Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rebelent - i to už jsem zažila - táta mi umřel na rakovinu. A jo, pro něj to bylo vysvobození.
Zakladatelko,
napsala jsi hrozně málo informací o sobě…..
V určitém smyslu tě chápu – taky jsem zůstala úplně sama – přesněji řečeno bez rodičů, sourozenců, přátel a i bez manžela, který mi zemřel.
Chodíš aspoň do práce? Já ano – aspoň to mi zůstalo, že jdu mezi lidi. Strašně mi chybí ale rodina – Vánoce a podobné „rodinné svátky“ jsou pro mě k nepřežití…bohužel, protože se schází rodina a tu já právě nemám
@Anonymní píše: Více
Tak to sis měla domyslet důsledky ještě předtím, než jsi všechny pozvala na smaženici z muchomůrek… ![]()
I bez přátel? V práci, kolegove, známí, nikdo? ![]()
@eorminna píše: Více
Nad odbornou pomocí jsi přemýšlela? Podle mě máš solidní depresi. Nejsem odborník, ale pokud máš podobný stav déle nez 14 dní, zvážila bych odbornou pomoc.
Rady uživatelů zde jsou fajn, ale k tomu se ted myslím nevybičuješ. ![]()
@Centropen píše: Více
pouze kolegové - ale ne tak, že bychom po práci se někam chodili bavit apod., na to nikdo nemá čas.
Přátele nemám, žila jsem víc než 10 let v prostředí DN, kdy jsem se strašně bála ve volnu kamkoliv chodit, takže postupně jsem se všemi kamarády a přáteli kontakt ztratila…
pro mě jsou k nepřežití ty rodinné svátky, kdy je rodina pohromadě - já nikoho nemám. Vánoce vyloženě nenávidím - bohužel
…jinak to jde celkem přečkat…
a jako introvert společnost nevyhledávám, chybí mi hrozně někdo z rodiny…nic nenadělám, někdy jsem s tím smířená, někdy to člověka mrzí…
Příspěvek upraven 18.06.26 v 12:34
pokud tě „nebaví žít“ - je to vážnější, než se zdá…můžeš mít depresi nebo náběh na ni, chtělo by to odborníka ![]()
Já - i přes tu osamělost - tyhle myšlenky třeba nemám…
No a proč se ti tvůj život zdá tak hrozný? To je těžký, když nenapíšeš víc informací. Čekala jsem, že diskuze je proto, aby ses poradila, pokecala si. Ale o to asi nemáš zájem. Chodíš k psychologovi aspon´?
Nevím co je DN, ale nevěřím a ani nemám zkušenost s tim, že pokud nekdo chce, že si cas nenajde. Za mě jsou to jen výmluvy.
Pokud se někdo s někým vidět a potkat chce, tak to udělá.
Jo, ty Vánoce jsou blbé, ale tak co třeba na to období někam odjet? Na týden do zahraničí? Ideálně tedy do arabské země, kde se vubec neslaví…
Upaluj k praktikovi pro žádanku na psychiatrii. Nech si tam dát áčko, jakože akutní stav. ![]()