Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PalolaS píše:
Tak o svatbě jsme také mluvili a tu chce taky. Mluví o tom, že někdy musí teda vybrat prstýnek a požádat mě oficiálně… Takže do toho se mu nepletu „abych působila překvapeně a nepřišel by o ten moment“. Vždycky se akorát utvrdí, jestli budu chtít být jako žena, tak mu řeknu, že ano a jak ráda.
Tak až k tomu dojde, můžete začít myslet na dítě. Mluvit o něčem a skutečně to udělat jsou dvě různé věci. Spíš bys ty měla být ta, která se početí brání, dokud slova nezmění na činy a neuhánět ho o dítě. Působí to na chlapy jako ta nejspolehlivější antikoncepce.
@PalolaS píše:
Tak o svatbě jsme také mluvili a tu chce taky. Mluví o tom, že někdy musí teda vybrat prstýnek a požádat mě oficiálně… Takže do toho se mu nepletu „abych působila překvapeně a nepřišel by o ten moment“. Vždycky se akorát utvrdí, jestli budu chtít být jako žena, tak mu řeknu, že ano a jak ráda.
Aby nebyl jak ten můj, ten tohle říkal asi tak rok, pak jsme ztratila trpělivost a zeptala se ho, jestli si mě teda chce vzít. A bylo po romantice
(a chtěl)
@hanka.br. píše:
Tak až k tomu dojde, můžete začít myslet na dítě. Mluvit o něčem a skutečně to udělat jsou dvě různé věci. Spíš bys ty měla být ta, která se početí brání, dokud slova nezmění na činy a neuhánět ho o dítě. Působí to na chlapy jako ta nejspolehlivější antikoncepce.
Myslíš, že mě krmí slovy a činy nikde? Jako něco v tom smyslu: „tak jí neslibujeme hory doly a ono se to podá"?
@alenka84 píše:
Aby nebyl jak ten můj, ten tohle říkal asi tak rok, pak jsme ztratila trpělivost a zeptala se ho, jestli si mě teda chce vzít. A bylo po romantice(a chtěl)
Mě prosil ať ho nežádám o ruku, že to udělala kamarádovi holka a že to bylo ponižující. ![]()
Já teda ze sexu „s kapesníčkem“ chápu, že ještě připravený není. Můžeš mu navrhnout při sexu (nebo těsně před ním), že byste to tentokrát mohli zkusit „správně“ a uvidíš, jak bude reagovat
… třeba jen chce takhle pobídnout a má strach.
Ja mam podle popisu trochu pocit, ze priteli je tak maximalne 20 ![]()
@PalolaS píše:
Zdravím holky.S přítelem jsme se před pár měsíci domluvili, že oba chceme miminko. Já jsem pak řekla, že by bylo lepší počkat až po dovolené (byla to náročná dovolená a s nevolnostmi atd. by se špatně absolvovala). Neměl problém a chápal to. Pak do toho spadla zdravotní komplikace, která se vyřešila a je vše ok. Když jsme toto všechno „zvládli“ a obnovila jsem rozhovor kolem miminka, najednou se šprajcnul. Prý mimi chce, ale přijde mu, že nežiju ničím jiným než touhou po dítěti. Upřímně, je fakt, že pohled na těhulky, kočárky atd. mě nenechává klidnou a každý den v hlavě mi vypluje xxx myšlenek apod. Nezatěžovala jsem ho tím a nechávala jsem si to převážně pro sebe. Bohužel s každým sexem, kdy „to“ skončí mimo, je mi do pláče. Pořád mi tvrdí, jak se hrozně moc těší na prcka, ale že mu to přijde, že „musí“ na tom pracovat. Holky to se mám přetvařovat? Mám dělat, že už mě to netankuje? Neumím být neupřímná a bohužel jde to na mě hned vidět. Přece když něco chci a cítím to tak, tak nic není pro mě překážkou pokud to cítí ten druhý stejně. Nejsem ta, co by hrotila každý měsíc, že to nevyšlo. Chtěla bych tomu dát volný průběh, buď se zdaří hned nebo později…
pokud používá přerušovanej sex, tak se mu do mimina nechce a hledá jen výmluvy, snaží se to házet na tebe, že jen mluvíš o mimču, je to vzláštní ![]()
Tak holky asi to nechám být a počkám další půl rok… stejně asi když budu prosit na kolenou, tak si ho nevyprosím
@PalolaS píše:
Tak holky asi to nechám být a počkám další půl rok… stejně asi když budu prosit na kolenou, tak si ho nevyprosím
prosit urcite ne, ale proste si normalne sednout, promluvit si o tom jako dva dospeli lidi, vyrikat si to ![]()
@a12 píše:
prosit urcite ne, ale proste si normalne sednout, promluvit si o tom jako dva dospeli lidi, vyrikat si to
Já jsem si dnes s ním promluvila. Prý o tom bude muset přemýšlet… a jde to do ztracena
@PalolaS píše:
Já jsem si dnes s ním promluvila. Prý o tom bude muset přemýšlet… a jde to do ztracena
no tak kdyz musi premyslet tak je to jasny.. on jeste pripravenej neni ![]()
No a co potom? Pokud v tomhle duchu se to bude táhnout měsíc, půl roku… mě děsně tikají. Napadlo mě, jestli nemám jít psychologovi to s ním probrat… jestli opravdu nejsem já ta příšerná