Příspěvek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Jenže já žádný rozsudek nemám. Nejsem rozvedená a s manželem domluva není možná. Tak když bych žádala o příspěvek musím tam uvádět výživné které nemám?
Až takhle nevím, ale jak píše @Janli, zažádat o alimenty, soud je manželovi vymeri z platu… jinak bys asi musela mít manželům podpis, že společně nehospodarite, ale to je jen můj názor, byla jsi se zeptat na tom ÚP?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ibi píše:
Až takhle nevím, ale jak píše @Janli, zažádat o alimenty, soud je manželovi vymeri z platu… jinak bys asi musela mít manželům podpis, že společně nehospodarite, ale to je jen můj názor, byla jsi se zeptat na tom ÚP?
No, myslím, že manželův podpis by byl UP u zadku, neb to by mohl tvrdit každý, že spolu nehospodaří a státe plať…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 hele já se byla ptát předběžně na ÚP o prázdninách, kdy jsem ještě bydlela s otcem holek, stehovala jsem se az v září. Zajímala mě situace, až se odstehuju. A sama paní na UP mě navedla, že můžu zkusit zažádat už o prázdninách s tím, že otec podepíše, že spolu nehospodarime společně, a to jsme spolu bydleli
ale nejsme manželé. Takže mě by to nepřekvapilo, kdyby to šlo i v případě zakladatelky. Proto ji říkám, ať se dojde zeptat na ÚP přímo na její případ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, chápu správně, že v červenci musím podávat kompletní novou žádost? Jako jsem z toho dost taková rozpačitá 😂 Žádala jsem v únoru od ledna a přiznání a peníze za 3 měsíce přišly v květnu, v dubnu jsem dokládala příjmy a náklady na bydlení a čekám, že mi to teď přijde najednou v červenci. Proto se raději ptám, ať neudělám nějakou blbost. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 ano myslím že to chápeš správně. Žádostí není nikdy dost
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych se zeptat, jestli náhodou nevíte, zda můžu vůbec žádat o příspěvek na bydlení, když pracuji na DPP a momentálně si neplatím sociální pojištění. Není to problém, když si ho neplatím? Děkuju
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat, jestli náhodou nevíte, zda můžu vůbec žádat o příspěvek na bydlení, když pracuji na DPP a momentálně si neplatím sociální pojištění. Není to problém, když si ho neplatím? Děkuju
socialni davky ve celkem cerpaji ti, co neplati zadne pojisteni, casto celozivotne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci se zeptat, jak je to s daňovým přeplatkem. Pracuji na DPP, takže mi vrací tu srážkovou daň. Zapisuje se ten přeplatek do příjmů?
- Citovat
- Upravit
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jste dostali vyrozumění, že vám byl příspěvek schválen, nebo jen přišly peníze?
Má žádost byla zamítnuta a dostala jsem k tomu nějaké info, co ještě musím dodat, tak čekám, co druhý pokus…díky!
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jste dostali vyrozumění, že vám byl příspěvek schválen, nebo jen přišly peníze?Má žádost byla zamítnuta a dostala jsem k tomu nějaké info, co ještě musím dodat, tak čekám, co druhý pokus…díky!
Ano, vždycky mi přišel dopis. Naštěstí v našem městě máme skvělý úředníky, teď se mi stalo, že jsem si blbě vyfiltrovala v účtu potvrzení o platbách a poslala jim to za rok 2022
A stačilo mu to jen poslat na mail.
- Citovat
- Upravit
Dotaz: přijde vám v pořádku hradit náklady spojené s bydlením z příspěvku na péči?
- Citovat
- Upravit
Příspěvek na bydlení
Dobrý den mám dotaz.. Ohledně bydlení. Můj kamarád mě vzal k sobě na byt. Od ledna 2023 jsem i já jako spolubydlící vedená v nájemní smlouvě. Prispivala jsem na nájem polovinu tedy 7500kc. Nájemné i se službami činí 15000kc. Platilo se majitelce prez účet. A já bych potřebovala radu kamarádovi konci nájemní smlouva a já bych zašla za majitelem bytu zda bych mohla nadále zůstat a mít na sebe čistě nájemní smlouvu. Jelikož jsem teď na rodicaku pobiram 10000kc. A zajímá mě když bych šla ohledně příspěvků na bydlení zda když zůstávám ve stejnem bytě jen už by byla smlouva na mě sepsána od kdy se bude počítat příspěvek.. Když odložím veškeré papíry nájemné atd zpětně i když já nebyla majitelem ale spolubydlící bytu myslíte že to takhle jde.. Moc tomu také nerozumím co bych měla dělat děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikaaa34 Pokud v bytě bydlí někdo s tebou, tak dokládáš i jeho příjem,…takže požádat o příspěvek můžeš, až tam budeš 3 měsíce sama…a pokud platíš 15 tisíc a rodičák máš 10, tak nevím jak chceš vyjít…je to příspěvek…nájem ti nikdo celý nezaplatí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@Nikaaa34 Pokud v bytě bydlí někdo s tebou, tak dokládáš i jeho příjem,…takže požádat o příspěvek můžeš, až tam budeš 3 měsíce sama…a pokud platíš 15 tisíc a rodičák máš 10, tak nevím jak chceš vyjít…je to příspěvek…nájem ti nikdo celý nezaplatí…
Nemusí tam být 3 měsíce sama. Stačí se smlouvou na její jméno zajít na úřad, klidně v den podepsání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie008 Ale náklady se berou za poslední čtvrtletí a to tam bydlela s někým dalším, takže se počítají i jeho příjmy, ne? Tak to je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit