Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lexoid 3 nevlastní z manželova prvního manželství - teď máme malého prcka zatím jednoho vlastního a snažíme se o druhé.
@Klarinetka2
Jestli tomu dobře rozumím, tak Ti nahradily své vlastní děti. V tom případě chápu i to, že děti manžela se chovaly tak jak se chovaly bez pocitu žárlení. Sice netuším co bylo příčinou rozvodu jejich rodičů ale pochybuji, že jsi to byla Ty.
@Lexoid Nebyla, partnerova manželka se zamilovala jinde a odešla za jiným cca 6 let před tím, než my se s manželem vůbec poznali, děti byli malinký, nejmladší ještě kojená. Byli tenkrát dost mladí, tři malé děti na krku a myslím, že manžel jí tenkrát ještě neuměl být pořádnou oporou a ona to zase neuměla řešit v rámci rodiny. Na druhou stranu - teď se znovu rozvádí… pro děti to vůbec není lehké, když už podruhé ztrácí zázemí, měly partnera „exmanželky“ rádi.
@quess píše:
Ahoj holky, přítel má chvíli před rozvodem a má dvě děti, předškoláka a malou holčičku 15 měsíců a bere si je každý druhý víkend. Já jsem je párkrát viděla, berou mě, kluk je upovídaný a je s ním sranda, takový rošťák a malá ta ještě nemluvi, nemá rozum. Zajímá mě, zda tu někdo není ve stejné situaci a jak jste k mrňatům našli cestu, zda vůbec a zda Vás prckové brali. A zda nemáte nějaky tipy triky, jak si je získatv budoucnu je budeme mít každých 14 dní na 14 dní, tak je třeba malými kroky se snimi sbližovat, protože pro přítele i pro mě je to důležité, abychom všichni fungovali. Díky
připojuji se k těm, které radí zdrhnout.
@Lexoid píše:
Aha. Tak pro děti je super, když pendlují z bytu A do bytu B každých 14 dní ale pro chudáky rodiče je to hrůza, jo? To je zájem dítěte?
Střídavá péče je super u malých dětí, které jsou doma, v prostředí které znají a skýtá jim pocit bezpečí. Střídají se u nich rodiče a to tak dlouho, dokud si děti na ten stav, že jsou jen z jedním rodičem nepřivyknou. Druhý rodič má ale mít právo kdykoliv dítě vídat, i kdyby to mělo být každý den na pár hodin a trávit s ním nějaké víkendy a část prázdnin. Je to všeobecný fakt, že ve většině případů je k výchově dítěte vhodnější matka, protože přeci jen má k němu malinko jiný vztah než otec. Já své dítě miluji bezmezně ale pokud bych se měl z nějakého mi neznámého důvodu rozvádět, asi bych je nechal vyrůstat s matkou tedy za podmínky, že by rozvod nebyl z důvodu alkoholizmu nebo drog u matky.
Myslela jsem to tak, že bych se jako dítě nechtěla každých 14 dní stěhovat z bytu A do bytu B!!!Nemám na střídavou péči vyhraněný názor, jestli Ano nebo Ne, ale vidím v tom plusy i mínusy pro obě strany!