Příprava na kritické situace

215
20.4.25 10:20

Příprava na kritické situace

Ahoj,
zajímalo by mě, jestli jste nějak připraveni na nečekané, případně kritické situace - přeci jen je teď situace ve světe všelijaká a možná i někomu z vás taková příprava pomáhá. Ráda bych se inspirovala, co pomáhá právě vám pro klidnější spaní.

Pro mě je to například

• rezerva na několik měsíců na účtu (a tady přemýšlím, zda by člověk měl mít i nějakou hotovost? eura?)
  • aktuální cestovní doklady
  • a máme také obytnou dodávku, tak to je pro mě také větší klid na duši, jako takové nouzové bydlení kdyby něco

Děkuju i za vaše pohledy!

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
35846
20.4.25 10:22

Ne :think: mame finanční rezervy různě rozložený, ale to je snad normální :nevim: opravdu nepřemýšlíme tímhle směrem

• načítám...
215
20.4.25 10:28
@pikola píše: Více

Jak prosím máte rozložené? Opravdu by mě to zajímalo - já mám část v Portu, část na spořícím účtu…

• načítám...
3052
20.4.25 10:35

Na klidnější spaní mi pomáhá limitovat sledování zpráv, ne nak, abych neměla páru, co se děje, ale zase ne tak, abych u toho seděla hodiny a vypsychovala se. Jinak máme všichni v rodině dvojí občanství a možnost žít v jiné zemi (mimo EU), tak dokud nepřestanou létat letadla, beru to jako zálohu.
Jediné, co mi občas vrtá v hlavě je, jestli fakt nemít část hotovosti někde pod matrací…máme je sice rozložené, ale všechno je „elektronicky“ takže kdyby tohle z nějakého důvodu kleklo, budeme nahrani. Ještě nedávno bych nad tím ani neuvažovala, teď už mám pocit, že se fakt může stát cokoliv. :nevim:

• načítám...
215
20.4.25 10:39
@Beruska999999 píše: Více

Nad tím poslední dobou také přemýšlím, všechno máme na účtech, ale začíná mi dávat smysl mít asi i nějakou hotovost třeba v eurech… ale zase otázka, kolik je vlastně „dost“

• načítám...
35846
20.4.25 10:39
@azer_ta píše: Více

Nevim konkrétně, o to se stará manžel. Ale my žijeme teď a tady, nemám strach z nějaké hrůzy v budoucnosti. Prostě tímhle směrem vůbec neuvažuju :nevim:

• načítám...
1161
20.4.25 10:40

Já vím o lidech, kteří mají i úředně přeložený rodný list a podobné dokumenty pro případ, kdyby odcházeli do jiné země v situaci, kterou ty asi myslíš. Já za sebe nemám nic.

• načítám...
215
20.4.25 10:42

To je něco, co bych se potřebovala naučit :potlesk:

• načítám...
215
20.4.25 10:43
@deniiina píše: Více

Tak to také nemám, tedy dokumenty mám zkompletované všechny spolu, ale překlady ne

• načítám...
4496
20.4.25 10:46

Máme to stejně. :palec: :)

• načítám...
Anonymní
20.4.25 10:48

@azer_ta

Cestovní doklady máme taky v pořádku, ale kvůli tomu, že rádi jezdíme na výlety, ne kvůli strachu z apokalypsy. :roll:
Obytná dodávka by nám byla v krizové situaci asi tak k prdu, pokud by šlo fakt do tuhého, tak fakt nepojedeme kempovat do lesa s dětma a pytlíkem těstovin, máš trochu zkreslené představy.
Hotovost v eurech máme možná zbytek ze zahraničí. A rezerva na účtu? Nějaká je, ale není to cíleně kvůli apokalypse, máme to spíš diverzifikovamé všude možně.

Jasně, člověk by měl být trochu připravený. Ale hlavně by měl žít. Já se fakt nebudu stresovat nad tím, co kdyby a doporučuju to i tobě. Strach z budoucnosti ti nezajistí klidné spaní, spíš tak žaludeční vředy :roll:

• Upravit
3052
20.4.25 10:49

Jinak tehdy jak to prdlo na Ukrajine jsem v těch prvních dnech koupila balík vody do sklepa a tuším je tam někde doteď :mrgreen:, tak když tak bychom tam pár dní přežili, i kdyz to uz asi bude teda kvalitka po tech letech..a plus tam máme regál zavarenin :lol: Ale na plnohodnotný kryt jsme to neprestavovali.

@azer_ta píše: Více

Právě no…na tom tak nějak zkrachovalo to moje přemýšlení…moc náročné :nevim: :think: plus nějaké to zabezpečení…jako likvidni miliony nemáme, ale kdyby to měla být rezerva na přežití, tak stejně bych to nechtěla mít fakt pod tou matraci.
I když jestli by nebylo lepší nasyslit třeba cigarety a alkohol, to by možná bylo univerzalnejsi platidlo :think: Nebo benzín? Ala Mad Max?

• načítám...
215
20.4.25 11:00
@Beruska999999 píše: Více

No to je vlastně dobrá úvaha, že v případě fakt velkého průseru by asi ani ty papírky neměly cenu.. ale to už by se člověk v úvahách asi zbláznil :lol:

• načítám...
Anonymní
20.4.25 11:04

Blbě se zeptám, ale měla bych se něčeho obávat? :think:

• Upravit
11845
20.4.25 11:32

Taky žijeme teď a tady. Rezervu finanční popravdě máme aktuálně minimální. Máme mrazák plný masa a nějaké zeleniny. naší mají 2 velké vanové mrazáky. Máme slusne zásoby medu (vcelarime) což je super surovina. Ale přiznávám že třeba cestovní doklady nemáme…teda já a chlap máme občanky, děti nemají nic protože jsme s nimi jeste nikde nebyli a protože jsou ještě v batolecím veku tak mi to přišlo zbytečne když nikam zatím nejezdime…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová