Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky.. momentálně jsme s partnerem v hodně těžkém období po ztrátě miminka kdy jsme musely z důvodu vývojových vad ukončit těhotenství.. je to velmi náročné na psychiku a moc toho na internetu není a chci se dát do pořádku tak abych mohla normálně fungovat a žít a ne se pokaždé schoulit do klubíčka a plakat proč zrovna nám tomu našemu malinkému se něco takového muselo přihodit 😔, bohužel si nedokážu představit si jen tak dál žít svobodně s partnerem a jakoby se nic nedělo a jezdit po dovolených atd.. jsem prostě nastavená že tou maminkou prostě mám být a neumím si to už ani nijak jinak představit.. plánovali jsme to tak až se dáme do pořádku po tomto období a pokusíme se o další náš zázrak.. jenomže v tomto období přišel další zvrat kdy jsme zjistili že mám špatnou rozdvojku na chromozomu 22 a na další miminko máme jen 50% šanci že by bylo zdravé a že by s spíše doporučovalo uměle.. Maminky jak toto prožíváte … Myslíte si že by jsme měli nárok na příspěvek na UP? Prošli jste si umělým oplodněním a jaké máte z toho zkušenosti? Bojíme se riskovat a bolí to ještě víc že se to takto v těch možnostech zúžilo … dále jsem ale i zjistila že jsou kliniky umělého oplodnění kdy si takzvaně vydělávají na lidském neštěstí a několikrát za sebou to jakože spackaj aby vydělali.. obáváme se toho ![]()
Jaký příspěvek? Na IVF s PGD dostane doporučení od lékaře a pojišťovna vám samozřejmě přispěje. Nejste jediní na světě s genetickou zátěží. Samozřejmě je lepší neriskovat a jít rovnou do IVF, i když to stojí čas, peníze a ta cesta je delší.
Po ukončení těhotenství v 21tt jsem si dala půl roku pauzu. Po čase jsme podstoupili IVF s PGD. Žádný příspěvek od UP není. Genetiku embryí ti zaplatí pojišťovna, jinak si budeš hradit IVF jako každý, čtyři pokusy s částečnou úhradou pojišťovny. Kliniky nemají důvod něco zpackat, protože pro ně je nejlepší reklama rychlé těhotenství. S vaší diagnózou bych o přirozeným početí neuvažovala ani omylem.
Ztráta miminka mě moc mrzí
nicméně než budeš přemýšlet o dalším pokusu, popřemýšlej nejdříve o vašem vztahu s partnerem. Jak uvádí @karkarka z te tvoji předchozí diskuze to nebude partner (a zrejmě i otec) roku
@karkarka píše: Více
Tak jsem si to přečetla. Brala bych to jako obrovský poučení a znamení z nebe. S takovým blbem dítě fakt nee.
Jaký příspěvěk na Úp bys jako chtěla? Pokud na to nemáte peníze, tak bohužel …
A jak píšou ostatní … Je to smutné, ale … Asi to tak mělo být a nejdřív si vyřeš vztah. A pak až řeš dítě …
@Anonymní píše: Více
tak to je teda moc dobrý nápad
vědomě přivádět na svět další a další děti s postižením
A financujete si to sami? Nebo musíte brát příspěvky a zakládat sbírky?
Jako tohle fakt nepochopím. Vědomě si dělat děti, když vím, že můžou být postižené ![]()
Tak to jste rodiče roku. Takové mám v okolí taky. Zahráli si ruskou ruletu, ze tří dětí nemoc zdědilo jedno, už má za sebou spoustu operací a sníženou kvalitu života. Proč? Protože rodiče jsou sobečci, kteří můžou mít děti přirozeně, tak přece nebudou dávat peníze do zdraví svých dětí, ať po doktorech radši běhají ony ![]()
Nemám k tobě slušného komentáře. A za ban mi fakt nestojíš. ![]()
Tohle nepochopím, jste na hlavu oba dva. Mohli jste na svět přivést zdravé dítě, ale proč neplodit nemocný……? Tohle nebylo rozhodnutí mít nebo nemít dítě, ale jen o tom investovat pár tisíc. V dnešní době absolutně nepochopitelný.