Příspěvek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
A proč opravdu nezkusíš, aby žádala mamka? Co proti tomu máš? Máš u ní trvalé bydliště, jinak na ty peníze prostě nedosáhneš,,,, obávám se teda, že možná ani tak. Taky jsem s malou sama, a když jsem byla na mateřské, tak jsem měla 7600, 2500 alimenty /mimochodem gratuluju k té Tvojí obr částce/, 500 přídavky na malou, a sociální příspěvek nějaký tuším tři stovky, na víc jsem nedosáhla. Když to všechno sečtu, jsme /tedy u mně už čas minulý/ na tom podobně, takže buďto si spíš najdi levnější bydlení, nebo ať to zkusí mamka, ale tam se k Tvým příjmům budou počítat ještě i její /plat, důchod/, budete na to sice tři lidi,,,,,ale třeba vám to vyjde, i když závratná částka určitě ne. Ale za zkoušku nic nedáš.
A ještě ,,,, do dvou let věku dítěte má chlap vyživovací povinnost i na Tebe, snad to ještě platí,,,, chtěli to po mně, když jsem byla žádat o příspěvek na kočárek, nevím jestli to nechtěj i při žádosti na bydlení. Já to tenkrát vzdala, nějak mi to nestálo za to.
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bude žádat Tvoje mamka,ten příspěvek náleží jí,ne Tobě..A jsem zvědavá,jestli Ti ty peníze dá,když spolu nežijete..A taky se to bude počítat na byt maminky,ne na Tvůj,ve kterém teď bydlíš..Příjmy všech,kteří mají hlášen TP v tom bytě,na který příspěvek náleží..
Aniku,super nápad,ale málokdo má tak skvělé rodiné vztahy ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:Aniku,super nápad,ale málokdo má tak skvělé rodiné vztahy
Ano, s těma jsem samosebou počítala
tak nic, no. A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anik,to nebylo myšleno zle proti Tobě.Jen mě to pobavilo..Neanonymizuju se tu proto,abych se navážela do druhých..Jen mi prostě nedělá dobře veřejně psát,co vše pobírám.Nikdy nevím,kdo to čte..
- Citovat
- Upravit
nééé, v pohodě, já to nebrala jako něco proti mně..... dyk mě to taky pobavilo:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také mě zajímá otázka příspěvku na bydlení. Jak tu píšete, je to maximálně pár stovek, proč ovšem na kalkulačkách a stránkách týkajících se tohoto problému tedy vychází mnohem víc, pokud to tak skutečně není?
V dubnu půjdu podávat žádost, máme nájemní byt, který nás stojí téměř 10 000 Kč se vším všudy (2+kk), podle kalkulačky budeme mít v dubnu nárok na nějakých 1 500 Kč a pak v červenci to dělá přes 3 000 Kč, protože v období duben - červen už budu pobírat místo PPM rodičák.. Podle stránek http://portal.mpsv.cz/…p_na_bydleni to vychází také tak a zde by měly být informace aktuální, ne? Já jen, aby vůbec mělo cenu na sociálku chodit.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, jak je to s příspěvkem na bydlení v nájemním bytě, když má ta osoba, která žádá o příspěvek, dluh za odpady. Týká se to toho nějak? Dostane příspěvek? Děkuji mockrát za odpovědi a omlouvám se za anonym.
- Citovat
- Upravit
Já myslím, že do 3 let dítěte bys měla nárok na výživu od otce dítěte ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, jak je to s příspěvkem na bydlení v nájemním bytě, když má ta osoba, která žádá o příspěvek, dluh za odpady. Týká se to toho nějak? Dostane příspěvek? Děkuji mockrát za odpovědi a omlouvám se za anonym.
taky jsem měla dluh za odpady, řekla jsem, že na to prostě nemám…příspěvek mi dávali ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Také mě zajímá otázka příspěvku na bydlení. Jak tu píšete, je to maximálně pár stovek, proč ovšem na kalkulačkách a stránkách týkajících se tohoto problému tedy vychází mnohem víc, pokud to tak skutečně není?
V dubnu půjdu podávat žádost, máme nájemní byt, který nás stojí téměř 10 000 Kč se vším všudy (2+kk), podle kalkulačky budeme mít v dubnu nárok na nějakých 1 500 Kč a pak v červenci to dělá přes 3 000 Kč, protože v období duben - červen už budu pobírat místo PPM rodičák.. Podle stránek http://portal.mpsv.cz/…p_na_bydleni to vychází také tak a zde by měly být informace aktuální, ne? Já jen, aby vůbec mělo cenu na sociálku chodit..
já platila nájem 7tis, plus energie 3tis, brala jsem 7tis alimenty a 7600 rodičák, sociálka mi dávala kolem 3 tis ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat když z rodiny má někdo byt v osobním vlast. a pronájme mi ho, tak můžu na ten byt brát příspěvek na bydlení, když mám jako jediný trvalý pobyt? Jenom mi jde o to jestli to nevadí když mi někdo z rodiny pronájme byt. Vím, že nesmí být družstevní, pak to je podnájem, jestli sem to dobře pochopil…
Díky za info
- Citovat
- Upravit
@Agent17 píše:musis mit ale najemni smlouvu minimalne na 1kc, pak muzes
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat když z rodiny má někdo byt v osobním vlast. a pronájme mi ho, tak můžu na ten byt brát příspěvek na bydlení, když mám jako jediný trvalý pobyt? Jenom mi jde o to jestli to nevadí když mi někdo z rodiny pronájme byt. Vím, že nesmí být družstevní, pak to je podnájem, jestli sem to dobře pochopil…Díky za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdyby to byl družstevní byt, tak to už je podnájem a na to dostanu max. doplatek? Jedině byt v os. vlast.:).. tak díky.
- Citovat
- Upravit
Vliv výše nájemného na výši příspěvku
Ahoj dámy,
nevíte náhodou některá, jestli má výše nájmu vliv na výši příspěvku? Bydlím sama s dvěma dětma v domě, paní majitelce platím nájem 8000,–, zálohy za plyn 1500,–, elektrika 2000,– a odpad 100,–. Nepobírám už mateřskou, ale dítko mi nevzali do školky, tak jsem nucená být ještě doma. Nemám tedy ani životní minimum. Paní majitelka je ochotna upravit nájemné tak, abych dostávala pokud možno co nejvíce. Tak se ptám, má tedy výše nájmu na to vliv? Moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty kalkulačky berte s rezervou.Mě to nevyšlo přesně..V odkazu u předešlého příspěvku jsem dala taky kalkulačku,jinou než Bayuska..
Jo,a skutečně se jedná jen o částku v řádech pár stokorun,z bídy to nikoho nevytrhne..