Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak pak je to jasné a určitě bych se tam nehrnula…
Dokud s nimi neutnes kontakty tak jako bys za nim nestala.
Oni tě evidentně neberou vážně
no takže není důvod, abyste na zahradu jezdili ty s manželem a dětmi, ať si ji strčí někam, na světě je spousta krásných míst, kde se dá trávit čas, než jejich slavná zahrada
@Krákora997 píše: Více
myslím, že ho drží pocit zodpovědnosti za postižené dítě
Děláš to před ním? Pokud ses vymezila, a nadále k nim jezdíte, a oni se k němu nadále chovají ošklivě, a i pres detmi, tak je chyba na tvé straně.
@Krákora997 píše: Více
Njn, když to tak úplně nezávisí ode mě. ![]()
Muj manzel ma taky tendenci hrotit situaci, ale pokud by mi rodice rekli, ze muj manzel nekam nesmi, stala bych za nim.
Za mě tady udělala největší chybu tvoje mamka. Ve chvíli, kdy dítě řeší rodiče, neměl by do toho nikdo další zasahovat, natož tahat dítě z auta. Chápu, že pak emoce vyletěly na obou stranách. Já bych se po uklidnění snažila nastavit jasné hranice – že si vážíš pomoci rodiny, ale výchovu dětí a vaše manželství si budete řešit vy dva. Přijde mi škoda dělat z jedné vyhrocené situace důvod k rozvodu.
No, a manžela ti vybírali oni, přidělil ti ho národní výbor, nebo sis ho vybrala sama?
Tak takové rozhovory utni a vůbec se s nimi o tom nebav. To není věc pro ně na řešení.
@Rendoli píše: Více
Důvod k rozvodu z toho ( a nejen z této situace) dělají její rodiče. Měla by to utnout a pokud nepřestanou, omezit s nimi styk.
Stejně je to do budoucna blbost. Rodiče si stále melou svoje.
Myslím, že jak očkují zakladatelku proti manželovi, tak postupně budou přidávat na dětech.
Až budou holky starší a oni na ně nastoupí s tím, že jejich táta je neschopnej - z pozice dítěte je nejtěžší se tomuto bránit.
A navíc - pokud správně chápu- jsou proto nim 4: zakladatelčiny rodiče i prarodiče.
Zajímalo by mě, zda zakladatelku takhle přehlíží i v jíných věcech nebo je to jen ten chlap.
@Rosebery popravdě, tak nějak celý život se mi snaží diktovat. To není jen teď… Bylo to tak i s bývalým partnerem, ale to sem se nerozešla kvůli nim. S nynějším manželem rozvod neplanuju, jen to i jeho dost bolí jak se o něm baví. Moje tchýně má též svoje mouchy, ale takto o mně nikdy nemluvila.
No ale ty bys měla zamezit tomu, aby manžel takové řeči slyšel. Takže okamžitě říct, že takhle o něm mluvit nebudou, když to nepomůže, tak odchod. Pak si s nimi promluvit soukromě, že buď budou držet pusu, nebo se přestanete vídat, a to taky dodržet. Mohla bys tam třeba chodit na návštěvu bez muže, ale děti by neměly slyšet, jak se baví o jejich tátovi, což nevím, jak bys udělala.
Nemám nic proti tomu, když rodiče dají najevo nesouhlas s výběrem partnera jejich dítěte, ale to jen z vážných důvodů a rozhodně ne způsobem, jaký popisuješ.
@Anonymní 58587600 [/citacpřestala bych tam jezdit, stála bych za manželem