslovuje mě pr..delka, vyžaduje pořád v sexu po mě to, co je na mě už moc. Nedokáže pochopit, že je mi to nepříjemné. Nejtěžší je po tom urážení se s ním pomilovat, cítím se jak špína. Ale oddalovat to by bylo ještě horší. Sex plánuje, takže u mě to už není nic spontánní, netěším se na to. On jen kvůli sexu jede za mnou z práce 12 km a pak zpět.. všechno plánované. Jsem ráda, že ho pritahuju, ale kdyby tam nebylo aspoň to urážení, je hrozně nepříjemný. Už jsem mu několikrát říkala a prosila ať s tím zajdeme k sexuogovi, ale nechce jít. Začínám už být z toho všeho unavená a nevím co s tím..
Ať si na něm udělá uzel, primitiv.
Co s tím? Výměna. On se ti nechce přizpůsobit, nutí tě, do čeho ty nechceš jít. Myslíš, že to vydržíš dalších 20 let?
Ty jo, a co až bude nutná pauza třeba v šestinedělí?
Takovej chlap, to je neštěstí, vůbec si neumím představit, že by mě partner urážel, když se mi zrovna nechce… S takovým bych si připadala jako mluvící vagína, nic víc.
Tohle je opravdu špatně. Sex každý den, proč ne, ale musí chtít oba. Obecně je to spíše extrém než norma. A samozřejmě korunovat to urážením se a donucováním je v partnerském vztahu zcela přes čáru. Bez diskuse. Co s tím neporadím. Kompromis je u něj zjevně bez šance, takže 1+1=2. Tečka
Pokud se nedokáže ovládat, tak je to zvíře. A to si zaslouží vypustit do přírody, nebo do Zoo.
Tak s takovým chlapem bych nebyla. Zamysli se, jestli je to partner pro život. Za mě teda NENÍ. Vůbec nehledí na tvoje potřeby v sexu, za mě je to sobec a hov.ado. Co budeš jednou dělat, až budeš s ním třeba těhotná a doktor ti z důvodu rizika potratu sex zakáže? Nebo když budeš v šestinedělí? Dokážeš si představit, jak bude na tebe hnusný? Přece neohrozis třeba v tom šestinedělí svoje zdraví, jenom abys mu ohledně sexu vyhověla? A co on? Na tvoje šestinedělí si najde náhradnici na sex nebo tě bude psychicky vydírat? Pokud on nebude schopný a ochotný řešit svoje chování v oblasti sexu, tak jaký život tě s ním do budoucna čeká???
A fakt je jinak ve všem ostatním v pohodě? Vyhovuje ti ve všech dalších ohledech? Nechce se mi věřit, že kromě sexu by byl jinak skvělý chlap… Nenalhávas si sama sobě, že jediný problém je ten sex?
Doporučuji ti rozchod, protože u někoho takového se to bude zhoršovat a časem si dovolí si to vzít i násilím, když ty budeš unavená. Prostě tě otočí a drž. A sexuolog by nepomohl. Pomohl by v případě, že to chce řešit on. Ale řekla bych, že se ti ani nepodaří ho tam dostat, protože on bude říkat, že je normální.
Za mě buď on by musel změnit svoje chování v sexu vůči tobě a celkově si to srovnat v hlavě a chovat se prostě lip, nebo definitivní rozchod. Ale myslím si, že on takové sebereflexe (aby se změnil) schopný nebude…bude ti tvrdit, že on je v pohodě a že ty jsi naopak frigida a za všechno můžeš ty…
Příspěvek upraven 07.05.22 v 20:31
A jinak je určitě empatický, chápavý, pozorný a ochotný naslouchat tvým potřebám… jasně.
Jednou se člověk může blbě vyspat, mít hromskej den, ale… ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
Co bude dělat o menstruaci, nebo při nemoci?
…
Mmch: Sexuologie není detenční zařízení s přerostlým personálem, polstrovanými celami a studenou sprchou… ![]()
@Giovanna1 píše:
Tak s takovým chlapem bych nebyla. Zamysli se, jestli je to partner pro život. Za mě teda NENÍ. Vůbec nehledí na tvoje potřeby v sexu, za mě je to sobec a hov.ado. Co budeš jednou dělat, až budeš s ním třeba těhotná a doktor ti z důvodu rizika potratu sex zakáže? Nebo když budeš v šestinedělí? Dokážeš si představit, jak bude na tebe hnusný? Přece neohrozis třeba v tom šestinedělí svoje zdraví, jenom abys mu ohledně sexu vyhověla? A co on? Na tvoje šestinedělí si najde náhradnici na sex nebo tě bude psychicky vydírat? Pokud on nebude schopný a ochotný řešit svoje chování v oblasti sexu, tak jaký život tě s ním do budoucna čeká???
A fakt je jinak ve všem ostatním v pohodě? Vyhovuje ti ve všech dalších ohledech? Nechce se mi věřit, že kromě sexu by byl jinak skvělý chlap… Nenalhávas si sama sobě, že jediný problém je ten sex?
On je opravdu jinak hodný, je pravda, že je to beran a rád rozhoduje o všem a „vždy“ má pravdu a „všechno“ ví. Má rád vše pod kontrolou, i mě
.Dělá pro mě hodně. Ale když mu nedám, to co zrovna chce, tak je úplně jiný a hnusný. Vyčítá mi pak všechno co pro mě udělal. Jinak já už mám syna skoro dospělého, on má 10 letého syna. Společné dítě už nehrozí. Tak si říkám jestli mám tohle zapotřebí. Když je všechno v pořádku, tak si moc rozumíme. Ale když se kvůli tomu hádáme, tak je to jak kdyby jsem žila s nepřítelem..
Ahoj všem.
Mám takový problém…