Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Diskuze na podobne tema jsou tu starsiho data, tak bych radeji aktualni informace
.
Pristi rok bychom s pritelem byli radi, kdyby se podarilo miminko. Je mi 31, nekourim, alkohol minimalne, strava a pohyb tak nejak primerene
. V lete jsem vysadila antikoncepci a chranime se jinak. Cyklus mam nepravidelny cely zivot
. Muzu podporit pravdepodobnost otehotneni a zdrave mimco? Jake jsou vase zkusenosti s nejakymi potravinovymi doplnky?
Moc dekuju
Klidne muzes zacit brat kyselinu listovou, tou nic nezkazis
popripade zkusit nejake bylinky, za sebe: pila jsem caj z kontryhele - podpora rustu sliznice (v pripade snazeni se pije jen do ovulace) a po revizi jsem brala na doporuceni gynex - bylinkovy preparat, rovna cyklus, zmirnuje bolesti apod., jsou to jen bylinky
nedokazu rict, zda me pomohl, brala sem 3 mesice, s cyklem a bolestmi jsem problem nikdy nemela, ale chtela jsem dat telo co nejdriv dokupy…a na doporuceni jsme pockali 3 mesice a hned jsem otehotnela na poprvy
tak drzim palce, aby mimco klaplo a bylo to v pohode vse ![]()
Ahoj začala bych aspon trochu srovnáním cyklu na to mi pomáhal kontryhelový čaj, jak užívat najdeš určitě zde nebo na internetu ( a ten mužeš začít užívat už ted) jinak já brala nejdřív jen čistě kyselinu listovou, ale potom mi babička našla v lékarně vitamíny, které mužeše užívat při snažení, během těhu a i potom při kojení, jmenovaly se orthomol natal jsou to teda nejdražší vitamíny vůbec co najdeš v našich lékarnách, ale po prvním měsíci braní jsem otěhotněla a několik měsíců snažení předtím ne, náhoda?
Těžko říct a upřímně když si to tak beru zpětně, tak bych si asi líp připravila imunitu miminku mi jí strašně ubírá jsem ted pořád nahromadě
a kdybych byla mega důsledná, tak bych si nechala vyšetřit štítnou žlázu, spousta lidí neví, že jí má třeba špatnou a zjistí to až v těhu při větších krevních testech, které se dělají v 10.-12. týdnu což už může mít na miminko vliv takže se to testuje docela pozdě, tak at pak nemáš zbytečné nervy ![]()
Můžeš no. Neprožívej to tolik, když se o to dítě ještě ani nepokoušíte ![]()
Já jsem si jako samoplátce nechala stanovit AMH hormon, sleduji jak jsem na tom s ovulací. Ale je mi 37 a v tomhle věku už otěhotnění není taková legrace jako o 15 let dříve. Piju kontryhel. První dítě ve 31 jsem vůbec neřešila, šlo to samo a hned. Teď už to tak rychle nejde.
Diky, je pravda, ze asi cim min to clovek resi, tim lip…ale vysvetlete to tikajicim biologickym hodinam ![]()
@Pastelkaaa Doktor mi doporučil Nosifol, jinak mi doporučoval ať jsem hlavně v klidu a moc to neřeším. Ať žiju jako do teď - o víkendu pohyb venku, přes týden se občas hýbat atd. prostě základy zdravého životního stylu. Taky je dobrý kontryhel nebo Ostropestrec mariansky. Na celkové zklidnění je dobrá trezalka (Ale nedoporučuje se po ní nadměrné slunění). Jinak snažit by se mohl/měl i partner. Aspoň tohle nam doktor řekl, že není všechna příprava jen na ženách
takže žádné slipy, kouření, vyhrivane sedačky, sauna, teplé koupele atd… Držím palce ať se vše povede jak má! ![]()
Já bych radila na nic nečekat. Prostě toto nejde naplánovat. Já kuřačka, nesportovec, nadváha a otěhotněla jsem hned po vysazení HA. Kamarádka je můj přesný opak a přesto se stále marně snaží o první a já příští týden rodím druhé… Dnes počít dítě přirozeně je malý zázrak, zvlášť, když je ti přes třicet.
Já bych si srovnala cyklus, určitě ten kontryhelový čaj a já mám osobně dobrou zkušenost s kapkami Gynex.
Já mám dobrou zkušenost se Sarapis mensis. Cyklus se mi po vysazení HA po tomto hezky srovnal.
@Pastelkaaa taky budem zkouset od pristiho roku, asi od jara. Piju kontryhel, sleduju ovulaci (ale spis jen abych byla v klidu, mam totiz PCO). Beru nosifol. V tom je i listovka a jibak resit nebudu. Mame na jaro a leto plno planu, takze budu zamestnavat mysl jinak. Souhlasim s tim, co tu padlo, ze se nekdy tomu pomoct neda, je to dal na prirode, ale psychicka pohoda je dulezita. A taky uz je mi pres 30. Tak vitej v klubu ![]()
@Pastelkaaa jinak ten rozhozenej cyklus muzes mit z antiny, mne se teda nesrovnal idealne nikdy a po case mi dr. potvrdil PCO. Bez HA jsem skoro 2 roky. Ale zkus bylinky, treba to bude OK. Gynex mi zkraje hodne pomahal ![]()